Αρχική » Άρθρα - Επικαιρότητα » Άρθρα - Επικαιρότητα 2011 » Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου

Το δημόσιο χρέος και η εξακρίβωση των αιτιών του, οι όροι με τους οποίους έχει συναφθεί καθώς και η χρήση των δανείων είναι το βασικό έργο της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) η οποία έχει ήδη συγκροτηθεί και σκοπεύει να συνδράμει, ώστε η χώρα μας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους.

Η ΕΛΕ υπογραμμίζει ότι η πολιτική που ακολουθούν κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ σε βάρος του κόσμου της εργασίας και τη νεολαία είναι καταστροφική και τονίζει ότι είναι αναγκαίος ο έλεγχος του δημόσιου χρέους. Η ΕΛΕ έρχεται να απαντήσει στο αναμφισβήτητο δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να ενημερωθεί πώς, γιατί και με ευθύνη ποιών φτάσαμε έως εδώ.
Επίσης σημειώνει την ανάγκη να πραγματοποιηθεί ένας έλεγχος, όχι από ένα κλειστό κλαμπ σοφών, ή από μία Επιτροπή που λειτουργεί στα όρια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά από μία ανεξάρτητη, έγκυρη και με τη συμμετοχή της κοινωνίας επιτροπή. Να μην ελέγξει κάποιος δηλαδή εκ μέρους της κοινωνίας, όπως έχει συμβεί μέχρι σήμερα με τα γνωστά αποτελέσματα της συγκάλυψης, αλλά η ίδια η κοινωνία.
Τέλος ζητάει το άνοιγμα των βιβλίων του δημόσιου χρέους μπορεί να δημιουργήσει τους όρους για την άρνηση και τη διαγραφή του παράνομου ή απεχθούς. Την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της ΕΛΕ πήραν οικονομολόγοι και νομικοί, συνδικαλιστές, βουλευτές και ευρωβουλευτές, άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κινημάτων, των τεχνών και των γραμμάτων.
Μπορείς και εσύ να υπογράψεις την έκκληση της ΕΛΕ στο http://www.elegr.gr

– Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του ελληνικού δημόσιου χρέους γυρίστηκε το, ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ντοκιμαντέρ Χρεοκρατία/ Debtocracy, των δημοσιογράφων Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη, το οποίο μπορούν όλοι να δουν ελεύθερα στο Ίντερνετ. Στις διευθύνσεις http://www.debtocracy.gr και http://www.xreokratia.gr

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Ιανουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com