Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2012 » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

H επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στην Αθήνα την Τρίτη 9 Οκτωβρίου αποτελεί πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους και γενικότερα τον ελληνικό λαό, που βιώνει την πιο άγρια αντιλαϊκή, υφεσιακή πολιτική από την κυβέρνηση κατ’ εντολή της Τρόϊκα.

Αυτό συμβαίνει διότι το όνομα της Γερμανίδας Καγκελαρίου έχει συνδεθεί με τις πιο ακραίες αντιδραστικές φωνές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ηγετικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στόχο έχουν την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των λαών και των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, για να διασφαλιστεί η σωτηρία των τραπεζιτών και τα κέρδη των επιχειρήσεων.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο αυτή τη τιμωριτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου και ότι αυτή υποδηλώνει, αλλά και στη βαρβαρότητα των νέων μνημονιακών μέτρων που θέλουν να εφαρμόσουν κυβέρνηση και τροϊκα, αδιαφορώντας για τις οδυνηρές τους συνέπειες.
Οι εργαζόμενοι των ΗΣΑΠ, θα πάρουμε μέρος τόσο στη σημερινή όσο και στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, χωρίς στάση εργασίας προκειμένου να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις και να ενισχύσουμε τη μαζικότητας των συγκεντρώσεων.

Όλοι σήμερα 8/10 στις 6μμ και αύριο 9/10 στη 13:00
στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Σταθούσης Τ. Τριανταφύλλου