Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2021 » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη λήψη μέτρων σε ποδοσφαιρικούς αγωνες 22 11 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη λήψη μέτρων σε ποδοσφαιρικούς αγωνες 22 11 2021

Αριθ. Πρωτ.

Δευτέρα ,22 /11/2021

Γιατί ταλαιπωρήθηκαν σήμερα οι επιβάτες στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ

Για μια ακόμα φορά, μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο λεκανοπέδιο, οι επιβάτες, ιδιαίτερα της Γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ) ταλαιπωρούνται στις μετακινήσεις τους και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας (covid) από την έλλειψη επαρκών συρμών εξαιτίας των φθορών, που προκλήθηκαν από οπαδούς.

Το Σωματείο μας είχε προειδοποιήσει, εγκαίρως και εγγράφως, από την Παρασκευή 19/11, την Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ για τον κίνδυνο να υπάρξουν ξανά βανδαλισμοί και φθορές στο δίκτυό μας εξαιτίας του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ- Ολυμπιακού, είχε ζητήσει να υπάρξει «συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς» και να ληφθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων και την προστασία των εργαζομένων,  των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρίας καθώς και του επιβατικού κοινού».

Δυστυχώς, η Διοίκηση της Εταιρείας κώφευσε και για μια ακόμα φορά, ενήργησε με τον γνωστό σε όλους μας ερασιτεχνισμό που την χαρακτηρίζει, χωρίς διάλογο με τους εργαζόμενους, οι οποίοι  γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της γραμμής 1,  έχουν πολύχρονη εμπειρία ειδικά σε εκδηλώσεις όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, με αποτέλεσμα να μην ληφθούν επαρκή μέτρα και να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε συρμούς.

Επίσης, με ευθύνη της Διοίκησης η εργολαβία που έχει αναλάβει την αντικατάσταση των τζαμιών στα βαγόνια, δεν έχει προβλέψει να εργάζεται σε συνθήκες ανάγκης, με αποτέλεσμα η αποκατάσταση των κατεστραμμένων τζαμιών να ξεκινήσει, καθυστερημένα. Σήμερα Δευτέρα στη Γραμμή 1 υπάρχει απώλεια δρομολογίων, οι επιβάτες συνωστίζονται στα βαγόνια και στις αποβάθρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται εν καιρώ πανδημίας covid- 19.