Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2011 » 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΠΕΜΠΤΗ 13/10-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΠΕΜΠΤΗ 13/10-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10

Ενάντια στις απολύσεις, την κατάργηση
των Συλλογικών Συμβάσεων, την καρατόμηση
μισθών και συντάξεων και τη φορολεηλασία
Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ
Πέμπτη 13/10 και ώρα 11:00 συγκέντρωση στην Πλ. Κοτζιά όλων των
εργαζομένων στις συγκοινωνίες και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόϊκα κατέθεσε στη Βουλή το περιβόητο πολυνομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί λαιμητόμο για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας.
Περιλαμβάνει μια σειρά μέτρα με τα οποία, κατακρεουργούνται μισθοί και συντάξεις, διαλύονται τα συλλογικά δικαιώματα, προστίθενται νέα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και οι εργαζόμενοι και η κοινωνία οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Παρά την οργή και την αγανάκτηση που προκαλεί στην Ελληνική Κοινωνία, η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια αδιέξοδη πολιτική της .
Απολύονται εργαζόμενοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Θεσμοθετούνται οι αυθαιρεσίες και οι διώξεις, κουρελιάζεται το Σύνταγμα, διαλύονται δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά.
Έναν αιώνα μετά την κατοχύρωση της μονιμότητας, προχωρούν σε απολύσεις ακόμη και μόνιμου προσωπικού. Οι απολύσεις θα γίνουν άμεσα μέσω της επονομαζόμενης εργασιακής εφεδρείας στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα όπως πχ οι συγκοινωνίες και με την κατάργηση οργανικών θέσεων και την συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα στο Δημόσιο .
Προβλέπονται εκ νέου μετατάξεις για το ΄΄πλεονάζον΄΄ προσωπικό και εάν δεν υπάρχουν ανάγκες σε άλλες υπηρεσίες, απολύσεις. Καταργούνται και συγχωνεύονται φορείς του Δημοσίου και το προσωπικό απολύεται μέσω της εργασιακής εφεδρείας .
Με την συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα στο Δημόσιο και την εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα ΄΄ σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν΄΄ και απολύουν εργαζόμενους που μέχρι το 2013 συμπληρώ-νουν 35 χρόνια ( στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα ) και όσους συμπληρώνουν 35 χρόνια και το 55ο έτος ηλικίας στον στενό Δημόσιο Τομέα .
Οι εργαζόμενοι αυτοί οδηγούνται στην φτώχεια αφού θα λαμβάνουν μόνο το 60% του βασικού μισθού. Για τους εργαζομένους του ευρύτερου Δημόσιου δεν προβλέπεται απαραίτητα η καταβολή του 60% για τον πέραν του 12μήνου χρόνο, αλλά με προϋποθέσεις οι οποίες προς το παρών είναι άγνωστες, Τα ποσά που θα λαμβάνει ο ΄΄ έφεδρος ΄΄ θα συμψηφίζονται με τα ποσά της προβλεπόμενης αποζημίωσης που δικαιούται !!
 Από 1-1-2012 θα υπάρξει και νέα μεγάλη καταιγίδα απολύσεων μόνιμου, έκτακτου και αορίστου προσωπικού μέσα από την αναδιοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών που θα γίνει από ιδιωτικές εται-ρείες με στόχο την κατάργηση κατά 30% των οργανικών μονάδων.
 ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ : Δραματικές μειώσεις θα υπάρξουν και για τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ αφού η κυβέρνηση καταργώντας Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και εσωτερικούς κανονισμούς επεκτείνει το νέο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα οι μειώσεις μισθών να ξεπεράσουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 50%.
 Κατακρεουργούνται ακόμη περισσότερο οι κύριες, οι επικουρικές συντάξεις.
 Περικόπτονται επιπλέον οι συντάξεις για ποσά πάνω από 1200 ευρώ κατά 20%.
 Για όσους είναι κάτω των 55 ετών προβλέπεται νέα μείωση κατά 40% για το ποσό της σύνταξης πάνω από τα 1000 ευρώ.
 Καταργούνται οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα με τη μη επέκτασης τους για δύο χρόνια, με την κατάργηση της ευνοϊκότερης ρύθμισης και δρομολογούνται τα σχέδια για κα-τάργηση του κατώτερου μισθού της Εθν. Συλλογικής Σύμβασης και τον περιορισμό του στα 550 €.
 Λεηλατούνται τα ελάχιστα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσα από την βάρβαρη φορολογική επίθεση , την μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση πιστή στις επιταγές της Τρόϊκας έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια νομιμότητας και συνταγματικότητας . Το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα καταργεί το εργατικό δίκαιο και τις συνταγματικές προστατευτικές του διατάξεις. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει πλέον καμία κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ
Την Πέμπτη 11πμ όλοι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες πραγματοποιούμε κοινή συγκέντρωση στην Πλ. Κοτζιά και πορεία στο Υπ. Οικονομικών.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Οι Διοικήσεις

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com