Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2016 » Στάση εργασίας Γενική συνέλευση την 26-5-2016

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Στάση εργασίας Γενική συνέλευση την 26-5-2016

Πειραιάς, 24/5 /2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2016
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
11:00π.μ έως 16:00
ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ,
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

 ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Μετά από το νόμο-ταφόπλακα του ασφαλιστικού, ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής 22 Μαΐου, το εκτρωματικό νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που διαμορφώνει μια νέα, τρομακτική φοροκαταιγίδα και υποθηκεύει τη χώρα μας και τον πλούτο της για 99 χρόνια!

  Παράλληλα, παραδίδει στις ορέξεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας μας τα τελευταία από τα «ασημικά της οικογένειας», ανάμεσα στα οποία είναι και οι Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες.
  Με αυτό τον τρόπο, ολοκληρώνεται η καταστροφική, νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, που σάρωσε, εδώ και μια εξαετία, την χώρα μας, τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους συνταξιούχους. Η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, που ισοπέδωσε, τελείως, το κοινωνικό κράτος, τα εργασιακά δικαιώματα και οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και στη φτωχοποίηση.

  Μετά απ’ όλη αυτή τη καταστροφική μανία, που έγινε κάτω από τις εντολές των «εταίρων» μας, μέσα από τα Μνημόνια και την αποδοχή τους από τις κυβερνήσεις, κάθε συζήτηση για… ανάπτυξη, πλεονάσματα και αύξηση του ΑΕΠ μοιάζει με ειρωνεία για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, το νέο και τη νέα, που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, ξαναζωντανεύοντας εικόνες με μετανάστες από περασμένες δεκαετίες.
  Μάλιστα, όταν μεθοδεύεται με ευρύτατη συναίνεση το ξεπούλημα και των τελευταίων δημόσιων επιχειρήσεων, που έχουν άμεση σχέση με κοινωνικά αγαθά όπως το νερό και οι αστικές συγκοινωνίες είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι όταν μιλάνε για ανάπτυξη έχουν στο μυαλό τους μόνο τα κέρδη των ιδιωτών, των τραπεζών και των πλούσιων, που έγιναν πλουσιότεροι στα χρόνια της κρίσης.

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Ο αγώνας μας για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών δεν είναι ένα συντεχνιακό «τερτίπι» ούτε μια «κρατικίστικη εμμονή».
  Οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες λειτούργησαν για πολλές δεκαετίες στην χώρα μας και σε άλλα κράτη, προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις από αλόγιστες αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων και απέτυχαν οικτρά, φορτώνοντας με χρέη δισεκατομμυρίων τα Δημόσια Ταμεία.
  Παράλληλα, όλοι κατάλαβαν ότι οι αστικές συγκοινωνίες είναι ένα κοινωνικό αγαθό, που δεν μπορεί να λειτουργεί με τη λογική του κέρδους. Είναι μια παροχή προς τον πολίτη, κυρίως τον οικονομικά ασθενέστερο, που (πρέπει να) έχει τη δυνατότητα να μετακινείται με φθηνό εισιτήριο και ασφαλή μεταφορικά μέσα.
  Για όλους αυτούς τους λόγους στην Ευρώπη και στα περισσότερα κράτη του κόσμου οι αστικές συγκοινωνίες είναι Δημόσιες. Και έτσι θα παραμείνουν και στην Ελλάδα.
  Γι’ αυτό, οι τοκογλύφοι δανειστές, η κυβέρνηση και οι άλλοι μνημονιακοί εταίροι της θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι:

√ Ο καταστροφικός νόμος με τα προαπαιτούμεναθα μείνει στα χαρτιά.
√ Το ξεπούλημα των αστικών συγκοινωνιών δεν θα περάσει.

  Γι’ αυτό, μόλις κατατέθηκε ο νόμος στη Βουλή η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Χωρίς καμία καθυστέρηση ξεκαθαρίσαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό
και γι’ αυτό το προασπίζουμε και το στηρίζουμεμε την δουλειά μας και τον αγώνα μας.

  Έτσι, την Παρασκευή 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση των Σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ με τα Σωματεία του ΟΣΥ και αποφασίστηκε από κοινού να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 24ωρη προειδοποιητική απεργία και να συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στη πλατεία Συντάγματος.

  Το πρωί της Κυριακής αντιπροσωπείες των Σωματείων πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα, με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας.
  Σε άλλους ξεκαθαρίσαμε ότι είμαστε αντίθετοι και θα σταθούμε, αγωνιστικά, ενωτικά, μαχητικά, απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Αστικών Συγκοινωνιών.
  Εξηγήσαμε τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα για ποιους λόγους υπερασπιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες και δηλώσαμε πως είμαστε αποφασισμένοι αυτός ο άθλιος νόμος να καταργηθεί στην πράξη.

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

  Οι παραπάνω κινήσεις ήταν τα πρώτα βήματα σε ένα μακρύ, επίπονο και πολύπλευρο αγώνα, που βρίσκεται μπροστά μας.
  Η επιτυχία και η τελική νίκη θα έρθει μόνο εάν παραμερίσουμε μικροδιαφορές για δευτερεύοντα ή μικρότερης σημασίας θέματα, συσπειρωθούμε γύρω από το Σωματείο και προχωρήσουμε ενωμένοι με στρατηγική, σχέδιο και μαχητικότητα.
  Γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοί μας είναι ισχυροί. Όμως, η δύναμη των εργαζόμενων είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ και όλοι ενωμένοι μπορούμε να διασφαλίσουμε και να κρατήσουμε ζωντανές τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες.
  Γι’ αυτό, αποφασίσαμε όλα τα Σωματεία να πραγματοποιήσουμε, την Πέμπτη 26 Μαΐου, στάση εργασίας 11:00π.μ έως 16:00 για να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων, ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι και να ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα στάση μας.
  Το Σωματείο μας θα πραγματοποιήσει, την Πέμπτη 26/5, στις 11:00 πμ, έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην Αίθουσα Εκπαίδευσης, στο σταθμό Καλλιθέας, στην όποια θα παρευρεθεί και ο Νομικός μας Σύμβουλος ώστε να ενημερωθούν όλοι, να γίνει συζήτηση και να εξουσιοδοτηθεί η Διοίκηση της Ένωσης για τη λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις.
  Η κρισιμότητα της κατάστασης, η σημασία του θέματος και η μεγάλη πρόκληση, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, κάνει αναγκαία την παρουσία ΟΛΩΝ μας στη Γενική Συνέλευση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:

  ◊ Να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των Αστικών Συγκοινωνιών

  ◊ Να προασπίσουμε τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες
  ◊ Να κατοχυρώσουμε το εργασιακό μέλλον μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ» ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ.

Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας

Ε. Ρενιέρης           Π. Κοντογιάννης

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com