Αρχική » Αλληλογραφία » Αλληλογραφία 2012 » Ανάδειξη εκπροσώπου μας στο ΔΣ της εταιρείας

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Ανάδειξη εκπροσώπου μας στο ΔΣ της εταιρείας

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ

Προς όλα τα Σωματεία Εργαζομένων της  ΣΤΑΣΥ Α.Ε

•    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΛΜΑ)
•    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΑΣΥ
•    ΣΥΛΛΟΓΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
•    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (ΣΗΑΜ)
•    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ ( ΣΗΤΑ)
•    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Θέμα : Ανάδειξη Εκπροσώπου μας στο Δ.Σ της Εταιρίας

  Συνάδελφοι ,

   Όπως γνωρίζετε με το ν. 3920/2011 και την υπ΄ αριθμ. 28737/2637/2011 ΚΥΑ συγχωνεύθηκαν με απορρόφηση οι τρεις εταιρίες ΑΜΕΛ-ΗΣΑΠ-ΤΡΑΜ, ή δε απορ-ροφώσα νέα εταιρία μετονομάστηκα σε ΣΤΑΣΥ Α.Ε ( Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ). 

  Στο Άρθρο Τρίτο της ως άνω ΚΥΑ ορίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της νέας εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ απαρτίζεται από επτά (7) μέλη, εκ των οποίων ένα (1) μέλος είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εταιρεία.

  Με το άρθρο 5 της κοινής  ΕΣΣΕ μεταξύ όλων των  Σωματείων και της ΣΤΑΣΥ Α.Ε  της  10/4/2012,  συμφωνήθηκε, προκειμένου να καλυφθεί το νομοθετικό κενό που υπήρχε, ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων θα εκλέγεται μετά του αναπληρωτή του.

  Ο εκπρόσωπος αυτός αναδεικνύεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 3 παρ. 2 του ν. 3429/2005, ήτοι εκλέγεται από αρχαιρεσίες που διεξάγονται «από την εφορευτική επιτροπή της πλέον αντιπροσωπευτικής δευτεροβάθμιας – και αν δεν υπάρχει τέτοια – της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της δημόσιας επιχείρησης και η εκλογή γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής».

  Επειδή μέχρι σήμερα, δεν κατέστη δυνατή, η εκλογή εκπροσώπου μας από την αντιπροσωπευτικότερη ( πολυπληθέστερη) συνδικαλιστική οργάνωση της ΣΤΑΣΥ και επειδή διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, όπου στο Δ.Σ της Εταιρίας λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους χωρίς τη συμμετοχή και την ψήφο του εκπροσώπου μας, προτείνουμε τα εξής :

   Να επαναφέρουμε ομόφωνα όλες οι Διοικήσεις των Σωματείων μας  το αίτημα προς το Ε.Κ. Αθήνας, ως τη μόνη δευτεροβάθμια και πλέον αντιπροσωπευτική οργάνωση, προκειμένου να προβεί στην εκλογική  διαδικασία ανάδειξης του εκπροσώπου μας μετά του αναπληρωτή του, στο Δ.Σ της ΣΤΑΣΥ Α.Ε .

   Σημειωτέων ότι οι έξι (6) από τις επτά (7) πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΣΤΑΣΥ ανήκουν στη δύναμη του ΕΚΑ, πλην της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ που ανήκει στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Σταθούσης                                                   Τ. Τριανταφύλλου

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com