Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2013 » Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος!

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος!

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

   Είναι ήδη γνωστό σε όλους ότι μέσα σε λίγες ώρες η κυβέρνηση δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπό της σταμάτησε κάθε διάλογο και προχώρησε στην βίαιη και παράνομη κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που είχαμε υπογράψει και βρισκόταν σε ισχύ,

με την ένταξή μας από 1.1.2013 στο ενιαίο μισθολόγιο- βαθμολόγιο  του Δημόσιου Τομέα.
   Είναι γεγονός ότι από μια κυβέρνηση, που μοναδικό μέλημά της είναι να εξαιρεί από την φορολογία τους εφοπλιστές και τους ιδιοκτήτες μεγάλων σκαφών αναψυχής αλλά να επιβαρύνει με νέους φόρους όλο τον Ελληνικό λαό, δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τίποτα περισσότερο.
  Ωστόσο, αν και γνωρίζαμε ότι η κυβερνητική λαίλαπα δύσκολα θα ανέκοπτε την καταστροφική πορεία της, δείξαμε αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους πολίτες, κυρίως προς τους συναδέλφους στους ΗΣΑΠ και γενικότερα στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ  και εξαντλήσαμε, χωρίς αυταπάτες, όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης και διαλόγου.
   Προσπαθήσαμε να πείσουμε ότι η οικονομική εξαθλίωση, στην οποία οδηγούν τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ  και τις οικογένειές τους δεν θα ωφελούσε κανέναν. Αντίθετα, θα είχε πολλαπλές, αλυσιδωτές δυσμενείς επιπτώσεις στην κατανάλωση,  στα έσοδα του κράτους, και των Ασφαλιστικών Ταμείων.
  Σε αυτό τον διάλογο είναι αλήθεια ότι από πλευράς της Διοίκησης της εταιρείας ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ) αλλά και της ΟΣΥ  παρουσιάστηκαν προς το Υπουργείο Οικονομικών εναλλακτικά σενάρια για ισοδύναμα οικονομικά μέτρα, ώστε να αποτραπεί αυτή η δραματική εξέλιξη. Όμως, όλα αυτά προσέκρουσαν στην άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να τα εξετάσει.
   Έτσι, αυτή η άρνηση του υπουργείου Οικονομικών, που γνωστοποιήθηκε, επίσημα, το βράδυ της Τετάρτης 16/1 αποκάλυψε ξεκάθαρα ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να υπάρξει κάποιο δημοσιονομικό όφελος από την πέμπτη (5η) περικοπή- καρατόμηση των μισθών μας σε διάστημα μόλις  2,5 χρόνων.
  Ο πραγματικός στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης είναι να χτυπηθεί ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η οικονομική εξαθλίωση των εργαζόμενων αλλά και η απαξίωση των Συνδικάτων,  για να στρώσει το έδαφος της παράδοσης σε ιδιώτες των αστικών συγκοινωνιών και όχι μόνο.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
  Η κυβέρνηση με απίστευτη κυνικότητα προχωράει σαν οδοστρωτήρας το έργο της αποσάθρωσης της κοινωνίας, των εργασιακών σχέσεων, της ίδιας της ζωής μας. Η παράνομη, βίαιη και αντισυνταγματική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,  αποτελεί μια συνειδητή πολιτική επιλογή για να καταργηθούν ταυτόχρονα οι Ελεύθερες Διαπραγματεύσεις αλλά και να ακυρωθούν δικαιώματα, που καταχτήθηκαν σε βάθος δεκαετιών.
  Και βέβαια ο στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. Οι ίδιες δραματικές συνέπειες επεκτείνονται σε όλους τους συναδέλφους στις αστικές συγκοινωνίες, στους σιδηροδρόμους και σε όλους τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα. Γι΄ αυτό μας ενδιαφέρει ο συντονισμός και η κοινή πορεία με όλους τους εργαζόμενους των συγκοινωνιών, του ευρύτερου Δημόσιου αλλά κυρίως του Ιδιωτικού τομέα.  
   Η μείωση μισθών, η καταβαράθρωση και αποσάρθρωση των δικαιωμάτων αλλά και συνολικά η αποδόμηση όλου του εργασιακού πλαισίου, δηλαδή εργαζόμενοι έρμαια και χωρίς δικαιώματα διευκολύνει το ξεπούλημα των επιχειρήσεων σε ιδιώτες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος. Έτσι πιστεύουν ότι αμβλύνονται και οι αντιστάσεις.

Συναδέλφισσες-  Συνάδελφοι,

   Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί σε διάσωση του ελληνικού λαού. Μπορεί να διασώζει τους «έχοντες και κατέχοντες» και τους τοκογλύφους δανειστές  αλλά μας οδηγεί όλους στην εξαθλίωση.  
  Γι’ αυτό, η απάντηση μας πρέπει να είναι μόνο μια: Συντονισμένος, ενωτικός αγώνας, με την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Οι μεμονωμένες και σπασμωδικές ενέργειες έχουν αποδειχθεί και ατελέσφορες και επικίνδυνες. Με αυτό το σκεπτικό, από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε να μην περιοριστεί ο αγώνας σε 1-2 σωματεία του χώρου.
  Ο αγώνας μας  πρέπει να έχει διάρκεια, να κλιμακώνεται και να χρησιμοποιηθούν όλες οι μορφές και οι δυνατότητες που έχουμε για να πετύχουμε την ανατροπή αυτής της πολιτικής, διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, ισοπέδωσης των εργαζόμενων  και καρατόμησης  των μισθών.
Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος! Είναι αγώνας για την ύπαρξή μας. Για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και όχι με σκυμμένα κεφάλια.
   Γι’ αυτό θα καλέσουμε  τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και  τα πρωτοβάθμια σωματεία να βρεθούμε όλοι μαζί στον δρόμο του αγώνα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να περιορίζεται στο ρόλο του απλού θεατή. Ξεκινήσαμε την Παρασκευή 18/1 με 24ωρη απεργία και συνεχίζουμε:
– Τη Δευτέρα 21/1 με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 16.00 μέχρι το τέλος της βάρδιας.
– Την Τρίτη 22/1 με στάση εργασίας 12.00- 16.00.
Την Τρίτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των σωματείων εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό  στα γραφεία της ΠΟΣ/ ΟΣΕ  για συντονισμό της παραπέρα δράσης.
• Καμία σωτηρία της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την εξαθλίωση των εργαζόμενων.
• Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την καταστροφική πολιτική.

• Όλοι μαζί, ενωτικά, μπορούνε να νικήσουμε. Να διατηρήσουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις.
• Όλοι στον αγώνα για να έχουμε δουλειά με αξιοπρέπεια.

         Για τη Διοίκηση                

    Ο Πρόεδρος                                                                      Ο  Γεν. Γραμματέας

   Β. Σταθούσης                                                                       Τ. Τριανταφύλλου

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com