Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2013 » 8 Μάρτη Ημέρα της Γυναίκας

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

8 Μάρτη Ημέρα της Γυναίκας

Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μάρτη, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής. 

Ωστόσο, γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να είναι θύματα βίας και διακρίσεων και να στερούνται θεμελιώδη δικαιώματα.

Στοιχεία της UNICEF δείχνουν ότι κάθε χρόνο 1,5 με 3.000.000 κορίτσια και γυναίκες χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας βίας με βάση το φύλο, 287.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού εξαιτίας έλλειψης σωστής φροντίδας και τα δύο τρίτα από τα 775 εκατομμύρια αναλφάβητων του κόσμου είναι γυναίκες.

Στην χώρα μας, η δραματικά αυξανόμενη ανεργία συνεχίζει να είναι γένους θηλυκού και οι αμοιβές των γυναικών υπολείπονται αυτές των ανδρών κατά μέσο όρο 16,2%, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΓΣΕΕ. Φόβος, φτώχεια, βία, αποκλεισμοί και διακρίσεις, σιωπή και ανοχή κυριαρχούν.

Γι’ αυτό, πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα, ενωτικά, να πάρει πρωτοβουλίες και να μπει ένα τέλος στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

Η κατοχύρωση της εκπροσώπησης των γυναικών στα συλλογικά όργανα είναι μια κατάκτηση. Όμως, χρειάζεται να γίνουν πολλά βήματα ακόμα για να μιλάμε για κοινωνία και εργασιακούς χώρους ίσως ευκαιριών. Αυτό αποτελεί καθήκον όλων μας. Άλλωστε τα προβλήματα είναι κοινά.

Οι δραματικές περικοπές των μισθών, που έχουμε υποστεί, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) αποδεικνύουν ότι η μνημονιακή λαίλαπα δεν κάνει διακρίσεις. Πλήττει το ίδιο, άνδρες και γυναίκες.

Στην πραγματικότητα η βελτίωση της θέσης και της γυναίκας περνάει μέσα από την ανατροπή αυτών βάρβαρων πολιτικών.

Για αυτό, θα πρέπει η φετινή Ημέρα της Γυναίκας να αποτελέσει εφαλτήριο νέων αγώνων ενάντια σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που διαλύουν εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνουν ζωές, δημιουργούν μια κοινωνία χωρίς αύριο.

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε και να κατακτήσουμε Ίσες Ευκαιρίες- Δουλειά- Αξιοπρέπεια.

   Για τη Διοίκηση 

               Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

 

             Β. Σταθούσης                                                                Τ. Τριανταφύλλου

 

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com