Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2024 » Χρόνια Πολλά στις Γυναίκες

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Χρόνια Πολλά στις Γυναίκες

Η 8η του Μάρτη, μια ημερομηνία που καθιερώθηκε το 1910, έχει συνδεθεί άρρηκτα με την  ιστορία και τους αγώνες του γυναικείου εργατικού κινήματος. Σήμερα τα αιτήματα που  τέθηκαν τότε στις αρχές του 20ου αιώνα εξακολουθούν να είναι επίκαιρα. Η κατάργηση της ανισότητας, η εξάλειψη της βίας, οι ίσες ευκαιρίες και τα ίσα δικαιώματα κυριαρχούν 100 και  πλέον χρόνια. 

Οι συναδέλφισσες, στις Σταθερές Συγκοινωνίες προσφέρουν κοινωνικό, συγκοινωνιακό έργο  και ταυτόχρονα συνεχίζουν, πιο εντατικά, να στηρίζουν το σπιτικό τους και να φροντίζουν για  την οικογένειά τους. Δεν πρέπει, λοιπόν, να ξεχνάμε ότι οι γυναίκες δίνουν ένα διπλό αγώνα  στις δουλειές και στο σπίτι τους για να παρέχουν ασφάλεια σε όλους. 

Φέτος ο εορτασμός της 8ης του Μάρτη έχει ξεχωριστή σημασία. Η ανάγκη για να  σταματήσουμε κάθε μορφής ανισότητα, για να καλυτερέψει η θέση των γυναικών και όλων  των εργαζόμενων προβάλει περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. 

Ο δρόμος της ενότητας της συλλογικής δράσης και του οργανωμένου αγώνα, είναι ο μόνος  δρόμος προάσπισης των δικαιωμάτων μας και διεύρυνσης των κατακτήσεων μας για γυναίκες  και άνδρες. Αυτόν ακολουθούμε και έτσι θα συνεχίσουμε. 

Την σημερινή ημέρα θα θέλαμε να την αφιερώσουμε στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ, στις ΜΑΝΕΣ που τον  τελευταίο χρόνο αναμετρώνται καθημερινά με τον πόνο, που δίνουν τον δικό τους αγώνα  και ζητούν δικαιοσύνη για το έγκλημα που στέρησε τη ζωή των παιδιών τους. Η στάση τους  αποκτά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, το ανάστημά τους γίνεται τεράστιο, η φωνή τους γίνεται  η φωνή όλων μας.  

Η ελπίδα υπάρχει αν όλοι μαζί αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα όσα συμβαίνουν στη χώρα  μας, δεν μας αξίζουν, πρέπει να απαιτούμε το κράτος δικαίου και τα νέα παιδιά πρέπει να  κυνηγήσουν το όνειρο τους, όπως θα ήθελα και για το δικό μου παιδί αν ζούσε, αλλάζοντας  τον κόσμο προς το καλύτερο”. Μαρία Καρυστιανού 

Για την Διοίκηση

Ο Γεν. ΓραμματέαςΟ Πρόεδρος
Γ. ΚολαΐτηςΠ. Κοντογιάννης
Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com