Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2022 » ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΔΕΝ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΔΕΝ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παρασκευή,  7/10/2022

ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΔΕΝ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010: Η ημέρα που η Ελλάδα υποθηκεύεται στους δανειστές της, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο που βρέθηκε από τους λάθος χειρισμούς και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας. Οι συνέπειες ήταν ολέθριες για τον λαό. Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα οδήγησαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.  Μετά από 12 χρόνια, σήμερα, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη μιας και το σύστημα προπαγάνδας  μας προετοιμάζει ότι “έρχεται ο δυσκολότερος χειμώνας μετά το 1942” και  “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”.

Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ …. ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Με την εκλογή της η σημερινή κυβέρνηση θεσμοθέτησε το λεγόμενο «επιτελικό κράτος», που επιδίωκε τον πλήρη έλεγχο όλης της λειτουργίας του κράτους. Αυτό που στην πραγματικότητα έγινε είναι ο πλήρης έλεγχος των πολιτών σε όλα τα επίπεδα. Το σκάνδαλο των υποκλοπών, η αστυνόμευση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, η λογοκρισία των κοινωνικών δικτύων, είναι χαρακτηριστικά δείγματα γραφής του «επιτελικού κράτους».

Το σχέδιο αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ. Η κυβέρνηση «μπουκώνοντας» με εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό να παρουσιάζονται οι ειδήσεις, όπως εξυπηρετείται, κατά περίπτωση, η κυβερνητική προπαγάνδα.

Έτσι άλλες φορές αναπτύσσονται αισθήματα φόβου στον λαό («έρχεται χειμώνας δυσκολότερος του 1942»), ώστε να περνάνε ευκολότερα επώδυνα μέτρα και άλλες φορές εμφανίζεται μια ειδυλλιακή εικόνα της πραγματικότητας, ώστε να διαμορφώνεται η αίσθηση στον σκληρά δοκιμαζόμενο πολίτη ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι μόνο δικά του, ατομικά, και δεν αφορούν την υπόλοιπη κοινωνία. Δηλαδή η ευθύνη που έχει το κράτος έναντι των πολιτών μεταφέρεται σαν ατομική ευθύνη στις πλάτες των πολιτών, όπως θα δούμε παρακάτω στην περίπτωση της πανδημίας.

Η λειτουργία των «καλοταϊσμένων» Μέσων Ενημέρωσης, η φίμωση του Τύπου, οι διωγμοί μη αρεστών στο «σύστημα Μαξίμου» δημοσιογράφων έφερε την Ελλάδα στην 108η θέση της σχετικής λίστας για την ελευθερία του Τύπου, τελευταία στην ΕΕ και πίσω από αρκετές χώρες της Αφρικής, όπως το Μπουρούντι, η Μποτσουάνα και η Γκαμπόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παρακμής είναι η περίπτωση που ενώ ο πρωθυπουργός, για τα «πετσοταϊσμένα» ΜΜΕ είναι «Μωυσής» ή πρόσφατα «Μέγας Αλέξανδρος», για τα ΜΜΕ του υπόλοιπου κόσμου είναι ο κύριος υπεύθυνος του Ελληνικού Watergate, δηλαδή του σκανδάλου των υποκλοπών. Αυτό και μόνο αποτυπώνει, την ανυπαρξία ελεύθερης, ακηδεμόνευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης!

Τρεισήμισι χρόνια μετά, αποτιμώντας το κυβερνητικό έργο, αυτό που ξεχωρίζει είναι οι απευθείας αναθέσεις προμηθειών σε ημετέρους, το «σκόιλ ελικικού» κτλ. Οι «άριστοι» θεωρούν το κράτος ιδιοκτησία τους εξαργυρώνοντας την προϋπηρεσία  τους στον  κομματικό μηχανισμό.

Η οικονομική «ασφυξία», η κρίση των θεσμών, η καταστολή, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, είναι ο πυρήνας της στρατηγικής και της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης.

ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Με σειρά νόμων του υπουργού των «ειδικών αποστολών» Χατζηδάκη με κορωνίδα τον νόμο 4808/21 ισοπεδώνονται και οι τελευταίες εργασιακές κατακτήσεις, που είχαν διασωθεί από τη μνημονιακή λαίλαπα.

 • Σε αυτό το πλαίσιο επιτράπηκαν στον ιδιωτικό τομέα οι αναιτιολόγητες απολύσεις, η καταστρατήγηση του 8ωρου, η εκ περιτροπής εργασία κ.α. με αποκορύφωμα την ποινικοποίηση  του δικαιώματος της  απεργιακής διεκδίκησης (με την απειλή φυλάκισης !! )  ενός δικαιώματος που  προστατεύεται από την ελληνική και τη διεθνή νομοθεσία και αναγνωρίζεται ρητά από το Ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Οι πρόσφατες εικόνες αστυνομικής βίας που είδαμε στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνας» κ.α. είναι το αποκορύφωμα του αυταρχισμού και της καταστολής .
 • Ένα ακόμα «χρήσιμο εργαλείο» στα χέρια της κυβέρνησης,  ώστε να μειώνει στα χαρτιά τους δείκτες της ανεργίας,  είναι η πρόθεσή της να δημιουργήσει «αστυνομία ανέργων»,  η οποία θα επιβάλει πρόστιμα και θα διαγράφει από τον ΟΑΕΔ, όσους δεν αποδέχονται την προτεινόμενη εργασία που τους βρήκε ο εργασιακός τους σύμβουλος.   

ΠΑΝΔΗΜΙΑ και  Δημόσιο  Σύστημα Υγείας

Η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με την υγειονομική κρίση. Η πανδημία στη χώρα μας ανέδειξε δυο  σημαντικές παραδοχές: 1. Την αναγκαιότητα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας 2. Τις ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και υλικοτεχνική υποδομή.

Και ενώ μέσα από αυτή τη φοβερή δοκιμασία, σε ένα ευνομούμενο κράτος θα έπρεπε να ενισχυθεί η Δημόσια Υγεία, εδώ όλα αντιμετωπίστηκαν μέσα από μια επικοινωνιακή διαχείριση, με αλχημείες και καταστολή αλλά κυρίως ως ευκαιρία για την απαξίωση του Ε.Σ.Υ,  τον πλουτισμό ιδιωτών,  για  απευθείας αναθέσεις πολλών δις … και «μεγάλους περιπάτους» …..          

Και ενώ τα δημόσια νοσοκομεία ήταν τα μόνα που σήκωσαν το βάρος όλης της πανδημίας, αποδυναμώθηκαν μεθοδικά, σε όφελος της ιδιωτικής περίθαλψης.

Και ενώ οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Δημοσίου Συστήματος Υγείας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχες, ανταμείφθηκαν με μπαλκονάτα χειροκροτήματα και διαθεσιμότητες.

Αποκαλύπτεται περίτρανα ότι επήλθε η πλήρης κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τις λίστες της ντροπής για αναμονή χιλιάδων χειρουργείων ακόμη και μικρών παιδιών. Η πλήρης επιβεβαίωση ήρθε με  επιστημονική μελέτη  που αποδεικνύει  ότι πέθανε το 97,7% των ασθενών με covid, που δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ.  Και το βασανιστικό ερώτημα όλων μας είναι : ποιός επιλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει ;  Η δημόσια απάντηση με περίσσια κυνισμού είναι: «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ»!, θέτοντας αυτόματα ένα ακόμα ερώτημα: Τελικά πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή ;

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ και Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού

 • Από τον πρώτο χρόνο της πανδημίας οι τιμές των καυσίμων στην διεθνή αγορά άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα. Παράλληλα στην Ελλάδα είχε ήδη ξεκινήσει η βίαιη απεξάρτηση από τον λιγνίτη που υπάρχει άφθονος στην επικράτεια, μια απόφαση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά καθώς κατέστησε την χώρα μας ενεργειακά εξαρτώμενη. Η αυτάρκεια σε λιγνίτη αντικαταστάθηκε με εισαγόμενο φυσικό αέριο και με ΑΠΕ που δεν μπορούν να καλύψουν ενεργειακά της ανάγκες της χώρας. Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής επιλογής έσκασαν σαν βόμβα στο πορτοφόλι μας. Ταυτόχρονα οι φόροι των καυσίμων πήραν και αυτοί την ανηφόρα, φτάνοντας σήμερα στην εξίσωση των τιμών πετρελαίου κίνησης και βενζίνης.

Η λύση που βρέθηκε ονομάστηκε «fuel pass» και το μόνο που έκανε ήταν να αυξήσει το κομπόδεμα των πετρελαϊκών εταιριών. Και αφού τελείωσε το «fuel pass» και οι τιμές του πετρελαίου στην διεθνή αγορά έφτασαν σήμερα σε λογικά επίπεδα, μας έμειναν οι υψηλοί φόροι και η κερδοφορία των εταιρειών.

 • Η ΔΕΗ είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, εργαλείο ανάπτυξης, και άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Η ίδρυσή της, αναγνώριζε τον δημόσιο χαρακτήρα του αγαθού της ενέργειας και την ανάγκη αυτό να παρέχεται σε όλους τους πολίτες.

 Όπως έγινε και  με τον Εθνικό Αερομεταφορέα της χωράς μας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ) έτσι και στην περίπτωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ακολουθήθηκε από τον ίδιο Υπουργό των «ειδικών αποστολών», ακριβώς η ίδια μεθοδολογία της απαξίωσής της και στη συνέχεια της  παράδοσής της στα ιδιωτικά συμφέροντα.    

Έτσι τον Νοέμβριο του 2020 ξεκίνησε η «απελευθέρωση» της αγοράς και το περιβόητο target model (χρηματιστηριακή λειτουργία της αγοράς ενέργειας). Σε όλη την περίοδο της «απελευθέρωσης» της αγοράς η τιμή αυξανόταν από το κρατικό μονοπώλιο, προκειμένου να δοθεί κίνητρο να εισέλθουν επιχειρηματίες στην αγορά. Στην ουσία, η κιλοβατώρα έγινε χρηματιστηριακό προϊόν που τζογάρεται καθημερινά στο χρηματιστήριο ενέργειας. Κατά συνέπεια η τιμή που προκύπτει διαμορφώνεται με στόχο την κερδοφορία των συμμετεχόντων στο χρηματιστήριο. Τον Οκτώβριο  του 2021 παίχτηκε και η  τελευταία πράξη του έργου με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ήρθε να εκτοξεύσει τις  ήδη πανάκριβες τιμές.  Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η ρήση «οι υπέρογκες αυξήσεις των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες», είναι μια ακόμη προπαγάνδα της κυβέρνησης. Και έτσι  ενώ το καρτέλ των παρόχων βλέπει τα υπερκέρδη του να εκτοξεύονται, ενώ γίνεται φαγοπότι χωρίς τέλος από τα golden boys της ΔΕΗ, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν από τους ακριβότερους λογαριασμούς ρεύματος στην  Ευρώπη.

Δ.Ε.Κ.Ο : Δημόσιες (;;) Επιχειρήσεις και Οργανισμοί

 • Οι εταιρείες ΔΕΚΟ παλαιότερα είχαν στον τίτλο τους τις λέξεις «κοινής ωφέλειας» και αποτελούσαν έναν βασικό πυλώνα αυτού που λέμε κοινωνικό κράτος. Για την λογική όμως των νεοφιλελεύθερων αποτελούσαν εταιρείες που θα μπορούν να «αξιοποιηθούν» και να έχουν «κερδοφορία», περνώντας στα χέρια των ιδιωτών μιας και “το κράτος δεν μπορεί να είναι και επιχειρηματίας“. Αυτό άρχισε να υλοποιείται από την αρχή της δεκαετίας του 90. Ξεκίνησε με τον ΟΤΕ συνέχισε με άλλες ΔΕΚΟ και κατέληξε όπως αναφέραμε παραπάνω στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Μάλιστα η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΕΝΟΣΕ που έγινε τα χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης έχει το χαρακτηριστικό του πλιάτσικου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ δόθηκαν έναντι εύλογου τιμήματος. Κάνοντας μια παρένθεση εδώ θα πούμε ότι στα χρόνια των μνημονίων όλες οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά και ιστορικά θα αποτελέσουν λήμμα στις εγκυκλοπαίδειες στην λέξη «πλιάτσικο» (Δείτε Πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού).
 • Πρόσφατα με τον νόμο 4972/22 ( Νόμος του ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ) άλλαξε ο τρόπος διακυβέρνησης των εταιρειών του δημοσίου.  Με τον νόμο αυτό οι εταιρείες που κατέχει το δημόσιο παύουν να είναι «κοινής ωφέλειας», δηλαδή να παρέχουν κοινωνικό έργο. Αντίθετα θα πρέπει να λειτουργούν ως ιδιωτικές εταιρείες με ό,τι  αυτό σημαίνει. Με μια απόφαση υπουργού μπορούν να εκποιηθούν συνολικά ή μερικώς. Μπορούν να προσλαμβάνουν διευθυντικά στελέχη με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ, δίνοντάς τους μισθό που αγγίζει τον μισθό του γενικού γραμματέα του υπουργείου!!! (Επιτέλους βρέθηκε ο τρόπος να βολευτούν τα “δικά μας παιδιά”, πηγαίνοντας την χώρα πολλά χρόνια πίσω, στις εποχές που για να βρεις μια δουλειά το μοναδικό προσόν που έπρεπε να έχεις ήταν η κομματική ταυτότητα). Για το υπόλοιπο προσωπικό των εταιρειών ελαχιστοποιείται ο ρόλος του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις, θα μπορεί να είναι προσωπικό με μπλοκάκι ή ενοικιαζόμενο ή ορισμένου χρόνου. Οι μισθοί βέβαια είναι μισθοί πείνας που προβλέπει το μισθολόγιο του δημοσίου και η πρόβλεψη να μην υπάγονται στις συλλογικές ρυθμίσεις οι νεοπροσλαμβανόμενοι  εργαζόμενοι δημιουργεί προσωπικό πολλών ταχυτήτων. Όσο για τις προμήθειες είναι άγνωστο τι θα συμβεί μιας και οι ρυθμίσεις του νόμου είναι πρωτόγνωρες.
 • Μία ξεχωριστή περίπτωση ΔΕΚΟ είναι η ΕΥΔΑΠ. Ενώ με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να εξαιρεθεί από το υπερταμείο η κυβέρνηση δεν υλοποιεί την απόφαση της δικαιοσύνης και εξακολουθεί να περιλαμβάνει στο ταμείο των εταιρειών προς «αξιοποίηση» και την ΕΥΔΑΠ.
 • Ο νόμος αυτός αγγίζει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία των συγκοινωνιών. Τα  πρώτα μαύρα σύννεφα φάνηκαν στον ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονίκη και στην  ΟΣΥ όπου με πρόσχημα την πανδημία ένα υπολογίσιμο κομμάτι το έργου της πέρασε στα ΚΤΕΛ. Επίσης μια πρόγευση αυτών που έρχονται είναι η σύσταση της εταιρείας που θα λειτουργήσει το Μετρό Θεσσαλονίκης καθώς και την μελλοντική γραμμή 4 που θα είναι μέσω ΣΔΙΤ.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η αύξηση της τιμής των καυσίμων, δημιούργησε ένα φαινόμενο ντόμινο αυξάνοντας προς τα επάνω τις τιμές των βασικών αγαθών.  Βέβαια αυτό είναι η μισή αλήθεια. Στην πραγματικότητα αυξήθηκε η τιμή  ΟΛΩΝ των αγαθών, είτε σχετίζεται το κόστος παραγωγής τους με το κόστος των καυσίμων, είτε όχι. Προσχηματικά χρησιμοποιούμενο αυτό το κόστος, σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε αφορμή για πλουτισμό για επιτηδείους.

Κανείς πλέον δεν αρνείται ότι η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια είναι κύριο χαρακτηριστικό της «ελεύθερης» ευρωπαϊκής μας αγοράς. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να βλέπουν παγωμένο τον μισθό τους, οι δε συνταξιούχοι εξακολουθούν να εμπαίζονται με την καταβολή των αναδρομικών τους. Στο δρόμο της «επιτυχημένης» επιδοματικής πολιτικής, η ακρίβεια σχεδιάζεται να αντιμετωπιστεί με ένα ακόμα “……… pass” και με μια στεγαστική πολιτική για ελάχιστους.

Η Δικαιοσύνη, οι θεσμοί και η ελληνική κοινωνία

Οι  παραγραφές  οικονομικών και πολιτικών σκανδάλων της μεταπολιτευτικής περιόδου της χώρας  έρχεται να ενισχύσει την πεποίθηση των πολιτών ότι η ατιμωρησία είναι κρατικό μονοπώλιο. Με την ύπαρξη ενός «πέπλου σιωπής» και της ατιμωρησίας για μεγάλες οικονομικές υποθέσεις, όπως το ομολογημένο σκάνδαλο της Siemens, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, τα δομημένα ομόλογα, Novartis, υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κ.α, αποδεικνύει ότι βιώνουμε μια σοβαρή κρίση θεσμών. Η ευθύνη του πολιτικού συστήματος είναι βαρύτατη. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα και ολόκληρη η κοινωνία ΑΠΑΙΤΟΥΝ να μπει ένα τέλος στην ατιμωρησία και στη διασπάθιση του Δημόσιου χρήματος

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δυστυχώς όλα όσα βιώνουμε σαν εργαζόμενοι αλλά και σαν κοινωνία και περιγράψαμε παραπάνω, βρίσκουν το συνδικαλιστικό κίνημα τραυματισμένο και αποδυναμωμένο με μόνο και  κύριο υπεύθυνο την ηγεσία του. Ο εναγκαλισμός Διοίκησης και Συνδικάτου είναι απολύτως βέβαιο ότι θα καταστήσει εκβιαζόμενο το Συνδικάτο και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην σήψη, αφήνοντας μια πικρή αίσθηση στους εργαζόμενους, η οποία μετατρέπεται σε θυμό και τελικά στη απαξίωση ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος.

Τα συνδικάτα της ΣΤΑΣΥ τα τελευταία χρόνια έχασαν τον προσανατολισμό τους, μπέρδεψαν τον ρόλο τους και βραχυκύκλωσαν τις διαχωριστικές γραμμές που πρέπει να έχουν με την εκάστοτε διοίκηση. Έτσι παρουσιαστήκαν φαινόμενα συνδιαλλαγής, ρουσφετιών και αναξιοκρατίας των συνδικαλιστών που έγιναν διευθυντές, τμηματάρχες, ειδικοί σύμβουλοι σε μία νύχτα και εξαργυρώνοντας την ιδιότητά τους. Ζήσαμε εποχές που συνδικαλιστές ξενυχτούσαν με την διοίκηση και την επόμενη ημέρα δημοσιευόταν στο διαδίκτυο μια λίστα με πάνω από πενήντα ρουσφέτια, την γνωστή και ως «λίστα της Παρασκευής». Έχουμε συνδικαλιστές, που με έξοδα πληρωμένα από την εταιρεία, πήγαν στην Θεσσαλονίκη για να παραβρεθούν σε δείπνο με στελέχη της κυβέρνησης και της εταιρείας και άκουσαν τον πρωθυπουργό στην καθιερωμένη ομιλία στο Βελλίδειο, την ώρα που στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, συνδικάτα, συλλογικότητες, νεολαίες, φορείς από όλη τη χώρα, διαδήλωναν ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές.

Κάπου εδώ πρέπει να μπει ένα τέλος.  Τα Σωματεία οφείλουν:

 • Να ξεφύγουν από τη νοοτροπία του «μικρομάγαζου». Να βρουν ξανά τον προσανατολισμό τους, να αποκαλύψουν και να καθοδηγήσουν τον αγώνα για την ανατροπή όλων των πολιτικών, που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.
 • Να πάρουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για να σταματήσει ο κάθε εργαζόμενος να αισθάνεται μόνος του απέναντι στα προβλήματα.
 • Έφτασε η ώρα να πούμε όλοι μαζί ένα μεγάλο «Όχι! Δεν αντέχουμε άλλο».

Το φράγμα της «σιωπής» και της προπαγάνδας πρέπει να «σπάσει. Να απεγκλωβιστούμε από την ηττοπάθεια. Να συσπειρωθούμε στα Σωματεία και να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τις πολιτικές, που ισοπεδώνουν τις συνθήκες δουλειάς και βάζουν δυναμίτη στα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να δώσουμε τον αγώνα:

 • Για τη Δημοκρατία
 • Για την  Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων- Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.
 • Για Εργασία με αξιοπρέπεια.

Δίπλα στα σωματεία, συζητάμε τα προβλήματά μας, συμμετέχουμε στις δράσεις, ενισχύουμε και δυναμώνουμε το Συνδικάτο.Όλοι μαζί, κανείς μόνος. Μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για τη  Διοίκηση

Ο Γεν. ΓραμματέαςΟ Πρόεδρος
Γ. ΚολαΐτηςΠ. Κοντογιάννης
Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

 1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

 2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com