Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2010 » Γενική Συνέλευση την ΤΡΙΤΗ 9.11.2010 και ώρα 14:00

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Γενική Συνέλευση την ΤΡΙΤΗ 9.11.2010 και ώρα 14:00

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πειραιάς 1-11-2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9•11•2010 και ώρα 14:00
ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “IMPERIAL” (ΠΛ. Καραϊσκάκη)

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση θέλει την κοινωνία και τα Συνδικάτα ηττημένα, θέλει ηττημένους τους
εργαζόμενους στο Δημόσιο, τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, τους καταστηματάρχες, τους συνταξιούχους, την νεολαία. Θέλει να δημιουργήσει κλίμα ηττοπάθειας και παραίτησης για να εφαρμόσει την πολιτικής της χωρίς αντιστάσεις, χωρίς αμφισβητήσεις. Εκφοβίζει, καταπατά το Σύνταγμα, διαπομπεύει εργαζόμενους που κινητοποιούνται, που διαμαρτύρονται και βάζει τα παπαγαλάκια των Μέσων Ενημέρωσης να συκοφαντούν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες.

Η κυβέρνηση επικαλείται την σωτηρία της χώρας για να δικαιολογήσει την σκληρότητα των κυβερνητικών μέτρων, που ως διά μαγείας όλα τα μέτρα είναι σε βάρος των εργαζομένων και “συμπωματικά” υπέρ των αγορών της μεγάλης εργοδοσίας και ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος, δηλαδή όλων εκείνων που αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες που μας έφτασαν ως εδώ …

Ιδιωτικοποιούν όλες τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας.
Μείωσαν τα εισοδήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα περίπου στο 30%.
Κατάργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Απαγόρευσαν τις αυξήσεις σε πρώτη φάση για τρία χρόνια.
Διέλυσαν το Ασφαλιστικό σύστημα και το μετέτρεψαν ένα σύστημα ιδιωτικής ασφάλισης.
Περικόπτουν σταδιακά τις συντάξεις σ’ ένα ποσοστό που θα ξεπεράσει το 30% ενώ για τους νέους εργαζόμενους η σύνταξη μετατρέπεται σε επίδομα Πρόνοιας.
Αύξησαν τα όρια ηλικίας στα 65 και σχεδιάζουν νέα αύξηση στα 67-68.
Έχουν δρομολογήσει την μείωση των επικουρικών συντάξεων μέχρι την οριστική τους κατάργηση.
Καταργούν τους κανονισμούς εργασίας και ότι έχει κατακτηθεί ως ατομικό ή συλλογικό εργατικό δίκαιο με την παραπομπή όλων των δικαιωμάτων στην ισχύουσα εργατική νομοθεσία (βλέπε αγορά εργασίας ζούγκλα).
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Κατάστρεψαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατ’ επέκταση βάζουν λουκέτο στα Συνδικάτα. Λίγες ημέρες πριν εδώ στους ΗΣΑΠ η Εταιρία Φύλαξης υπέγραψε σύμβαση με το Επιχειρησιακό Εργοδοτικό Σωματείο (μαϊμού), σύμβαση που ορίζει το ύψος του μισθού κάτω από αυτόν που ισχύει μέχρι σήμερα κατά 100 ευρώ τον μήνα.
Αύξησε τα ποσοστά των απολύσεων. Μείωσε το ύψος της αποζημίωσης κατά την απόλυση.
Άναψε το πράσινο φως και τελικά γενικεύεται το μέτρο της εκ περιτροπής απασχόλησης δηλαδή 3-4 ημέρες εργασίας την εβδομάδα με μείωση των αποδοχών.
Άναψε το πράσινο φως και γενικεύεται η περιορισμένη απασχόληση για 4ωρη ή 5ωρη εργασία την ημέρα.
Η ανεργία αυξήθηκε στο 1.000.000 ανέργων.
Οι νέοι εργαζόμενοι θα αμείβονται με το 70% του κατώτερου μισθού. Από τους συνταξιούχους του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα έκοψε τα Δώρα και το Επίδομα αδείας. Επέβαλε νέο φόρο (ΛΑΦΚΑ) στους συνταξιούχους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα από 4% μέχρι 10%.

Συνάδελφισσες – Συνάδελφοι,

Μια αποτίμηση των κυβερνητικών μέτρων για την προηγούμενη περίοδο αποτυπώνει με τον πιο αντικειμενικό τρόπο τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο των πολιτικών που εφαρμόζονται.

Ουσιαστικά κατέστρεψαν ότι είχε παραχθεί εδώ και δεκάδες χρόνια προς όφελος των εργαζομένων .
Κατέστρεψαν όλα τα δικαιώματα και τις εγγυήσεις που το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είχε μέσα από αγώνες και θυσίες κατακτήσει για τους εργαζόμενους ή συνταξιούχους .
Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα κανένας δεν μπορεί να βάζει παραμορφωτικούς φακούς για να διαβάσει με διαφορετικό τρόπο την αλήθεια. Κανένας δεν μπορεί να διατυπώνει ένα λόγο νερόβραστο και ακίνδυνο .
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Εάν τώρα δεν περάσουμε στην αντεπίθεση το μέλλον των εργαζομένων θα είναι ένα μέλλον με πολύ φτωχούς και καταπιεσμένους εργαζόμενους, η ζημιά που θα έχει γίνει τότε δύσκολα θα θεραπευτεί.
Μετά τις εκλογές µπαίνουµε σ’ ένα δεύτερο κύκλο σκληρών µέτρων µε το πρώτο κύµα να φουσκώνει στο χώρο των ΔΕΚΟ και κυρίως στις Συγκοινωνίες. Οι ΗΣΑΠ αποτελούν στο σχεδιασµό την Εταιρία που οι εργαζόµενοι της θα δεχτούν την µεγαλύτερη επίθεση µε νέα µείωση µισθών, µε διάλυση των Συλλογικών Συµβάσεων και των Κανονισµών Εργασίας.
Οι αρχιτέκτονες του γκαιµπελισµού, αχυράνθρωποι των Μ.Μ.Ε. έχουν αναλάβει σε συνεwόηση µε κύκλους της κυβέρνησης την εκτέλεση συµβολαίων µε στόχο τους εργαζόµενους και τις Δηµόσιες επιχειρήσεις.
Είναι αδίστακτοι, είναι αποφασισµένοι να αφιερώνουν καθηµερινά ολοσέλιδα και πολύτιµο τηλεοπτικό χρόνο για να συκοφαντήσουν τους εργαζόµενους.
Το σχέδιό τους έφτασε µέχρι εκεί και αφιέρωσαν ολοσέλιδα ρεπορτάζ στον Κυριακάτικο τύπο και πολύτιµο τηλεοπικό χρόνο για να εµφανίσουν το επίδοµα (ψωµοτύρι) για τους εργαζόµενους στους ΗΣΑΠ ως την µεγάλη στρέβλωση, την µεγάλη παθογένεια αλλά και την αιτία που φτάσαµε ως εδώ, κρύβοντας ενώ είχαν όλα τα στοιχεία ότι το περίφηµο επίδοµα δεν ξεπερνά ούτε τα 100 ευρώ τον χρόνο για όλους τους εργαζόµενους που εργάζονται νύχτα.
Θέλουν να κρύψουν τα πραγµατικά προβλήµατα στο χώρο των ΔΕΚΟ και των Συγκοινωνιών γιατί εκεί καθρεπίζονται οι πολιτικές τους και τα πρόσωπά τους.
Θέλουν να κρύψουν ότι η Ελλάδα είναι η µοναδική χώρα που δεν καταβάλεται η προβλεπόµενη επιδότηση στις Συγκοινωνίες.
Κρύβουν ότι χρησιµοποίησαν τις ΔΕΚΟ ως µηχανισµό για να αναπαράγονται ως πολιτική ηγεσία.
Κρύβουν ότι λειτούργησαν ως ενδιάµεσοι σ’ ένα καθεστώς υπερκοστολογηµένων έργων και υπερτιµηµένων προµηθειών.
Κρύβουν ότι λειτούργησαν ως ενδιάµεσοι για την οµηρία και των ΗΣΑΠ από την αµαρτωλή Siemens.
Δεν τολµούν να µιλήσουν για τις µεγάλες αλήθειες, αλλά θέλουν µια ατζέντα που θα συζητήσουν θέµατα µέχρι εκεί που θα τους επιτρέψει να δώσουν το τελικό κτύπηµα στις Δηµόσιες Επιχειρήσεις και σε βάρος των εργαζοµένων.
Δείχνουν φοβισµένοι και κλιµακώνουν την επίθεσή τους, δείχνουν να ανησυχούν ότι έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ανοχής από τους εργαζόµενους και την κοινωνία.

Σ’ αυτή την επικείµενη αντιπαράθεση το Σωµατείο των ΗΣΑΠ είναι αποφασισμένο να δώσει αυτόν τον αγώνα µε αποφασιστικό τρόπο.
• ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας.
• ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ενός Σωµατείου και των εργαζοµένων στους ΗΣΑΠ, που δεν έχουν µάθει να λιποτακτούν, να µασούν τα λόγια τους, να κάνουν πολιτικές κολοτούµπες.
• ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ µπορεί να κερδηθεί βάζοντας όµως ως πρώτη προϋπόθεση ότι θα τον δώσουµε όλοι µαζί.

. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ δεν μπορεί να κερδηθεί με αναθέσεις των πολλών σε λίγους. Όπως προχωρήστε μπροστά εσείς και εγώ θα σας παρακολουθώ από μακριά.
• ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ θα κερδηθεί με γεμάτες Συνελεύσεις. Με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις και στις δράσεις που θα οργανώσουμε.
• ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ μπορεί να κερδηθεί όταν ο καθένας από εμάς αντιληφθεί αυτή την αντιπαράθεση ως συλλογική αλλά και ως προσωπική του υπόθεση και ευθύνη.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/11/2010 ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ- ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ – ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Σ’ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ & ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com