Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2011 » Καταγγελία προς την εταιρία καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Καταγγελία προς την εταιρία καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
ΕΔΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΜΕΓΑΡΟ Η.Σ.Α.Π. ΠΕΙΡΑΙΑ)
ΠΛΑΤ. ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ 1
ΤΗΛ 210. 41.19.965 –210. 41.79.482 FAX: 210.41.26.322
web page: http://www.isap-union.gr
E- mail: info@isap-union.gr
Αριθμ. Πρωτ. 38
Πειραιάς 27/4/2011

 

Προς :
1. Διευθύνοντα Σύμβουλο της Α.Ε. ΗΣΑΠ κ. Χ. Αραπατσάκο
2. Πρόεδρο Δ.Σ της Α.Ε. ΗΣΑΠ Σ. Μιχαλοπουλο
3. Μέλη Δ.Σ της Α.Ε. ΗΣΑΠ

Κοινοποίηση:
-Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών & Δικτύων, Γραφείο Υπουργού
-Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Γραφείο Υπουργού

Κύριοι ,
Με διάφορα προσχήματα και αλχημείες η εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ, εργολάβος καθαρισμού των κτιρίων, των συρμών και των σταθμών του ΗΣΑΠ, βρήκε έξυπνο τρόπο να απαλλαχτεί από τις υποχρεώσεις της, απέναντι στους εργαζόμενους σε αυτή.
Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Α.Ε. ΗΣΑΠ, που έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΟΙΚΟΜΕΤ Α.Ε., να εκχωρήσει, μετά από συμφωνία, την συμβατική της υποχρέωση καθαρισμού στην εταιρία TASK J & P ΑΒΑΞ Α.Ε., πλήρως, σε όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από τη σχετική σύμβαση, κατά τρόπο εκβιαστικό οι δύο εταιρείες, την Μ.Παρασκευή 22 Απριλίου, κάλεσαν τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας με τη νέα εταιρία και με ταυτόχρονη έγγραφη δήλωση «οικειοθελούς αποχώρησης» από την ΟΙΚΟΜΕΤ. Όσοι αρνούνταν να υπογράψουν δεν θα συνέχιζαν να εργάζονται στο έργο του ΗΣΑΠ. Κατ΄αυτόν τον τρόπο και κάτω από το εκβιαστικό δίλλημα, η ΟΙΚΟΜΕΤ απαλλάχθηκε από τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους (μισθοδοσία, ασφάλιση, αποζημίωση απόλυσης, άδειες κλπ) ενώ σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζόμενων τους οφείλονται δεδουλευμένα προηγούμενων μηνών και το επίδομα αδείας του 2010 .
Ο ωμός εκβιασμός των εργαζομένων της ΟΙΚΟΜΕΤ ήταν εμφανέστατος. Η ΟΙΚΟΜΕΤ Α.Ε., προκειμένου να εμφανιστεί ως νομότυπη, προκειμένου να πιέσει τους εργαζόμενους για να αποσπάσει την υπογραφή τους και τη συναίνεση στην «οικειοθελή παραίτησή τους», δήλωσε ότι η ίδια μπορεί να τους απορροφήσει σε κάποιο άλλο έργο καθαρισμού κάπου στην … Ελευσίνα!!! ίσως και δύο με τρεις ώρες μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Αν υπάρχει τέτοιο έργο…

Ο εμπαιγμός όμως των εργαζομένων δεν σταματά εδώ. Ο νέος εργοδότης που υποτίθεται ανέλαβε πλήρως τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ΟΙΚΟΜΕΤ, δεν ήταν για τους εργαζόμενους η εταιρεία TASK J & P ΑΒΑΞ Α.Ε., αλλά μια εταιρεία «ενοικίασης εργαζομένων» η KLUEH HUMAN RESOURCES ΕΛΛΑΣ ΑΕΠΑ.
Με αυτήν την εταιρεία υποχρέωσαν τους εργαζόμενους να υπογράψουν σύμβαση εργασίας ενός μήνα, ενώ η εταιρεία ΑΒΑΞ εμφανίζεται ως «έμμεσος εργοδότης» ( επισυνάπτουμε σχετική σύμβαση εργασίας).
Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ, απαιτούμε να σταματήσει άμεσα αυτός ο εμπαιγμός και το σκλαβοπάζαρο των εργαζομένων, στα πλαίσια λειτουργίας μάλιστα μιας Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας, σαν την ΑΕ ΗΣΑΠ, όπως έχουν επισημάνει πολλές φορές τόσο τα Σωματεία μας, όσο και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, στο Δ.Σ. της Εταιρείας.
Καλούμε τη Διοίκηση της εταιρείας και το Δ.Σ. των ΗΣΑΠ, μετά από αυτή την εξέλιξη, να μην εγκρίνει τη σύμβαση εκχώρησης από την ΟΙΚΟΜΕΤ Α.Ε., προς την J & P ΑΒΑΞ Α.Ε., όπως έχει το δικαίωμα, εάν δεν κατοχυρωθούν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων και εάν η διάδοχος εταιρεία δεν αποτελέσει συνέχεια της προηγούμενης, σε σχέση με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και προς τους εργαζόμενους (μισθοδοσία, αποζημιώσεις απόλυσης, κανονικές άδειες, ασφάλιση, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας).
Σε κάθε περίπτωση να μην επιστραφεί η εγγυητική επιστολή ύψους 480.000 ευρώ, προς την ΟΙΚΟΜΕΤ, εάν αυτή προηγουμένως δεν εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους (μισθούς, άδειες, εισφορές ασφάλισης, αποζημιώσεις κ.λ.π) .
Η Ένωσή μας καταγγέλλει και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο εργασιακός μεσαίωνας, που κάποιοι επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους σε εργολάβους θα αποτελεί σημείο διαρκούς σύγκρουσης και ρήξης.
Η διαιώνιση μιας απαράδεκτης κατάστασης σε όλους τους χώρους εργασίας που εμπλέκονται διάφοροι «εργολάβοι» τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο Τομέα, τείνει να γίνει καθεστώς, με εργαζόμενους έρμαια, χωρίς δικαιώματα, πολλές φορές χωρίς ασφάλιση, απλήρωτους ή και με αμοιβές πολύ κάτω από τις νόμιμα προβλεπόμενες και με τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας. Είναι καιρός να μπει τέλος. Αρκετά ως εδώ. Ο καθένας μας αναλάβει τις ευθύνες του.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας

Ν. Σιαπάτης Ε. Ρόδης

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Ιανουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com