Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2012 » Άλλα ψηφίζουν… αλλιώς ερμηνεύουν!!

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Άλλα ψηφίζουν… αλλιώς ερμηνεύουν!!

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
  Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η απολογιστική συνέλευση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, στην οποία υπερψηφίστηκαν ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός και προγραμματισμός. Στη Συνέλευση επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση να προχωρήσουμε, όλοι μαζί, συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο, ενωτικά, σε συνεργασία και με τα άλλα Σωματεία στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ,

για να αποκρούσουμε την πιο άγρια επίθεση, την οποία βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι ιδιαίτερα μετά την υπερψήφιση του Πολυνομοσχέδιου – Φρανκεστάϊν, γνωστού ως Μνημονίου 3 και του Προϋπολογισμού του 2013.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
  Μέχρι τώρα, καταφέραμε να αποφύγουμε την κατάργηση των Συλλογικών μας Συμβάσεων, τις εργασιακές εφεδρείες και το τέρας των διαθεσιμοτήτων, που οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις. Ωστόσο καθημερινά προκύπτουν νέα προβλήματα, ακόμα και με προκλητικά αυθαίρετες αποφάσεις, που πρέπει να παρακολουθούμε και να αντιμετωπίζουμε.

  Κάτι τέτοιο συμβαίνει τώρα με μία εγκύκλιο- λαιμητόμο του Γεν. Λογιστηρίου του Κράτους (Υπουργείο Οικονομικών), με την οποία θέλουν να μειώσουν εκ νέου από την 1η Νοεμβρίου 2012 τους μισθούς όσων εργαζομένων η προηγούμενη μείωση της 1ης Νοεμβρίου 2011, είχε σταματήσει στο 25%. Συγκεκριμένα καθορίζει ότι από την 1η Νοεμβρίου 2012 πρέπει να παρακρατηθεί το 1/3 της προκύπτουσας διαφοράς μεταξύ του σημερινού τους μισθού (όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη μείωσή του κατά 25%) και του ανώτατου ποσού που προβλέπεται για κάθε εκπαιδευτική κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων Αυτή η διάταξη αφορούσε τις μειώσεις αποδοχών που έγιναν στο στενό Δημόσιο Τομέα με το Νόμο 4024/11, οι οποίες αναλογικά θα έπρεπε (κατά το νόμο) να εφαρμοστούν και στα ΝΠΙΔ, όπως εμείς .

  Ωστόσο , για το στενό Δημόσιο τομέα, με το Μνημόνιο 3 ( Νόμος 4093/12 ) η αντίστοιχη μείωση των μισθών «πάγωσε» έως τις 31.12.2016 . Το ίδιο θα πρέπει να εφαρμοστεί τώρα και σε εμάς και όχι αυτά που προβλέπει η εγκύκλιος. Γι αυτό και δε δεχόμαστε, αυτό το νέο «τσεκούρωμα» στους μισθούς μας, η οποία οδηγεί σε ευθεία καταστρατήγηση του ίδιου του Νόμου 4093/12.

  Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, ειδικά για τη ΣΤΑΣΥ, αυτή η προκλητική- αυθαίρετη εγκύκλιος παραβιάζει ευθέως τις διατάξεις της Συλλογικής μας Σύμβασης του 2012, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω μείωση μισθών κατά τη διάρκεια ισχύος της. Αν επιμείνουν να εφαρμόσουν μονομερώς όσα η εγκύκλιος αναφέρει, παραβιάζοντας τις σχετικές συμβατικές τους υποχρεώσεις, τότε θα υποχρεωθούμε να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο και μέσο.

  Όπως επίσης θα αντιδράσουμε δυναμικά και στην εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν τη βίαιη ένταξή μας την 1/1/2013 στο Ενιαίο Μισθολόγιο, με μειώσεις που θα φτάνουν επιπλέον σε ποσοστό έως και 25% των ήδη τσεκουρωμένων μισθών μας (πρόκειται για τη δεύτερη αυθαίρετη ερμηνεία), με ταυτόχρονη κατάργηση της ισχύος των Συλλογικών μας Συμβάσεων, του θεσμού των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και όλων των Συνταγματικά κατοχυρωμένων και κατακτημένων με αγώνες, δικαιωμάτων μας.

  Είναι βέβαιο ότι κυβέρνηση και τρόικα επιδιώκουν για όλους, η εργασία και όλο το εργατικό θεσμικό πλαίσιο να επιστρέψει πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή της φεουδαρχίας με δουλειά από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί, χωρίς μισθό, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αύριο και τελικά χωρίς ζωή!

  Οι μισθοί και οι συντάξεις καθημερινά εξατμίζονται. Η φοροληστεία των εργαζομένων ιδιαίτερα όσων έχουν παιδιά και των πλατειών λαϊκών στρωμάτων φτάνει στα όρια της «ληστείας μετά φόνου». Τα λουκέτα στα καταστήματα διαμορφώνουν εικόνα ερήμωσης. Οι νέοι και οι νέες δημιουργούν την νέα γενιά μετανάστευσης γυρίζοντας την κοινωνία στις δεκαετίες του 1950 και του 1960.

  Αυτή η πολιτική συμπεριφορά δίνει την εντύπωση και όχι αβάσιμα, ότι μια καταστροφική μανία έχει κυριεύσει τρόικα και κυβέρνηση με στόχο την πλήρη ισοπέδωση των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των νέων, του κράτους πρόνοιας και όλης της κοινωνίας. Όμως, είναι αυτό το μέλλον, που ονειρευόμαστε για μας, τα παιδιά μας και για τη χώρα μας; Σε αυτό το ερώτημα ο καθένας μας οφείλει να απαντήσει.

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,
  Μέχρι σήμερα μέσα σε αντίξοες συνθήκες ακολουθώντας τον δρόμο του αγώνα πετύχαμε νίκες ,αλλά είχαμε και πισωγυρίσματα. Δεν τα παραβλέπουμε, δεν τα αγνοούμε. Όμως, προχωράμε μπροστά, ενωτικά και αυτός είναι ο μόνος δρόμος, που μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή αυτών των σαρωτικών, καταστροφικών μνημονίων. Μέχρι την τελική νίκη. Σίγουρα, οι δυσκολίες, που θα αντιμετωπίσουμε είναι πολλές. Η προπαγάνδα των κυβερνητικών ΜΜΕ και των προθύμων «παπαγάλων» τους είναι αδυσώπητη. Η καταστροφολογία, οι εκβιασμοί, τα ψευτοδιλήμματα δεν έχουν τέλος.

  Ωστόσο, όπως λέει και ο λαός «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Και ενώ η χώρα δεν έχει λάβει χρήματα από τους δανειστές- τοκογλύφους από τον περασμένο Ιούνιο, δεν χρεοκοπήσαμε «άτακτα» όπως μας απειλούσαν εκβιαστικά προκειμένου να περάσουν τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα. Η αλήθεια όμως έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται. Το Δημόσιο χρέος χρησιμοποιήθηκε για άλλη μια φορά σαν άλλοθι και σαν μοχλός πίεσης για να επιτύχουν το στόχο τους και να λάβουν όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα με τα τρία μνημόνια.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
  Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ ξέρουν να αγωνίζονται, να διεκδικούν. Έχουμε δώσει και έχουμε κερδίσει πολλές μάχες. Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε και τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Να τους σταματήσουμε και να απαλλαγούμε από την παρουσία τους. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Είναι για τη ζωή, για το αύριο των παιδιών μας, για το μέλλον μας και για το μέλλον του τόπου!

– Για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας ως εργαζόμενοι και ως λαός.

– Για να ακυρώσουμε τις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης, που ανατρέπουν βίαια τον οικογενειακό μας προγραμματισμό και την ίδια μας τη ζωή.

 

Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν,
οι φοροκλέπτες οι τραπεζίτες, οι τζογαδόροι και όχι εκείνοι που δεν ευθύνονται,
τα μόνιμα υποζύγια, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι απλοί πολίτες.

Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα !.
Ενωμένοι συνεχίζουμε…..

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Β. Σταθούσης                                  Τ. Τριανταφύλλου

   Υ.Γ Στις 28/11/12 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Προεδρείων όλων των Σωματείων της ΣΤΑΣΥ. Ομόφωνα αποφασίστηκε να προχωρήσουμε ενωτικά σε μια σειρά δράσεις ενάντια στη ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο, ξεκινώντας από το Υπουργείο Οικονομικών με συνάντηση που θα επιδιώξουμε τις επόμενες ημέρες. Με νεώτερη ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη του όλου θέματος.

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μας



Πρόσφατα


Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com