Αρχική » Αλληλογραφία » Αλληλογραφία 2023 » Έλλειψη μέτρων φύλαξης του δικτύου της Γρ.1

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Έλλειψη μέτρων φύλαξης του δικτύου της Γρ.1

Αριθμ. Πρωτ:  6

Παρασκευή, 13/1/2023

Προς

Διευθύνοντα Σύμβουλο ΣΤΑ.ΣΥ

κ. Αθανάσιο Κοτταρά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

-Διευθυντή Ασφάλειας &  Ελέγχου Κομίστρου

  κ. Ιωάννη Κεσκινίδη

-Γενική Διευθύντρια Λειτουργίας

  κα. Δέσποινα Γκαράνη

-Διευθυντή  Λειτουργίας γραμμής 1

  κ. Ηλία Μανίκα

Κύριε Διευθύνοντα,

Τις  τελευταίες μέρες αναδείχθηκε, με σειρά περιστατικών, η ανυπαρξία ουσιαστικής φύλαξης της Γραμμής 1, όπου πλέον φαίνεται ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να περάσει… ανενόχλητος εντός του δικτύου, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ουσιαστικής φύλαξης είναι να έχουν γίνει, μόνο το τελευταίο 20ημερο, οκτώ (8) κλοπές εξοπλισμού (καλώδια) σε διάφορα σημεία του δικτύου της Γραμμής 1, η οποία ως μια «ανοιχτή Γραμμή» έχει ιδιαιτερότητες, που υπαγορεύουν την αδιάλειπτη 24ωρη φύλαξή της.

Έτσι, αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, ότι οι επισημάνσεις και οι διαμαρτυρίες μας, με αλλεπάλληλα έγγραφα και παραστάσεις, για την έλλειψη επαρκούς φύλαξης του δικτύου, των σταθμών και των συρμών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αριάδνη» ήταν απόλυτα δικαιολογημένες.

Κατόπιν των διαμαρτυριών μας και των πιέσεών μας έγινε, στις 20/12/2022, σύσκεψη με εκπροσώπους της εταιρίας και της ΕΛ.ΑΣ, στην οποία συμφωνήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για την αποτελεσματική λειτουργία του σχεδίου «Αριάδνη» και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στη Γραμμή 1. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα από τα συμφωνηθέντα!

Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας είναι να έχει γίνει το δίκτυο της Γραμμής 1, κατά το κοινώς λεγόμενο, «ξέφραγο αμπέλι» και να δρουν, μέσα σε αυτό, ανενόχλητα παραβατικά άτομα.

Ωστόσο, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η κλοπή του συγκεκριμένου υλικού εκτός από την οικονομική ζημία της εταιρείας δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των συγκοινωνιών και για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθώς σταθμοί μπορεί να τεθούν, κάθε στιγμή, εκτός λειτουργίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επιπλέον, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τρόπος δράσης των παραβατών είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους ίδιους, με υπαρκτό τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, που εάν συμβεί θα υπάρχουν δυσμενείς συνέπειες για την εταιρία και ενδεχομένως άδικες ταλαιπωρίες και για εργαζόμενους.

Για αυτούς τους λόγους επανερχόμαστε και ζητάμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την διασφάλιση της ουσιαστικής φύλαξης της Γραμμής 1 σε 24ωρη βάση για την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών και πράξεων εντός του δικτύου, σε σταθμούς και συρμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε:

  1. Να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα στη σύσκεψη της 20ης Δεκεμβρίου 2022 για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του σχεδίου «Αριάδνη».
  2. Να επανέλθει ο προς της 8ης Οκτωβρίου 2021 τρόπος φύλαξης της Γραμμής 1, με προσωπικό της ΣΤΑ.ΣΥ, ώστε να εξασφαλιστεί ο διαρκής έλεγχος όλου του μήκους του δικτύου σε 24ωρη βάση, ακόμα και σε σημεία, όπου εργάζονται συνεργεία εκτός ΣΤΑ.ΣΥ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Σωματείο μας, με την υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 85/13.10.2021 επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας και με ανακοινώσεις, είχε εκφράσει έντονη αντίθεση  στην αλλαγή του τρόπου φύλαξης της Γραμμής, καταγγέλλοντας ότι έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους εργαζόμενους, ακριβώς λόγω των ιδιαιτεροτήτων της. Δυστυχώς, ούτε και τότε εισακουστήκαμε!

  • Να τοποθετηθούν επόπτες ασφαλείας της ΣΤΑ.ΣΥ σε όλο το μήκος του δικτύου της Γραμμής 1 κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας αλλά και τις ώρες της διακοπής της και να δημιουργηθεί Γραφείο Ασφαλείας, ως σημείο αναφοράς σε χώρο που θα βρίσκεται κατά μήκος της γρ. 1
  • Να ζητηθεί και να συνδράμει η ομάδα ΔΙ.ΑΣ της ΕΛ.ΑΣ με την διάθεση περιπόλων, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, εκτός του δικτύου, ιδιαίτερα στα σημεία, τα οποία είναι επικίνδυνα για να εισέλθουν παραβατικά άτομα.

Κύριε Διευθύνοντα,

Το Σωματείο μας, με γνώση και τεκμηρίωση, θέτει, για μια ακόμα φορά, «επί τον τύπον των ήλων» και διεκδικεί την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων, ώστε να περιοριστούν ή και να εκλείψουν παραβατικές πράξεις εντός του δικτύου της Γραμμής 1.

Ζητάμε, έστω και τώρα, να υλοποιηθούν τα παραπάνω, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συγκοινωνιών και να προστατευθεί η δημόσια περιουσία.

Εφόσον, όμως, διαπιστώσουμε ότι συνεχίζεται αυτή η αδράνεια, που υπονομεύει την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας, θα είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση θεωρήσουμε ως προσφορότερη για την προστασία εργαζόμενων και επιβατών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν θα γίνει ανεκτή η μετατόπιση οποιονδήποτε ευθυνών σε εργαζόμενους.

Για την Διοίκηση

Ο Γεν. ΓραμματέαςΟ Πρόεδρος
Γ. ΚολαΐτηςΠ. Κοντογιάννης
Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com