Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2017 » Ανακοίνωση Καταστατικής Συνέλευσης

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Ανακοίνωση Καταστατικής Συνέλευσης

Πειραιάς, 24/1/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

  Το Σωματείο μας, εν όψει της συμπλήρωσης 100 χρόνων παρουσίας, συμβολής και δράσης στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, κάνει, με τη δύναμη των μελών του, ένα μεγάλο άλμα και εισέρχεται σε μια νέα περίοδο.
  Σημείο καμπής ήταν η ιστορική Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 και στην οποία τα μέλη της Ένωσής μας, με τη μαζική συμμετοχή τους και τη σπουδαία απόφασή τους να στηρίξουν την τροποποίηση του καταστατικού της Ένωσης, άνοιξαν τον δρόμο για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, συνεπούς, ενωτικού συνδικαλιστικού κινήματος εντός της ΣΤΑ.ΣΥ.

  Ειδικότερα, στη Καταστατική Συνέλευση ήταν παρόντες 214 συνάδελφοι. Υπέρ της τροποποίησης του καταστατικού ψήφισαν 174, κατά της τροποποίησης 14 ενώ βρέθηκε από ένα άκυρο και λευκό ψηφοδέλτιο, αντίστοιχα.
Από τις βασικότερες αλλαγές, που επέρχονται, είναι η μετονομασία της Ένωσής μας σε «Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ» και μέλος του μπορεί να είναι ο κάθε εργαζόμενος στη ΣΤΑ.ΣΥ.
  Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση ενέκριναν Ψήφισμα, με το οποίο προσκαλούν όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από ειδικότητα και θέση εργασίας, να προτάξουμε τη συλλογικότητα και να συναντηθούμε σε κοινό μετερίζι ώστε να προχωρήσουμε ενωτικά για ένα ενιαίο, μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα στη ΣΤΑ.ΣΥ.
  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Η αναγκαιότητα για ενωτική δράση και ενιαία συνδικαλιστική έκφραση αποτελεί διαπίστωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων. Ο κατακερματισμός, η πολυδιάσπαση και το «διαίρει και βασίλευε» υπονομεύει κάθε προσπάθεια διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας και θέτει, τελικά, σε κίνδυνο το εργασιακό μέλλον μας.
  Τα μέλη της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ με την ιστορική απόφασή τους να προχωρήσει η αλλαγή του Καταστατικού της Ένωσης έκαναν το πρώτο αποφασιστικό βήμα.
  Παράλληλα, καλώντας ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη κοινή προσπάθεια δείχνουν τη θέλησή τους να γίνει πραγματικότητα η εκφρασμένη επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων για ένα ενιαίο, συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα στον εργασιακό χώρο μας.

  Είναι προφανές ότι η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, όπως αποτυπώνεται και στις αποφάσεις της Συνέλευσης του Σωματείου μας, δείχνει τον δρόμο. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες εάν δεν θέλουμε να περιθωριοποιηθούμε από τις ίδιες τις εξελίξεις οφείλουμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά ώστε να προχωρήσει η συγκρότηση μιας ενιαίας συνδικαλιστικής έκφρασης.
  Οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση, η δημιουργία εμποδίων και οι «μάχες χαρακωμάτων» είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν στο περιθώριο της συνδικαλιστικής Ιστορίας.

  Το μήνυμα είναι πλέον σαφές:
  √Όλοι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ, ανεξάρτητα από ειδικότητα και θέση εργασίας, μπορούμε να συναντηθούμε, να αγωνιστούμε δίπλα- δίπλα και να κερδίσουμε, ξανά, μια δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα δικαιώματα.
  √ Για να αποκτήσουμε ΕΝΙΑΙΑ, ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ στη ΣΤΑ.ΣΥ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Ε. Ρενιέρης                                Π. Κοντόγιαννης

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com