Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2017 » Εξελίξεις στο ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Εξελίξεις στο ηλεκτρονικό εισιτήριο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  stasy color
Πλατεία Λουδοβίκου 1 Μέγαρο ΗΣΑΠ, 185.31 Πειραιάς
Τηλέφωνα: 210.41.79.965 – 210.41.79.482   Fax: 210.41.26.322
Web:http://www.stasy-union.gr  E-mail:info@stasy-union.gr, isapunion@stasy.gr

 Πειραιάς, 15/6/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
  Η ομαλή μετάβαση στο «ηλεκτρονικό εισιτήριο» είναι ένα σοβαρότατο θέμα για την Εταιρεία και μας έχει απασχολήσει, κατ’ επανάληψη. Γι’ αυτό, προχωρήσαμε σε σειρά γραπτών και προφορικών παρεμβάσεων, προς όλους τους εμπλεκόμενους, εντός της ΣΤΑ.ΣΥ., στον ΟΑΣΑ και στο Υπουργείο Μεταφορών.

Γνωρίζοντας ότι η ορθή λειτουργία του νέου συστήματος μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και στα οικονομικά της Εταιρείας εξετάσαμε, εγκαίρως, τις βασικές πτυχές του νέου συστήματος και διαμορφώσαμε προτάσεις για την ομαλή μετάβαση. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινήσαμε να παρεμβαίνουμε, από πολύ νωρίς, όταν ακόμα γινόταν η εκπαίδευση του προσωπικού στο νέο σύστημα.
Συνεχίσαμε με σειρά προφορικών παρεμβάσεων και πριν ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του, κάναμε, στις 22 Νοεμβρίου 2016, γραπτή παρέμβαση, προς τις Διοικήσεις του ΟΑΣΑ, της ΣΤΑΣΥ και υπηρεσιακούς παράγοντες, ζητώντας να υπάρξει διάλογος.
Το επόμενο διάστημα, οι διαπιστώσεις από την πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος και τα ανακύψαντα προβλήματα μας υποχρέωσαν να επανέλθουμε εγγράφως (ενδεικτικά, 2/2/2017, 12/5/2017, 23/5/2017 και 13/6/2017) και προφορικά, ζητώντας επίμονα να γίνει διάλογος, για να προχωρήσει ομαλά η μετάβαση στο νέο σύστημα, με προϋποθέσεις, οι οποίες εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του αλλά κυρίως τους εργαζόμενους που θα το λειτουργήσουν.
Παρότι ορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες επέμεναν στις λάθος επιλογές τους, οι παρεμβάσεις μας σε γενικές γραμμές εισακούστηκαν, λήφθηκαν υπόψη και μέχρι τώρα η μεθοδολογία και τα βήματα, που ακολουθούνται είναι σύμφωνα με τις προτάσεις μας.
Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκαν και πάλι ορισμένες κινήσεις, που οδηγούσαν σε… εκτροχιασμό. Γι’ αυτό προχωρήσαμε, τη Τετάρτη 14/6, σε νέα δυναμική παρέμβαση, η οποία έφερε άμεσα αποτελέσματα καθώς αποτράπηκε η εφαρμογή των λανθασμένων επιλογών και συνεκλήθη σύσκεψη με τις Διοικήσεις του ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣΥ και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, στην οποία συναποφασίσαμε, τις επόμενες μέρες, να γίνουν τα εξής:

  •   Η έκδοση του «απλού», παλαιού τύπου, εισιτηρίου να γίνεται σε χωριστή θυρίδα, από την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
  •   Να αυξηθούν τα είδη των εισιτηρίων, αξίας άνω των 4,5€, που πωλούνται στα εκδοτήρια του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
  •   Να καταγραφούν, τις επόμενες μέρες, τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν, ιδιαίτερα κάτω από τις νέες συνθήκες λειτουργίας.
  •   Να υπάρχει παρουσία τεχνικού της αναδόχου σε όλα τα εκδοτήρια ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση σε οποιαδήποτε αστοχία προκύψει.
  •   Ορίστηκε, ήδη, για την Πέμπτη 22/6/2017, στις 14.00, νέα σύσκεψη στον ΟΑΣΑ, ώστε να εκτιμηθεί η διαμορφωθείσα κατάσταση και να αποφασιστούν σε συνεργασία με το Σωματείο οι παραπέρα κινήσεις για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα.

Παράλληλα, συζητείται και το θέμα της στελέχωσης των θέσεων εργασίας για τη Γραμμή 1 των Υπευθύνων Σταθμών- Σταθμαρχών.
Ακόμα, έχει τεθεί και εξετάζεται, σε υψηλό επίπεδο, η μισθολογική ενίσχυση των συναδέλφων εκδοτών.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Προκειμένου να ανταποκριθούμε στη συμφωνία, που έχει επιτευχθεί, για την καταγραφή των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν σε αυτό το στάδιο πιλοτικής εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σας καλούμε να μας ενημερώνετε άμεσα ώστε να τα προωθήσουμε προς επίλυση.
Θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Ε. Ρενιέρης                           Π. Κοντόγιαννης

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μας



Πρόσφατα


Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com