Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2021 » Ανακοίνωση 2-12-2021

Ανακοίνωση 2-12-2021

Πέμπτη 2/12/2021

Τι είχες Γιάννη…….. τι είχα πάντα

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας είναι η διάρρηξη των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρείας όπως εκφράζεται από την εκάστοτε διοίκησή της.

Αυτό που κάποτε θεωρούσαμε δεδομένο και αποτελούσε σημείο αναφοράς της σχέσης μας με την εταιρεία, δηλαδή η ωρίμανση και η βαθμολογική μας εξέλιξή, βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να γίνεται τσαλακωμένο χαρτί στον κάλαθο των αχρήστων. Ξαφνικά βρίσκονται μπροστά μας άτομα που ξεφύτρωσαν από το πουθενά, με μοναδικά κριτήρια την κομματική ταυτότητα και την προσωπική σχέση με διάφορα στελέχη.

Κατά παράβαση της νομοθεσίας και του ισχύοντα και απαράδεκτου για εμάς ΚΕΟΛ (άρθρα 11 και 12) οι διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας εφάρμοζαν και εφαρμόζουν καταχρηστικά το διευθυντικό δικαίωμα και παρεμβαίνουν ακόμα και στην εξέλιξη του χαμηλόβαθμου προσωπικού. Την κατάχρηση αυτή την έφτασε στο ταβάνι ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος και στους ίδιους υψηλούς ρυθμούς συνεχίζει η σημερινή διοίκηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι που πέρασαν από το τιμόνι της εταιρείας δεν έβαλαν την υπογραφή τους σε παρόμοια τακτική.

Διαβάζοντας την χθεσινή διαύγεια απλά επιβεβαιώθηκαν όλα όσα αναφέρονται παραπάνω.

Αυτό δεν θα γίνει άλλο ανεκτό!

Στην πρόσφατη συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου με το Διευθύνοντα Σύμβουλο υπογραμμίσαμε ότι για εμάς το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση ή ανοχή σε τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές.

Για εμάς η αξιοκρατία και η τήρηση της νομιμότητας αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αρχές. Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση σε αυτές τις αξίες. Δεν θα δεχτούμε η εξέλιξη του κάθε συναδέλφου να εξαρτάται από το εάν είναι αρεστός σε κάποιους.

Για αυτό καταγγέλλουμε με δριμύτητα κάθε κατάχρηση από την πλευρά της εκάστοτε Διοίκησης. Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η τάξη έτσι ώστε η εξέλιξη του κάθε συναδέλφου να γίνεται όπως ορίζεται από τους ισχύοντες κανόνες και διαδικασίες.

Ο Γεν. Γραμματέας Ο Πρόεδρος
Γ. Κολαϊτης Π. Κοντογιάννης