Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2016 » Ανακοίνωση για την στάση εργασίας 10-3-2016

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Ανακοίνωση για την στάση εργασίας 10-3-2016

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ

8/3/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

  Όλοι γνωρίζουμε ότι η ΣΤΑ.ΣΥ, μια επιχείρηση Δημοσίου Συμφέροντος παροχής υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου, έγινε όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων πεδίο πειραματικής και ουσιαστικής εφαρμογής όλων των σχεδίων που απαξίωσαν και αποδυνάμωσαν, όχι μόνο τους εργαζόμενους στο φορέα, αλλά αποτέλεσαν το μοχλό για την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας.

  Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο, ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές διάλυσης οι οποίες ανοίγουν τις πόρτες της παράδοσης των Σταθερών Συγκοινωνιών σε ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, ακολουθήθηκαν και εφαρμόστηκαν στην Εταιρεία με μεγάλη συνέπεια παρότι από το Μάρτη του 2011 έως σήμερα έχουν περάσει από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ και του Διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, τουλάχιστον πέντε διαφορετικά πρόσωπα.
  Αυτή η στοχοπροσήλωση στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και στη προώθηση της πιο ακραίας, καταστροφικής πολιτικής, είναι αποτέλεσμα της δραστηριότητας ενός διοικητικού κομματικού μηχανισμού που συγκροτήθηκε, αναπτύχθηκε και συντηρείται μέσω της ευνοιοκρατίας, της αδιαφάνειας, της απραξίας και της εκδικητικότητας.
  Δυστυχώς, μέχρι τώρα, διαπιστώνουμε ότι και η νέα Διοίκηση όχι μόνο αφήνει αλώβητο αυτό το μηχανισμό αλλά τον εμπιστεύεται και τον αφήνει ανενόχλητο να συνεχίζει τις αντεργατικές, αντιαναπτυξιακές και ισοπεδωτικές πρακτικές του.
  Τελευταίο κρούσμα, σε αυτή την κατεύθυνση, είναι η σύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας που ορίσθηκε από πλευράς ΣΤΑΣΥ για την έναρξη διαλόγου για τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  Μαθαίνοντας τη σύνθεση της ομάδας, που αποτελείται από πρόσωπα, τα οποία φέρουν τεράστια ευθύνη για την άθλια εικόνα της Εταιρείας, αναρωτιόμαστε:
-Έχει γίνει αλλαγή στη Διοίκηση;
-Έχει δοθεί κατευθυντήριος γραμμή διαφορετική από αυτή που υπήρχε ως πυξίδα για την προηγούμενη Διοίκηση η οποία λυμαίνονταν τη ΣΤΑΣΥ μέχρι προσφάτως;
  Δυστυχώς, μάλλον θα πρέπει να απαντήσουμε «Όχι». Το σύστημα, που έχει δημιουργηθεί και «βουλιάζει» την Εταιρεία, παραμένει «ζωντανό» και διατηρεί τον ολοκληρωτικό έλεγχο των ανώτερων, μεσαίων και κατώτερων κλιμακίων, ασκώντας ασφυκτική πίεση και χρησιμοποιώντας κάθε μέθοδο για την υποταγή στα κελεύσματά τους.

 

 

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Το «κερασάκι» σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση είναι οι προθέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου να προχωρήσει κατάργηση άρθρων της από 3/11/2014 ΕΣΣΕ, θεωρώντας ότι εμπίπτουν σε διατάξεις του άρθρου 24 του νόμου 4336/15
  Έτσι, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες που επιφέρει στους εργαζόμενους η πράξη του αυτή, δίχως καμία ενημέρωση προς τα Σωματεία των εργαζομένων, αποφεύγοντας να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα που του τέθηκαν στη συνάντηση της 29ης Φεβρουαρίου, προχωρά σε μονομερή και αυθαίρετη εφαρμογή περικοπών, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στο προσωπικό.
  Είναι προφανές ότι τέτοιες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο την εργασιακή ειρήνη, παρόλο που έχουμε προειδοποιήσει προφορικώς και γραπτώς ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε την εφαρμογή αυθαίρετων και νεοφιλελεύθερων πρακτικών, που υπονομεύουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν σε εκτροχιασμό τα Δημόσια Μέσα Σταθερής Τροχιάς.

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι η Συγκοινωνία είναι ένα αγαθό που δεν επιτρέπεται να λογίζεται ως αγοραίο προϊόν.
Δυστυχώς όμως οι διοικούντες, αγνοώντας το ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν το περασμένο διάστημα έφεραν αρνητικό πρόσημο στα αποτελέσματα της εταιρείας, καλούν και πάλι τους εργαζόμενους να «πληρώσουν το μάρμαρο», φορτώνοντάς τους με βάρη που δεν τους αναλογούν.
  Παράλληλα, δίνουν με αυτό τον τρόπο «συγχωροχάρτι» σε αυτούς που με τις εισηγήσεις τους, τις αποφάσεις τους ή τις πρακτικές τους οδηγούν τους φορείς των ΜΜΜ σε μαρασμό που προετοιμάζει το ξεπούλημα…
  Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν είναι μια απλή συντεχνιακή υπόθεση. Ο αγώνας μας για να μπει η Εταιρεία σε αναπτυξιακή τροχιά, για να επικρατήσει η διαφάνεια και η αξιοκρατία συνδέονται άρρηκτα με τη προάσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα των Συγκοινωνιών.
  Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε ώστε ο επιβάτης να απολαμβάνει ασφαλείς Μεταφορές και προσιτές σε τιμές.
  Γι’ αυτό, αποφασίσαμε και προχωράμε την Πέμπτη 10/3 στη κήρυξη δύο προειδοποιητικών στάσεων εργασίας: Από την έναρξη της κυκλοφορίας έως 08:00 πμ και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.
  Ανάλογα, με τις εξελίξεις θα καθορίσουμε την παραπέρα στάση μας.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ

 

Οι Διοικήσεις

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com