Αρχική » Άρθρα - Επικαιρότητα » Άρθρα - Επικαιρότητα 2010 » ΗΣΑΠ: Εταιρία Φύλαξης. Ευθεία παραβίαση των όρων της σύμβασης ανάληψης του έργου και της εργατικής Νομοθεσίας.

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΗΣΑΠ: Εταιρία Φύλαξης. Ευθεία παραβίαση των όρων της σύμβασης ανάληψης του έργου και της εργατικής Νομοθεσίας.

Γεώργιος Γαβρίλης- Ελευθέριος Ρενιέρης
Εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο ΗΣΑΠ Α.Ε.

Αθήνα, 25.10.2010

Προς
– τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ΗΣΑΠ Α.Ε.
κ. Σαράντη Μιχαλόπουλο

– τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΗΣΑΠ Α.Ε.
κ. Χαράλαμπο Αραπατσάκο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Επανερχόμαστε για άλλη μια φορά στο γνωστό θέμα που αφορά την εργολαβία Φύλαξης Εγκαταστάσεων και Τροχαίου Υλικού.
Σε προηγούμενα έγγραφα τόσο των Σωματείων των ΗΣΑΠ, όσο και των Εκπροσώπων των Εργαζομένων, σας είχαμε ενημερώσει για την συστηματική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την ανάδοχο εταιρία φύλαξης. Οι καταγγελίες αυτές επιβεβαιώθηκαν και από σχετικούς ελέγχους που έγιναν από την Επιθεώρηση Εργασίας μετά και από δικές μας πρωτοβουλίες .
Ακόμα με σχετικά έγγραφά τους, τόσο το Υπουργείο Υποδομών, όσο και ο Διευθυντής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καλούσε τους ΗΣΑΠ να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κοινοποιώντας στις υπηρεσίες της Εταιρίας έγγραφα και ελέγχους που επιβεβαίωναν την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.
Τις τελευταίες ημέρες ήρθε σε γνώση μας η κατάρτιση νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης στην Εταιρία ΄΄C4S Secure Solutions SA΄΄ που ρυθμίζει το ύψος του μισθού αντί των 739,56 ευρώ που προβλέπεται από την ΕΣ.Σ.Ε, σε 640,00 ευρώ.
Σας είναι γνωστό ότι στη διακήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου φύλαξης, είχε ορισθεί ως ελάχιστη τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού το ποσό εκείνο που αντιπροσώπευε το ύψος των αποδοχών με βάση την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προβλέποντας επιπλέον ότι για τα επόμενα χρόνια θα υπήρχε αναπροσαρμογή αυτού του ποσού με βάση το ύψος του τιμαρίθμου για να καλύπτει τις προβλεπόμενες αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στους μισθούς των εργαζομένων συν δυο (2) εκατοστιαίες μονάδες .
Η τελευταία εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προηγούμενες καταγγελίες μας για την αντισυμβατική συμπεριφορά της αναδόχου εταιρίας φύλαξης.
Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε να ορίσετε άμεσα συνεδρίαση του Δ.Σ της Εταιρίας για την οριστική αντιμετώπιση του όλου θέματος επισημαίνοντας για τελευταία φορά ότι ένας Δημόσιος Οργανισμός όπως είναι οι ΗΣΑΠ, δεν μπορεί ούτε να ανέχεται, ούτε να αδρανεί μπροστά στην εξόφθαλμη παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων, όπως είναι ο απαράβατος όρος για την πλήρη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των οικείων κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com