Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2013 » Δελτίο τύπου για τις απολύσεις

Δελτίο τύπου για τις απολύσεις

Πειραιάς, 9 Ιουλίου 2013

Νέες ανθρωποθυσίες στο βωμό της Τροϊκα

Μια νέα ανθρωποθυσία ετοιμάζει η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόϊκας οδηγώντας στην ανεργία 25.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2014. Δηλαδή, στερώντας στοιχειώδη εισοδήματα από 25.000 οικογένειες.
Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα («Κατσέλης», «Αλλατίνη» κ.α.) μένουν και αυτοί χωρίς δουλειά.
Όλα αυτά η δικομματική κυβέρνηση προσπαθεί να τα καλύψει πίσω από ένα «πέπλο» συκοφάντησης των εργαζόμενων, παραπληροφόρησης και επικοινωνιακών υποσχέσεων με «βάφτιση» των απολύσεων σε διαθεσιμότητες και αξιολόγηση….
Όμως, καθημερινά οι πραγματικές προθέσεις τους αποκαλύπτονται. Ο πλέον δύσπιστος καταλαβαίνει, πια, ότι όλα τα αυτά δεν είναι σωτηρία της χώρας και των Ελλήνων. Είναι η σωτήρια των τοκογλύφων δανειστών και του ντόπιου κεφαλαίου.
Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ μαζί με όλα τα σωματεία εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που επιστρατεύοντάς τους θέλησε- μάταια- να κάμψει την αντίστασή τους απέναντι στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ολομέτωπη και γι’ αυτό ο αγώνας μας πρέπει να είναι κοινός, ενωτικός με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε την λαίλαπα των απολύσεων. Να αγωνιστούμε για περισσότερες θέσεις εργασίας, με συγκροτημένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ καταγγέλλει οποιοδήποτε σχέδιο απόλυσης ή απομάκρυνσης εργαζομένων από τον Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη τροϊκανή πολιτική.

H Διοίκηση