Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2017 » Αλλαγή Καταστατικού

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Αλλαγή Καταστατικού

post logo1Πειραιάς, 7/6/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
  Μπροστά στις κρίσιμες εξελίξεις για το νευραλγικό χώρο των σταθερών συγκοινωνιών, που διαμορφώνει η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, με τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την ισοπέδωση της κοινωνικής μέριμνας, το Σωματείο μας, με την συμπλήρωση 97 χρόνων παρουσίας, συμβολής και δράσης στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, κάνει, με τη δύναμη των μελών της, ένα μεγάλο άλμα και εισέρχεται σε μια νέα περίοδο.

  Σε αυτή τη νέα περίοδο του Σωματείου μας πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη η θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων στη ΣΤΑ.ΣΥ για κοινή, ενωτική δράση και ενιαία συνδικαλιστική εκπροσώπηση, χωρίς ψευδεπίγραφους διαχωρισμούς.
  Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ τροποποίησε το Καταστατικό της, ώστε να μπορούν να ενταχθούν, πλέον, ισότιμα, στο Σωματείο, ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ανεξάρτητα από ειδικότητα και από ποια Εταιρεία προέρχονται (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ).
Σημείο καμπής ήταν η Γενική Συνέλευση της 23ης Ιανουαρίου 2017, στην οποία τα μέλη του Σωματείου μας, με τη μαζική συμμετοχή τους και την ιστορική απόφασή τους να στηρίξουν την τροποποίηση του Καταστατικού της Ένωσης, άνοιξαν τον δρόμο για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, συνεπούς, ενωτικού συνδικαλιστικού κινήματος εντός της ΣΤΑ.ΣΥ.
  Σε αυτή τη Καταστατική Συνέλευση το σύνολο των συναδέλφων μελών μας έδωσε εντυπωσιακό παρών και παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις, η συντριπτική πλειοψηφία με την παρουσία της, τις παρεμβάσεις και τελικά την ψήφο της ενέκρινε όχι μόνο την αλλαγή του Καταστατικού της Ένωσής μας αλλά κυρίως την συμπόρευση, την κοινή δράση και την ενιαία εκπροσώπηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων στη ΣΤΑ.ΣΥ.
  Στην περίοδο, που η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα σαρώνει τα πάντα, η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ και ο ΑΓΩΝΑΣ.
  Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, το νέο Καταστατικό κατατέθηκε προς έγκριση στο Ειρηνοδικείο Πειραιά και εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 32/2017 απόφασή του, ανοίγοντας οριστικά και χωρίς επιστροφή το δρόμο για τη μετεξέλιξη της Ένωσης, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, στις ανάγκες και στις προσδοκίες ΟΛΩΝ των συναδέλφων.
  Από τις βασικότερες αλλαγές, που επέρχονται, είναι η μετονομασία της Ένωσής μας σε «Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ» και μέλος του μπορεί να είναι ο κάθε εργαζόμενος, εργαζόμενη στη ΣΤΑ.ΣΥ.

  Έτσι, με βάση τις αποφάσεις της Συνέλευσης απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από ειδικότητα και θέση εργασίας, να προτάξουμε τη συλλογικότητα και να συναντηθούμε σε κοινό μετερίζι, ώστε να προχωρήσουμε ενωτικά για ένα ενιαίο, μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα στη ΣΤΑ.ΣΥ.
  Παράλληλα, καλούμε τις Διοικήσεις όλων των Σωματείων στον χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ να εκτιμήσουν το δρόμο, που άνοιξε, διάπλατα, και να ανταμώσουμε σε ένα κοινό μετερίζι αγώνα, με ένα Καταστατικό, που ενώνει όλες και όλους τις εργαζόμενες/ εργαζόμενους.
  Η πρακτική, που έχει ακολουθηθεί από την ίδρυση της ενιαίας Εταιρείας των μέσων Σταθερής Τροχιάς, με την ύπαρξη 8 (!) Σωματείων στον ίδιο εργασιακό χώρο αποδείχτηκε αναποτελεσματική και καθιστά ευάλωτους τους εργαζόμενους σε κάθε κυβερνητική/ εργοδοτική αυθαιρεσία.
  Το επόμενο διάστημα, εάν συνεχιστεί η κατάσταση του «διαίρει και βασίλευε» οι συνέπειες για τους εργαζόμενους θα είναι καταστροφικές, καθώς το συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι ανήμπορο να αντιμετωπίσει τα επερχόμενα κρίσιμα ζητήματα, που θα προκύψουν με τη νέα μορφή της Εταιρείας μετά την ένταξή της στο «Υπερταμείο» (Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών- ΕΔΗΣ ΑΕ) και τη μετάλλαξή της από ΔΕΚΟ σε Ανώνυμη Εταιρεία.
  Γι’ αυτό, πιστεύουμε και επιδιώκουμε, εδώ και καιρό, την ενιαία συνδικαλιστική εκπροσώπηση, την ενωτική δράση και παρέμβαση. Το νέο Καταστατικό αποτελεί το πιο καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του στόχου.
  Τώρα, το θέμα περνάει στις Διοικήσεις των Σωματείων αλλά κυρίως σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, για να γίνει πράξη η δημιουργία ΕΝΟΣ ισχυρού, αντιπροσωπευτικού, αγωνιστικού Σωματείου.
  Η ευθύνη για ενωτική, αγωνιστική δράση ενός καλύτερου αύριο ανήκει σε όλους μας!
→ Η εποχή του «διαίρει και βασίλευε» πρέπει να κλείσει οριστικά.
→ Η ενότητα είναι η δύναμή μας.
→ Για ΕΝΑ ενωτικό, μαζικό, ισχυρό Σωματείο ΟΛΩΝ των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας

Ε. Ρενιέρης      Π. Κοντόγιαννης

Το καταστατικό θα το βρείτε εδώ

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com