Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2012 » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Ο αγώνας συνεχίζεται…
Η κυβερνητική πολιτική συνθλίβεται κάτω από το βάρος της οργής  ενός ολόκληρου λαού.
   

    Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, χαιρετίζει τη συμμετοχή των συναδέλφων στους μεγαλύτερους απεργιακούς αγώνες των τελευταίων χρόνων και στα μεγάλα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν.
Η οριακή υπερψήφιση του λεγόμενου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ή «Μνημονίου  νούμερο 3» ανοίγει το δρόμο για τις πιο σκληρές ανατροπές, που έχει γνωρίσει η χώρα σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα ακόμα και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πρόκειται για ένα εκτρωματικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, με οριακή πλειοψηφία μόλις 3 ψήφων !!!.
Όμως, ο λαός, όλοι οι εργαζόμενοι,  οι συνάδελφοι στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, στους ΗΣΑΠ  με την μεγαλειώδη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια έδωσαν ισχυρό, αποφασιστικό μήνυμα για την συνέχιση του αγώνα, για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα και για να ανατραπούν οριστικά αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της βαρβαρότητας.
Αυτή ακριβώς η μαχητικότητα των εργαζόμενων προκάλεσε σοβαρούς κλυδωνισμούς στην συγκυβέρνηση, η οποία μετατράπηκε σε «ουρά» της τρόϊκα και με σειρά εκτροπών, αγνοώντας αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων (Ολομέλεια Αρείου Πάγου και Ελεγκτικό Συνέδριο), για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων, προχώρησε στην οριακή υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου- λαιμητόμο.
Έτσι, άνοιξε την πόρτα στην εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού με πρωτοφανή μέτρα, ανάμεσα στα οποία ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:
–   Δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις (κύριες και επικουρικές ) .
–   Ένταξη των ΔΕΚΟ ( μεταξύ αυτών και της  ΣΤΑΣΥ) στο ενιαίο μισθολόγιο, που σημαίνει στην ουσία σημαντικές μειώσεις μισθών και κατάργηση των ΣΣΕ και των Συλλογικών διαπραγματεύσεων .
–    Απολύσεις 2.000 υπαλλήλων μέσα στις επόμενες 50 ημέρες και άλλες 25.000 έως το τέλος 2013 ( Μέσω της λεγόμενης διαθεσιμότητας ).
–    Παγώνουν οι τριετίες και τα χρονοεπιδόματα, μέχρι να πέσει η ανεργία στο 10% και καταργείται το επίδομα γάμου.
–    Το επίδομα τέκνων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χορηγείται μετά το 24ο έτος ηλικίας των παιδιών.
–    Καταργήσεις δώρων ( Χριστουγέννων – Πάσχα- Επιδόματος  Αδείας)  και κοινωνικών επιδομάτων.
–    Ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα.
–    Εκ νέου υποχρεωτικές μετατάξεις .
–    Αύξηση των ορίων ηλικίας  συνταξιοδότησης κατά δυο έτη.
–    Ανώτατο ποσό ( plafond) στις αποζημιώσεις μας 15.000 ευρώ.
–   Μείωση του εφάπαξ που χορηγεί το ΤΑΠΙΤ στους π. ασφαλισμένους του Ταμείου Μετάλλου.
–    Νέο σύστημα προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο του 2013 όπου τον κύριο και αποφασιστικό ρόλο θα έχει πλέον το κράτος, καταργώντας στην πράξη τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
–    Νέο σύστημα υπολογισμού-«πετσοκόμματος» της αποζημίωσης σε περίπτωση καταγγελίας σύμβασης εργασίας ( απόλυση) .
–    Κατάργηση βασικών διαδικασιών προέγκρισης και κοινοποιήσεων στην Επιθεώρηση Εργασίας -ΣΕΠΕ ( π.χ αλλαγή διαγραμμάτων κ.λ.π)
–   Πλήρης ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας στις επιχειρήσεις όλων των κλάδων, στη βάση κλαδικών ή επιχειρησιακών συμβάσεων.
–    «Πετσόκομμα» των προνοιακών επιδομάτων με εργαλείο τα «προκρούστεια» εισοδηματικά κριτήρια.
–    Προωθούνται συγχωνεύσεις/καταργήσεις περίπου 200 φορέων, ενώ επανεξετάζεται η «σκοπιμότητα» λειτουργίας άλλων 200 φορέων. Προγραμματίζεται να συγχωνευθούν οργανισμοί του δημόσιου τομέα. Οι απολύσεις των υπηρετούντων υπαλλήλων θα είναι το επόμενο βήμα (όπως και αν τις ονομάσουν).
–     «Εξορθολογισμός» λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή κατεδάφιση των παροχών υγείας στις  δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και  μεγαλύτερη συμμετοχή των ασφαλισμένων (1ευρώ/ συνταγογράφηση, 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομεία ή κλινικές κ.λ.π)   
–    Αυξήσεις  ειδικών φόρων σε τσιγάρα και υγραέριο.
   

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
Όλα αυτά που επιγραμματικά αναφέραμε, διαμόρφωσαν το πολυνομοσχέδιο- Φρανκεστάϊν, που συνοδεύτηκε με ψέματα και εκβιασμούς για επικείμενη καταστροφή, χρεωκοπία και άδεια ταμεία.
Όμως, ο λαός απέδειξε ότι δεν τον αγγίζουν πια τα ψέματα. Άλλωστε «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και ενώ έλεγαν οι κυβερνώντες από το βήμα της Βουλής ότι εάν δεν ψηφιστούν τα μέτρα και δεν πάρουμε την δόση μέχρι τις 16/11 θα χρεοκοπήσουμε και δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις,  τα ίδια τα «συνεταιράκια» τους μεταφέρουν την εκταμίευση της δόσης για τον Δεκέμβριο και βλέπουμε…. Στο ίδιο έργο θεατές !!
Με τα νέα μέτρα επιχειρείται η μεγαλύτερη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τα αρπακτικά του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου. Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου δεν είναι μια θέση ευθύνης όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, για να μην κοπούν δήθεν οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά η πιο κυνική αξίωση των δανειστών για να βάλουν στο χέρι τον κόπο, τον μόχθο  και τον πλούτο ενός ολόκληρου λαού και μιας χώρας . Είμαστε σε πόλεμο. Τα μέτρα αυτά καταστρέφουν την εργασία, συρρικνώνουν τη δημοκρατία, φτωχαίνουν την κοινωνία και τους πολλούς και προστατεύουν μόνο τα συμφέροντα των ολίγων .
Είναι προφανές ότι δεχόμαστε μια ανελέητη μετωπική επίθεση, από μια διεθνή και εγχώρια συμμαχία  αδίστακτων πολιτικών και ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι,  τα μέτρα αυτά δε θα είναι τα τελευταία αλλά μέρος ενός επαναλαμβανόμενου και καταστροφικού αδιεξόδου, μέχρι την τελική απαξίωση της εργασίας την αποσάθρωση όλων των κατακτήσεων και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής προστασίας.

Το νέο πακέτο μέτρων δεν μας οδηγεί μόνο σε κοινωνικό ολοκαύτωμα αλλά καταστρέφει όλα τα μέσα, που μας επέτρεπαν μέχρι σήμερα σε εργαζόμενους και συνδικάτα να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, να βελτιώνουμε τις συνθήκες εργασίας και το βιοτικό μας επίπεδο και να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο.

 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013

    Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
Μόνο ως «δολοφονικό» σχέδιο κατεδάφισης της ελληνικής κοινωνίας βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί ο προϋπολογισμός του 2013 και το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Τα συνολικά μέτρα, ύψους 18,9 δις ευρώ (!) έως το 2016, ( εκ των οποίων τα 9,2 δις το 2013)  δεν έχουν προηγούμενο, όχι μόνο για την μεταπολεμική ιστορία της χώρας αλλά και για την μεταπολεμική ιστορία του λεγόμενου δυτικού κόσμου.
Η συνολική απώλεια του ΑΕΠ θα είναι 24,5% σε 6 χρόνια σύμφωνα με τον προϋπολογισμό και η ύφεση 4,5%. Όμως, μόνο και μόνο από το ποσοστό της ανεργίας που προβλέπεται μπορούμε να συμπεράνουμε ότι – εκτός των άλλων – ο προϋπολογισμός του 2013 βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα». Η πρόβλεψη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για πραγματική ανεργία 34% το 2013, καταδεικνύει ότι και η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη και ότι οι στόχοι του προϋπολογισμού είναι παντελώς ανέφικτοι, αφού θα «βυθιστούν» τα δημόσια έσοδα και θα βρεθούν εκτός στόχων οι δαπάνες. Έτσι ο φαύλος κύκλος λιτότητας και νέων μέτρων θα συνεχιστεί.
Κλείνοντας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο προϋπολογισμός του 2013, καθώς και το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο, κορυφώνουν την πιο άγρια ταξική επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας και αναδιανέμουν τον πλούτο υπέρ των πολύ λίγων με τρόπο πρωτοφανή.
Σημειωτέον ότι στον προϋπολογισμό   του 2013, μεταξύ των άλλων  προβλέπεται μείωση της μισθοδοσίας  της ΣΤΑΣΥ κατά 30% περίπου.
Όμως, συνάδελφοι, τίποτα  δεν έχει τελειώσει ακόμα! Το ξέρουν πολύ καλά και γι’ αυτό φοβούνται. Η κυβέρνηση συνθλίβεται κάτω από το βάρος της οργής  ενός ολοκλήρου λαού, όσο και αν επιμένουν να την υπερασπίζονται τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, ορισμένοι δημοσιογράφοι  και τα παπαγαλάκια τους.
Γι΄ αυτό  εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες
για να μην ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι, που θα ακολουθήσουν.
–    Για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας ως εργαζόμενοι.
–    Για να ακυρώσουμε τις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης, που ανατρέπουν βίαια τον οικογενειακό μας προγραμματισμό και την ίδια μας τη ζωή.

Την Πέμπτη 15/11 και ώρα 15:00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ,  θα πραγματοποιηθεί η  πρώτη απολογιστική συνέλευση του Σωματείου μας.

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος          Ο  Γεν. Γραμματέας
Β. Σταθούσης        Τ. Τριανταφύλλου

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com