Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2017 » Παροχές Υγείας για ΟΛΟΥΣ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Παροχές Υγείας για ΟΛΟΥΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  stasy color
Πλατεία Λουδοβίκου 1 Μέγαρο ΗΣΑΠ, 185.31 Πειραιάς
Τηλέφωνα: 210.41.79.965 – 210.41.79.482   Fax: 210.41.26.322
Web:http://www.stasy-union.gr  E-mail:info@stasy-union.gr

21/12/2017

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παροχές Υγείας για ΟΛΟΥΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

  Η Υγεία και γενικότερα οι κοινωνικές παροχές ήταν από τους πρώτους τομείς, που μπήκαν, με την έναρξη των μνημονίων, στη προκρούστεια κλίνη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών για να μειωθούν δικαιώματα, παροχές και ποιότητα περίθαλψης.

  Γι’ αυτό, το Σωματείο μας έθεσε στο επίκεντρο της προσοχής του και της συνδικαλιστικής δράσης του την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας και την διασφάλιση αξιοπρεπών παροχών Υγείας προς όλους και όλες χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

  Σε αυτό το πλαίσιο διερευνήσαμε, με τη συνδρομή εξειδικευμένων επιστημόνων (αναλογιστών), τη δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου εντός της ΣΤΑ.ΣΥ.

  Με ανακοίνωσή μας, η οποία είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική σελίδα του Σωματείου (https://goo.gl/gL8qe6), ενημερώσαμε αναλυτικά όλους τους συναδέλφους για τα βασικά στοιχεία, που μας διέθεσαν οι αναλογιστές, για το τι είναι Επαγγελματικό Ταμείο, πως θα λειτουργήσει κ.α.

  Παράλληλα καλέσαμε όλα τα Σωματεία του χώρου μας για ακόμα πιο ενδελεχή ενημέρωση και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, με την παρουσία αναλογιστών, οι οποίοι απάντησαν στα ερωτήματα που τέθηκαν .

  Όμως, επειδή η μελέτη και η υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι χρονοβόρα, εξετάστηκαν ορισμένες άμεσες ενέργειες, με στόχο να μπορέσουν, σε σύντομο χρόνο, ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους να έχουν συμπληρωτικές παροχές Υγείας, οι οποίες αθροιστικά θα διαμόρφωναν ικανοποιητικό επίπεδο Περίθαλψης.

  Με αυτό το σκεπτικό αποφασίστηκε, μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη και να υλοποιηθεί το Επαγγελματικό Ταμείο να κάνουμε, από κοινού, ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο για την παροχή πρόσθετων παροχών Υγείας για όλους τους συναδέλφους.

  Ωστόσο, καθώς κάποια Σωματεία επέλεξαν να προχωρήσουν μόνα τους σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες για τη σύναψη δικών τους συμβολαίων, καλύπτοντας μόνο τα μέλη τους, το κοινό εγχείρημα «ναυάγησε».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

  Θεωρούμε αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε, για μια ακόμα φορά, ότι για το Σωματείο μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση και σταθερή διεκδίκηση η υπεράσπιση και αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

  Γνωρίζοντας, όμως, τα προβλήματα, που έχουν δημιουργήσει οι νεοφιλελεύθερες καταστροφικές πολιτικές στο χώρο της Δημόσιας Υγείας (και όχι μόνο…) και κατανοώντας την ανάγκη όλων μας για εξασφάλιση ικανοποιητικών παροχών Υγείας θεωρήσαμε ως μια λύση σε θετική κατεύθυνση την σύσταση Επαγγελματικού Ταμείου.

  Η επιλογή του ασφαλιστικού συμβολαίου αποτελεί μια λύση ανάγκης. Όμως, σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι:

  • Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να εμπλέκεται σε τέτοιες διαπραγματεύσεις ή συζητήσεις.
  • Οι αποσπασματικές και μεμονωμένες κινήσεις αποβαίνουν, πάντα, ζημιογόνες.

  Γι’ αυτό, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική και ιδιαίτερα θετική η απόφαση της Διοίκησης του Συνεταιρισμού μας ν’ αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύναψη ασφαλιστικού συμβολαίου για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, ανεξάρτητα σε ποιο Σωματείο ανήκουν και εάν είναι μέλη του Συνεταιρισμού.

  Μάλιστα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Συνεταιρισμός (http://www.prosypro.gr) προχώρησε, σε διαγωνιστική διαδικασία για την υποβολή προσφορών από ασφαλιστικές εταιρείες.

  Πρόκειται για μια ΕΝΩΤΙΚΗ και ΔΙΑΦΑΝΗ διαδικασία, που μπορεί να κάνει πραγματικότητα τη κοινή επιθυμία των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ, καθώς αμέσως μετά τις εορταστικές ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ένταξης στο πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης.

  Ο Συνεταιρισμός θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση με τους όρους της ασφάλισης και θα ακολουθήσει πρόσκληση σε συγκέντρωση όλων των ενδιαφερόμενων συναδέλφων για να γίνει αναλυτική ενημέρωση επί αυτού του θέματος.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

  Η Διοίκηση του Συνεταιρισμού είναι πραγματικά αξιέπαινη για τη κίνησή της, που δίνει λύση σε ένα υπαρκτό έλλειμμα σε σχέση με την Υγεία. Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, η ΕΝΟΤΗΤΑ και η κοινή βούληση για ποιοτικές παροχές ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ μετουσιώνονται σε πράξη από τη πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για τη Διοίκηση

                       Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

                                           Ε. Ρενιέρης                                                    Π. Κοντογιάννης                 

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com