ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ-ΗΣΑΠ

Πειραιάς, 4/10/2010

Η ΟΜΗΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ …… ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

Πέρασε ένας χρόνος από τις Εθνικές Εκλογές που η κυβέρνηση με ψεύτικες υποσχέσεις ΄΄άρπαξε΄΄ την ψήφο του Ελληνικού Λαού. Ξεχνώντας τις προεκλογικές της υποσχέσεις για ανάταξη της Οικονομίας, για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για Κοινωνικό Κράτος, για υπηρεσίες ποιότητας που θα διασφάλιζαν τα δικαιώματα του πολίτη, κ.α. εξαπέλυσε την πιο σκληρή, αντεργατική και άδικη επίθεση εις βάρος των εργαζομένων μετά την μεταπολίτευση .
Αφού κατάφερε το .. ακατόρθωτο, την ένταξη της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ και την υπογραφή μνημονίου σε συνεργασία και υπό τις επιταγές της τρόικας , συνεχίζει να παίρνει μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και βαρβαρότητας για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και λεηλατεί κατακτήσεις ετών του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Βέβαια όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι απέναντί τους, με μοναδικούς συμμάχους εργοδότες ( ΣΕΒ) και Τραπεζίτες που απολαμβάνουν τα προνόμια της κυβέρνησης .
Διέλυσαν το ασφαλιστικό σύστημα, κατακερμάτισαν τις εργασιακές σχέσεις, καταργούν το δικαίωμα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν τον ΦΠΑ , αυξάνουν τις τιμές στα καύσιμα, φορτώνουν συνεχώς με νέα φορολογικά βάρη τον Ελληνικό λαό.
Ταυτόχρονα προχωρούν άμεσα σε μαζικές απολύσεις εργαζόμενων ( βλέπε ΜΕΤΡΟ- Υπ. Πολιτισμού κ.α), τρομοκρατούν και συκοφαντούν τους εργαζόμενους χαρακτηρίζοντας τους συνενόχους και συνυπεύθυνους για το κατάντημα της χώρας , αλλά και άχρηστους, κατά τον κ. Πάγκαλο.
Στόχος τους είναι το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, οι συγχωνεύσεις και η κατάργηση των Δημοσίων Οργανισμών και η λειτουργία τους από μηδενική βάση με Νομοσχέδιο που ετοιμάζουν να καταθέσουν στη Βουλή, με την μορφή του κατεπείγοντος .
Χρησιμοποιώντας τα ΄΄φιλικά΄΄ προσκείμενα στην κυβέρνηση Μ.Μ.Ε παραπληροφορούν τους πολίτες, απαξιώνουν το Συγκοινωνιακό έργο, ενώ συκοφαντούν τους εργαζόμενους για παχυλούς μισθούς, χωρίς να λένε ότι οι ίδιοι τους αναγκάζουν να δουλεύουν διπλές βάρδιες και υποχρεωτικές υπερωρίες λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και στο τέλος επιχειρούν με διαφορά τεχνάσματα να τους αφήσουν απλήρωτους .
Επικαλούνται διάφορα λογιστικά ελλείμματα. Για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι …..
Δεν λένε τίποτα για τις δικές τους ευθύνες, αγνοούν ότι την πολιτική στις συγκοινωνίες την χαράζουν οι κυβερνήσεις.
Αυτοί δεν επέβαλαν κατά καιρούς:
 Τη δωρεάν μετακίνηση;
 Το μειωμένο εισιτήριο ;
 Το χαμηλό κόμιστρο του εισιτηρίου για να κάνουν κοινωνική πολιτική;
 Την παράταση λειτουργιάς των συρμών;
 Τη ρουσφετολογική πολιτική που ακλούθησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ;
 Τις άσκοπες και πολυδάπανες προμήθειες;
Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι Συγκοινωνίες επιδοτούνται από τον Κρατικό προϋπολογισμό. Στην χώρα μας τις στρέφουν στο δανεισμό με τις γνωστές συνέπειες.
Και ενώ σήμερα τα πάντα γύρω καταρρέουν … επικρατεί μια βουβαμάρα στα συνδικάτα. Για να αντιμετωπιστεί η κυβερνητική λαίλαπα θα πρέπει το μέτωπο από τα Σωματεία των Συγκοινωνιακών Φορέων που έχει δημιουργηθεί να δρα ενιαία …
Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται αυτή η συσπείρωση στο χώρο μας, δεν έχει επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό. Ορισμένοι συνδικαλιστικοί κύκλοι, προσκείμενοι στην σημερινή κυβέρνηση, δείχνουν μάλλον να τους ενδιαφέρει περισσότερο η στήριξη της πολιτικής ηγεσίας, παρά τα συμφέροντα των εργαζομένων .
Δεν εξηγείται διαφορετικά η θέση και η στάση τους, που συνεχώς βρίσκουν διάφορες αιτίες να διαφωνούν, πότε με το πλαίσιο των αιτημάτων και πότε με τα πρόσωπα που είναι επικεφαλείς των συνδικαλιστικών φορέων.

Η αδράνεια, ο εφησυχασμός , η βουβαμάρα ή το λιγότερο κακό, είναι ο χειρότερος εχθρός για την περίοδο αυτή.
Όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από το Σωματείο και να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας, το Δημόσιο χαρακτήρα του Φορέα μας, τα Ταμεία μας, την Υγειονομική μας περίθαλψη .
Να συγκληθεί άμεσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να παρθούν αποφάσεις και να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
Είναι απαίτηση όλων των εργαζομένων, όλου του Ελληνικού Λαού.

ΔΑΚΕ ΗΣΑΠ

Απρίλιος 2024

1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…