Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2010 » Χωρίς τέλος η κλιμακούμενη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Χωρίς τέλος η κλιμακούμενη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Πειραιάς, 18-10-2010

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Πολιτικές λιτότητας εφαρμόζονται σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης.

 

Στην Ελλάδα όµως το Μνηµόνιο αποτελεί τον µηχανισµό που οργανώνει µια χωρίς προηγούµενο την επίθεση σε βάρος των εργαζοµένων και των συνταξιούχων, µε διπλάσιες επιπώσεις από όλες τις άλλες χώρες.

Η Ελληνική κυβέρνηση και µια οικονοµική και επιχειρηµατική ελίτ ζει µε την αγωνία και τον φόβο για το ποιά είναι τα όρια αναµονής και αντοχής των πολιτών.

Η αγωνία τους αγγίζει τα όρια του πανικού που τους σπρώχνει όλο και περισσότερο σε µια αντιδηµοκρατική και αυταρχική συµπεριφορά.

Για να περιορίσουν τις αντιδράσεις, για να απορρυθµίσουν την κοινωνική αντίδραση, επενδύουν πολλά στην λογική του κοινωνικού αυτοµατισµού και στην διαίρεση των εργαζοµένων.

Το δικό τους σχέδιο είναι μεθοδευµένο να αντιµετωπίζουν κάθε οµάδα ξεχωριστά, να την διαποµπεύουν, να την στοχοποιούν προσδοκώντας ότι το υπόλοιπο µέρος της κοινωνίας θα µένει
αµέτοχο – ουδέτερο και στον βαθµό που η διαπόµπευση γίνεται πειστική, να κερδίζει και την σύµφωνη γνώµη της κοινωνίας.

Θέλει την µία ηµέρα που θα κτυπιούνται οι λιµενεργάτες οι άλλοι εργαζόµενοι να µένουν απαθείς και ουδέτεροι, την επόµενη που θα κτυπιούνται οι εργαζόµενοι στον Ο.Σ.Ε. να µένουν απαθείς και αδιάφοροι οι λιµενεργάτες και αυτή η πρακτική να λειτουργεί ως εργαλείο απορρό- φησης της κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Τώρα ήρθε η σειρά των ΔΕΚΟ και ετοιµάζουν το έδαφος για τις Συγκοινωνίες, δείχνουν αποφασισµενοι και κυρίως δείχνουν ότι είναι ικανοί να χρησιµοποιήσουν τα πιο “βρώµικα” και αντιδηµοκρατικά µέσα για να ικανοποιήσουν τον στόχο τους.

• Δείχνουν µετά τις επιλογές που οι ίδιοι έκαναν σε συwενόηση µε την Τρόϊκα να τους ετοιμάζουν µια χωρίς τέλος κλιµακούµενη επίθεση σε βάρος όλων των εργαζοµένων.

• Δείχνουν ανεύθυνοι και ανιστόρητοι όταν µε τις πολιτικές τους στέλνουν 1 εκατ. πολίτες στην ανεργία εντελώς απροστάτευτους και ανήµπορους. Δείχνουν επικίνδυνοι όταν ξεπουλάνε όλες τις Δηµόσιες επιχειρήσεις, όταν καταστρέφουν το Κράτος – Πρόνοιας, το Δηµόσιο Ασφαλιστικό σύστηµα και απαξιώνουν τελικά ως αξία και την ίδια την εργασία.

• Δηλώνουν αποφασισµένοι, κουνούν το δάκτυλο προς όλους τους εργαζόµενους. Ζουν σε συνθήκες θερµοκηπίου, κάνουν πως δεν ακούν το βουητό διαµαρτυρίας και απόγνωσης που έρχεται από όλους τους πολίτες.

• Συµπεριφέρονται ως εισαγγελείς αντί να βρίσκονται οι ίδιοι στη θέση του κατηγορούµενου που έφτασαν την Ελλάδα ως εδώ.

• Τολµούν να µιλούν για χρεωκοπηµένες ΔΕΚΟ εκείνοι που διαχρονικά χρησιµοποίησαν τις ΔΕΚΟ ως κανάλι για να κατευθύνουν πολλά και εύκολα χρήµατα στους κρατικοδίαιτους επιχειρηµατίες και “συµπωµατικά” και ιδιοκτήτες των Μέσων Ενηµέρωσης.

• Τολµούν να διαποµπεύουν τους εργαζόµενους εκείνοι που χρησιµοποίησαν τις ΔΕΚΟ ως ερ-γαλείο για την αναπαραγωγή µιας πολιτικής ηγεσίας µέσα από τον κοµµατισµό και την πελατειακή δικτύωση.

• Τολµούν και στοχοποιούν τον Δηµόσιο χαρακτήρα των Συγκοινωνιών εκείνοι που διόριζαν διοικήσεις µε κριτήριο την λογική της “παρέας” από την κάθε φορά πολιτική ηγεσία.

• Τολµούν να συµεριφέρονται µε τον πιο αντιδηµοκρατικό τρόπο, διαρρέοντας µέσω του τύπου επιλεκτικά στοιχεία µε µοναδικό σκοπό την διαπόµπευση των εργαζοµένων. Εκείνοι που µέχρι σήµερα συντηρούν ένα φαύλο καθεστώς υπερτιµιµένων προµηθειών και υπερκοστολογηµένων έργων στον χώρο των Συγκοινωνιών.

• Είναι πρόκληση να κουνά το δάκτυλο µία πολιτική ηγεσία που στις Δηµόσιες Συγκοινωνίες δίνει µόνο το 18% της προβλεπόµενης επιχορήγησης µετατρέποντας τις επιχείρησεις Δηµόσιου συµφέροντος σε πελάτες ενός κερδοσκοπικού Τραπεζικού συστήµατος και την ίδια στιγµή η ίδια ηγεσία να στέκεται σε θέση προσοχής και υπακοής απέναντι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως: Ακτοπλοία, Αεροπλάνα, Ιδιωτική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, καταβάλοντας και το τελευταίο ευρώ της προβλεπόµενης επιδότησης.

• Οι εργαζόµενοι όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι µόνοι που ασχολήθηκαν µε σοβαρότητα και αίσθηµα ευθύνης για την λειτουργία αυτής της Επιχείρησης.
Να θυµηθούµε:

. Μόνο οι εργαζόµενοι κατέθεσαν ολοκληρωµένη µελέτη για την ανάγκη ενοποίησης των επιχειρήσεων ΗΣΑΠ – ΜΕΤΡΟ, αλλά τότε η πολιτική ηγεσία χαριεντιζότανε µε την ευκαιρία που άνοιγε µπροστά της, για να κάνει χιλιάδες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

• Οι εργαζόµενοι έκαναν έρευνα γνώµης ανάµεσα στο επιβατικό κοινό ζητώντας την γνώµη τους και τις απόψεις τους για να βελτιωθούν οι προσφερόµενες υπηρεσίες.

• Οι εργαζόµενοι κατήγγειλαν το φαύλο και σαθρό καθεστώς των προµηθειών.

• Οι εργαζόµενοι κατήγγειλαν την διαχρονική οµηρία της εταιρείας από την Siemens όταν οι σηµερινοί “εισαγγελείς” σφύριζαν αδιάφορα και ήταν µόνιµοι συνοµιλητές της.

• Οι εργαζόµενοι πρόσφατα κατήγγειλαν και αρνήθηκαν την καταβολή 2 εκατ. ευρώ στα Μέσα Ενηµέρωσης για την “τάχα” διαφήµιση του έργου της γραµµής ενώ άλλοι δήλωναν “υπακοή” στις απαιτήσεις των καναλαρχών.

• Ένας τέτοιος κατάλογος µε επιχειρήµατα δεν τελειώνει σε µια ανακοίνωση. Προτιµούµε όµως και γι΄ αυτό προκαλούµε όλους αυτούς που µας κουνούν το χέρι σ’ ένα δηµόσιο και ισότιµο διάλογο. Χωρίς διαρροές και χωρίς στρατολογηµένα µιντιακά καθεστωτικά συστήµατα της αρπακτής και της δια φθοράς.

• Εµείς οι εργαζόµενοι και τώρα δεν αγνοούµε προβλήµατα. Δεν παραβλέπουµε την ανάγκη εξορθολογισµού των δαπανών όπου χρειάζεται και πρώτοι εµείς πήραµε πρωτοβουλίες σ’ αυτή την κατεύθυνση.

• Την ίδια στιγµή όµως τους δηλώνουµε ότι σ’ αυτό τον χώρο δεν υπάρχουν δεδοµένοι. Εδώ η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια των εργαζοµένων δεν πρόκειται να περιοριστεί µόνο στην υπεράσπιση των εργασιακών µας δικαιωµάτων αλλά θα δώσουµε την µάχη να υπερασιστούµε πάνω από όλα το Δηµόσιο Αγαθό των Συγκοινωνιών.

Στέλνουµε καθαρό µήνυµα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουµε µπροστά στην διαπόµπευση που µας ετοιµάζουν.

Δεν πρόκειται να µας φορτώσουν µε ενοχές επειδή διεκδικήσαµε το δικαίωµα να ζούµε αξιοπρεπώς και τους λέμε:

Εσείς πρέπει να φορτωθείτε µε ενοχές και ευθύνες που στον 210 αιώνα µετά από µια µεγάλη περίοδο πλούτου και υψηλής κερδοφορίας καταδικάσατε την πλειοψηφία των πολιτών και των εργαζοµένων σε µισθό των 700 ευρώ και συντάξεις πείνας .

Με συναδελφικούς χαιρετισµούς

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ν. Σιαπάτης Ε. Ρόδης

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com