Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2011 » ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ.

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ ΑΠΟ 12:00 ΕΩΣ 16:00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του νεοφιλελεύθερου και κατοχικού μνημονίου, η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού βρίσκεται μπροστά σε μια οδυνηρή πραγματικότητα και σε μια βίαιη φτωχοποίηση χωρίς σταματημό.
Το τεράστιο Δημόσιο χρέος που συνειδητά δημιούργησαν το μεγάλο κεφάλαιο και οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, μαζί με τα δυσθεώρητα ελλείμματα, αποτέλεσμα της διαχρονικής λεηλασίας του κράτους, είναι η αφορμή για να δείξει ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός το πραγματικό του πρόσωπο. Ένα πρόσωπο σκληρό και ταξικά ανάλγητο, που δεν διστάζει μπροστά στην ανάγκη της διασφάλισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου να ρίξει τους εργαζόμενους και την κοινωνία, στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση .
Το σχέδιο της Τρόικας αποτέλεσε, όπως αποδεικνύεται, συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Με το ψευδεπίγραφο δίλλημα: Μνημόνιο ή χρεοκοπία και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία, καταπατώντας το Σύνταγμα της χώρας, το Εργατικό, το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, έχουν εξαπολύσει την πλέον βάρβαρη και ανελέητη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.
 Κατακτήσεις δεκαετιών, βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων καρατομήθηκαν.
 Διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα και την κοινωνική ασφάλιση, με σκοπό να απαλλάξουν το κράτος από την συμμετοχή του στη χρηματοδότηση του συστήματος .
 Περικόπηκαν 13ος και 14ος μισθός
 Περικόπηκαν 13η και 14η σύνταξη.
 Μειώθηκαν και θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις
 Θεσμοθετήθηκε νέος ΛΑΦΚΑ .
 Περικόπηκαν μισθοί και επιδόματα, μέσα από τρεις αλλεπάλληλες μειώσεις .
 Καταργήθηκαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Διαιτητικές και Δικαστικές αποφάσεις .
 Θεσμοθετήθηκαν οι επιχειρησιακές συμβάσεις με αμοιβές κάτω από το όριο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης .
 Κάθε μορφής δικαίου για τους εργαζόμενους καταργήθηκε, κατακτήσεις εκατό χρόνων χάθηκαν σε ένα μόλις χρόνο.
 Στο μέτωπο των κοινωνικών αγαθών και των ΔΕΚΟ αρχής γενομένης από τον ΟΣΕ και τις Αστικές Συγκοινωνίες, το μνημόνιο έφερε μέτρα που οδηγούν στη στοχοποίηση, την απαξίωση και εν τέλει την εκχώρησή τους σε ιδιώτες.
Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες διαπομπεύονται συστηματικά και στοχοποιούνται ως υπεύθυνοι για τις πολιτικές των κυβερνήσεων που τις γέμισαν ελλείμματα και τις διοικούσαν με πελατειακές σχέσεις. Απόρροια των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ είναι και ο Νόμος 3029/11 για τις αστικές συγκοινωνίες. Ένας Νόμος που από την μια δεν δίνει καμία προοπτική ανάπτυξης και εξυγίανσης των συγκοινωνιών της Αθήνας και από την άλλη προβλέπει:
 Τη δραστική μείωση της χρηματοδότησης των Αστικών Συγκοινωνιών
 Την εκχώρηση μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιώτες εργασιών που γίνονται σήμερα από τακτικό προσωπικό
 Την υπέρογκη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου
 Την κατάργηση ΣΣΕ και κανονισμών εργασίας του προσωπικού
 Την μετάταξη 1450 εργαζομένων από τις συγκοινωνίες.

Έτσι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση μετατρέποντας ένα δημόσιο αγαθό, σε εμπόρευμα. Οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες δώσαμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όλοι μαζί έναν μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουμε τη διάλυση των συγκοινωνιών, την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα και κοινωνικού τους ρόλου και την ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Τα Σωματεία μας ήταν πρωτοστάτες. Πήραν πρωτοβουλίες οργάνωσης και συντονισμού αυτών των αγώνων. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τα πολλά μπρος –πίσω, τους σκληρούς μηχανισμούς και την προπαγάνδα των ΜΜΕ, αντιπαλέψαμε και σε κάποιες περιπτώσεις έστω και οριακά μειώσαμε τις καταστροφικές συνέπειες του Νόμου για τους εργαζόμενους .
Επιμένουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα και μετά την ψήφισή του για να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις του Νόμου, που στην κυριολεξία καταστρέφουν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα αυτών που προβλέπεται να μεταταχθούν υποχρεωτικά.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
Διαμορφώνεται ένα παρά πολύ δύσκολο και ασφυκτικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους στους ΗΣΑΠ, με σημείο αιχμής τούτη τη στιγμή, την επιμονή της κυβέρνησης και τον παραλογισμό της να υλοποιήσει τη πρόβλεψη του Νόμου και να υπάρξουν υποχρεωτικές μετατάξεις, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός εργαζομένων που προβλέπει ο Νόμος να μεταταχθούν από τις συγκοινωνίες έχει ήδη καλυφθεί από εθελοντικές μετατάξεις και συνταξιοδοτήσεις, όπως δηλώνει και σε σχετικό δελτίο τύπου το Υπουργείο Μεταφορών στις 4/5/2011.
Όλο αυτό διάστημα, πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε τρόπο, αποδεικνύοντας με συγκεκριμένα στοιχεία ότι, πέραν του αυθαίρετου ορισμού στο νόμο των 340 μετατάξεων από τους ΗΣΑΠ, σήμερα είναι έξω και πέρα από την κοινή λογική και δεν συντρέχει κανένας λόγος για υποχρεωτικές μετατάξεις, επειδή:
 Ήδη έχουν αποχωρήσει-συνταξιοδοτηθεί 116 εργαζόμενοι, ενώ το επόμενο εξάμηνο θα αποχωρήσουν άλλοι 34 και άλλοι 15 έχουν παραπεφθεί σε υγειονομικές επιτροπές ( σύνολο 49 εργαζόμενοι).
 Για εθελοντικές μετατάξεις έχουν υποβάλει αίτηση 56 συνάδελφοι. Επομένως ο αρχικός αριθμός των 340 υπό μετάταξη εργαζομένων των ΗΣΑΠ, έχει μειωθεί στους 168 και αν συμψηφιστούν και οι 49, απομένουν 119 εργαζόμενοι . Σύμφωνα και με προβλέψεις της Εταιρίας, ανάλογος περίπου αριθμός εργαζομένων θα συνταξιοδοτηθεί ως το τέλος του 2011 και τα μέσα του 2012, συμπληρώνοντας τον αριθμό των 340 εργαζομένων .
 Επίσης μετά την υπερκάλυψη των 1440 μετατάξεων από τους εργαζόμενους όλων των συγκοινωνιακών φορέων, δεν υφίσταται λόγος, ούτε δικαιολογείται καμία υποχρεωτική μετάταξη.
Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα πρόκειται για μετατάξεις αλλά για διώξεις εργαζομένων με καταστροφικές συνέπειες, για το υπόλοιπο της ζωής τους, λόγω και του ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος, που διέπει τους εργαζόμενους των ΗΣΑΠ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
 Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα.
 Ούτε μια υποχρεωτική μετάταξη δεν δικαιολογείται στους ΗΣΑΠ.
 Γιατί αν περάσουν αυτές οι μετατάξεις θα υπάρξει και συνέχεια με νέες μετατάξεις αλλά και με καρατόμηση όλων των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων μας, για τα οποία πολλές γενιές εργαζομένων στους Ηλεκτρικούς Σιδηροδρόμους, αγωνίστηκαν.

Είμαστε ενωμένοι και εν δυνάμει μετατασσόμενοι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα .
Την Τρίτη 10 Μαΐου Στάση Εργασίας από 12:00 έως 16:00.
Συγκέντρωση στις 12:30 μπροστά στη Γενική Δ/νση και πορεία.
Δεν πρέπει να απουσιάζει ούτε ένας .

Για την μεγάλη απεργία της Τετάρτη 11 Μαΐου θα ενημερωθείτε με νεώτερη ανακοίνωση, μετά και την κοινή σύσκεψη που έχουμε προγραμματίσει τη Δευτέρα 9/5 με τα Σωματεία των υπόλοιπων συγκοινωνιών.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Οι Διοικήσεις

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com