Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2011 » Ανακοίνωση για την 1η Μάη 2011

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Ανακοίνωση για την 1η Μάη 2011

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
Πειραιάς, 28 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1η Μάη 2011
24ωρη Απεργία
Ηµέρα Μνήµης, Τιµής και Αγώνα
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΣΑΠ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
Η φετινή Πρωτοµαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας µας σε µια μεγάλη δοκιµα-
σία και µε σοβαρά προβλήματα. Η 1η Μάη 2011 αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για
τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται τις
συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και μιας ολοµέτωπης επίθεσης στα
βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα. Δουλειές, μισθοί, συντάξεις έχουν µπει στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών και των ανατροπών.
Ιστορικές κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, έχουν στοχοποιηθεί και
«εκτελούνται» καθημερινά, στο όνομα του ανταγωνισμού, των ελλειμμάτων και του χρέους. Η νέα συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. (25- 3-2011 ) νομοθετεί την πανευρωπαϊκή λιτότητα, την ανεργία και την ακύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι της Ευρώπης, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται για τη διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, για την απόκρουση και ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες, στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων τους, καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς .
Αυτή την ιστορική μέρα οι εργαζόμενοι της χώρας µας, ενώνουμε την φωνή µας µε τους
εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στις αδικίες τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, τις ανισότητες, την ξενοφοβία, το ρατσισμό, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το μέγεθος της επίθεσης επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ να ενώσουμε τις δυνάμεις µας ενάντια στις πολιτικές εκείνες που δημιούργησαν την κρίση και τώρα επιχειρούν να καταργήσουν όσα µε αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τα τελευταία 100 χρόνια, όλα όσα συμβολίζει η Εργατική Πρωτοµαγιά.
Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και ιδιαίτερα στους ΗΣΑΠ, βρισκόμαστε αντιμέτωποι όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, με επαναλαμβανόμενα μέτρα περικοπών και μειώσεων μισθών. Ο Νόμος 3029/11 για τις συγκοινωνίες που πρόσφατα ψηφίστηκε και τον οποίο αντιπαλέψαμε, δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Αμφισβητεί και καταργεί κατακτήσεις δεκαετιών, προβλέπει την αντικατάσταση (βλέπε κατάργηση) όλων των Συλλογικών Συμβάσεων και ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες, επιχειρηματίες μέσω ΣΔΤΙ ( όπως έγινε πρόσφατα με την απόφαση για το αυτόματο σύστημα κομίστρου).
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή με κάθε τρόπο είναι το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων. Είναι η προσωποποίηση της αυθαιρεσίας, του παραλογισμού και του αυταρχισμού . Χωρίς καμία λογική εξήγηση και χωρίς καμία τεκμηρίωση όρισαν αυθαίρετα, ως πλεονάζον προσωπικό 340 εργαζόμενους των ΗΣΑΠ. Αδιαφορούν εντελώς για τη ζωή, το σήμερα και το αύριο των εργαζομένων προς μετάταξη, τον οικογενειακέ προγραμματισμό και το πλάνο ζωής τους, οι οποίοι ενδεχομένως να βρίσκονται και στο κατώφλι της συνταξιοδότησης. Για μας αποτελεί κορυφαίο ζήτημα και έχουμε διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι αν επιχειρηθούν υποχρεωτικές μετατάξεις ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου εναντίον των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ και θα τύχουν ανάλογης απάντησης.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
Η Κυβέρνηση υιοθετεί και νομοθετεί σκληρές, άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές
πολιτικές, εκποιεί τις Δηµόσιες Επιχειρήσεις, υποκύπτοντας στον εκβιασμό και τις απαιτή-
σεις των «αγορών», της Τρόικας των δανειστών και των Ευρωπαίων µονεταριστών.
Οι εργαζόμενοι της χώρας µας είναι σε διαρκή θέση μάχης για να αποκρούσουν αυτές τις συνταγές και την υποταγή της χώρας στα «θέλω» και τις απαιτήσεις των αγορών, στα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εργοδοτών, των Τραπε-
ζιτών και του Δ.Ν.Τ.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορητικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές Νεοφι-
λελεύθερες συνταγές, που εξαθλιώνουν την κοινωνία, που διευρύνουν την ύφεση και την κρίση και εξοντώνουν τους εργαζόμενους καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο χώρο μας τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι στην Εταιρία καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ, που μέσα από την εκχώρηση της εργολαβίας σε άλλο εργολάβο, απέσπασε με εκβιαστικά διλλήματα τη δήλωση ΄΄οικιοθελούς παραίτησης ΄΄ εργαζόμενων σε αυτή, μετά από 7 και 8 χρόνια χωρίς να τους αποζημιώσει, αλλά και με οφειλές δεδουλευμένων προηγούμενων μηνών. Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ είμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους εργαζόμενους στους χώρους μας και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα αυτός ο εμπαιγμός και το σκλαβοπάζαρο των εργαζομένων, στα πλαίσια λειτουργίας μάλιστα μιας Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας, σαν την ΑΕ ΗΣΑΠ.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και οι χρηματιστές
«τζογαδόροι» των οικονοµιών και των λαών. Απαιτούμε άμεσα ΣΧΕΔΙΟ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αντιμετώπισης της κρίσης µε μέτρα και πολιτικές που θα ενισχύουν την απασχόληση, τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα και την κοινωνική συνοχή.
Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες, οι κατέχοντες και οι ένοχοι που τη δημιούργησαν
και σήμερα κερδίζουν ξανά απ’ αυτή.
Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με 24 ωρη Απεργία
-Αποδέσμευση απ’ τα δεσµά του Μνηµονίου
των τοκογλύφων δανειστών.
-Να αποτρέψουμε τις υποχρεωτικές μετατάξεις
και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
-Ζήτω η Εργατική Πρωτοµαγιά

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η Διοίκηση

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Μάιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com