Αρχική » Άρθρα - Επικαιρότητα » Άρθρα - Επικαιρότητα 2010 » Δήλωση του Γιώργου Γαβρίλη Αν.Προέδρου ΓΣΕΕ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Δήλωση του Γιώργου Γαβρίλη Αν.Προέδρου ΓΣΕΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΒΡΙΛΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ Α. Ε. ΗΣΑΠ
“ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ –
ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ – ΚΥΝΙΚΟ ΨΕΜΑ”

Ο πλέον διαδεδομένος μύθος ότι “οι συγκοινωνίες είναι πνιγμένες στα ελλείμματα” επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο.

 

Προκειμένου η κοινωνία να αποδεχτεί το φιλοτεχνημένο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών, η κυβέρνηση χέρι- χέρι με την τρόικα προσπαθούν τώρα να δικαιολογήσουν την αύξηση των εισιτηρίων και να χτυπήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το τελευταίο διάστημα, η μυθολογία αυτή, παίρνει χαρακτηριστικά συμβολαίου εξόντωσης των δημοσίων συγκοινωνιών, που περνά μέσα από την συκοφάντησή τους και τη διαπόμπευση των εργαζομένων τους.

Η κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να κρύψει την αποτυχία των πολιτικών της και αναζητά πολιτικό και ηθικό άλλοθι για να καταστρέψει τις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και να μετατρέψει ένα δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα με τη διαμεσολάβηση του κέρδους σε βάρος των πολιτών. Όλα αυτά μας θυμίζουν τα παλιά και πολυχρησιμοποιημένα εργαλεία απ’ το μακρινό, αλλά και πρόσφατο παρελθόν της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Στην Αθήνα εξάλλου, στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών καταβάλλεται μόνο το 18% της προβλεπόμενης επιδότησης, με αποτέλεσμα να υπερχρεώνονται σε ένα ασύμφορο και υπέρογκο δανεισμό, μετατρέποντας τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Δημοσίου απέναντι στις συγκοινωνίες σε λογιστικά ελλείμματα των συγκοινωνιών. Συνεπώς αποτελεί ψέμα κυνικό ότι οι συγκοινωνίες είναι πνιγμένες στα ελλείμματα.
Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές μπορούν να βρουν κοινό βηματισμό και να αποκαλύψουν την όλη αλήθεια για την πραγματική κατάσταση των συγκοινωνιών, υπερασπιζόμενοι παράλληλα τον Δημόσιο χαρακτήρα τους. Οφείλουν εξάλλου να υπερασπιστούν τις μεταφορές ως Δημόσιο Αγαθό, ενώ πρέπει να ζητήσουν την ανάπτυξη τους και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, απαλλάσσοντας τες από τη σκουριά (κομματισμός, πελατειακή δικτύωση, υπερτιμημένες προμήθειες, υπερκοστολογημένα έργα), που τις φόρτωσαν οι κυβερνητικές πολιτικές.

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com