Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2012 » ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗN ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΣΣΕ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗN ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΣΣΕ

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
– ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Σ.Α.Π.
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (Σ.Η.Α.Μ.)
– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ Η.Σ.Α.Π.
– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Η.Τ.Α.)
– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Αριθ. Πρωτ.:37
Ημερ.: 28.3.2012

Προς τον
Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΣΤΑΣΥ Α.Ε.
κ. Κων/νο Βασιλειάδη

Κοινοποίηση:
– Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
κ. Βορίδη Μ.,

-Γ. Γραμματέα Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων
κ. Μπουρδάρα Αρ.

Κύριε Διευθύνοντα,

Οι Διοικήσεις των Σωματείων μας, σε κοινή σύσκεψη, μετά τη συνάντηση μαζί σας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ, αποφάσισαν τα εξής :
To σχέδιο της νέας ΕΣΣΕ, που μας γνωστοποιήσατε, δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση, διότι εάν υιοθετηθεί οδηγεί στην κατάργηση του συνόλου των ρυθμίσεων (κανονιστικών, θεσμικών, οικονομικών κ.λπ.) όλων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που ίσχυσαν στις εταιρείες που συγχωνεύθηκαν και αποτέλεσαν την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.
Επειδή η διαδρομή και η διάρκεια λειτουργίας των τριών συγκοινωνιακών φορέων είναι διαφορετική.
Επειδή έχουν καθιερωθεί και ισχύσει διαφορετικές επιμέρους ρυθμίσεις, στους τρείς συγκοινωνιακούς φορείς, μέσω Συλλογικών Συμβάσεων, Διαιτητικών Αποφάσεων, Διμερών Συμφωνιών και Αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων.
Επειδή εκκρεμεί η εκπόνηση του Κανονισμού Εργασίας του Προσωπικού, καθώς και του Οργανογράμματος της νέας εταιρείας ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, η ολοκλήρωση των οποίων αποτελεί, άλλωστε, εκ του νόμου προϋπόθεση για την εκπόνηση και υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ και επειδή, εξ αυτού του λόγου, η συγχώνευση των τριών συγκοινωνιακών φορέων δεν έχει υλοποιηθεί κατ’ ουσίαν, αλλά μόνο τύποις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων σε πολλά θέματα.
Επειδή, μετά τις συνεχείς περικοπές μισθών και επιδομάτων, ιδιαιτέρως δε μετά την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4024/2011, και του ν. 4046/12, ο λογαριασμός μισθοδοσίας συνεχώς μειώνεται και ο προϋπολογισμός των λειτουργικών δαπανών της εταιρείας, σχεδόν ισοσκελίζεται.
Τέλος, επειδή απαιτείται σε βάθος μελέτη της υπάρχουσας κατάστασης και των ρυθμίσεων που διέπουν το εργασιακό, ασφαλιστικό και εν γένει μισθολογικό καθεστώς του συνόλου των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., καθώς και ικανή μεταβατική περίοδος για την σύγκλιση των διαφορών μεταξύ των εργαζομένων, χωρίς βίαιες, μονομερείς και «προς τα κάτω» προσαρμογές, προτείνουμε :
Την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ, μεταξύ της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και των Σωματείων μας, με την οποία θα συμφωνείται η αναβίωση της ισχύος των ΕΣΣΕ, που ίσχυσαν στους κατ’ ιδίαν συγκοινωνιακούς φορείς, που συγχωνεύθηκαν (Α.Μ.Ε.Λ. – Η.Σ.Α.Π. – ΤΡΑΜ), με χρονική διάρκεια ισχύος της «μεταβατικής» ΕΣΣΕ δύο (2) έτη. Με την ίδια ΕΣΣΕ θα συμφωνείται η σύσταση ομάδας εργασίας, αποτελούμενης από εκπροσώπους της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ και των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων, η οποία εντός προκαθορισμένου χρονικού ορίου, ενδεχομένως και πριν την παρέλευση του ως άνω χρονικού διαστήματος ισχύος της ΕΣΣΕ των 2 ετών, θα εκπονήσει νέα ΕΣΣΕ, οι ρυθμίσεις της οποίας θα ισχύσουν, αδιακρίτως πλέον, στο σύνολο των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., με πιθανές μεταβατικές διατάξεις, προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες, ομαλές συγκλίσεις.

 

Οι Διοικήσεις

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com