Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2013 » Ανακοίνωση για την 6/11/2013

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Ανακοίνωση για την 6/11/2013

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΗΣΑΠ

 

4/11/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
Η Γενική Πανεργατική Απεργία της 6ης Νοεμβρίου πρέπει να γίνει ημέρα αντίστασης στο μνημονιακό καθεστώς, στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, στην περικοπή μισθών και συντάξεων, στην διάλυση της Δημόσιας Υγείας.

Η απεργία της 6ης Νοεμβρίου μας αφορά όλους. Να παραμερίσουμε επιφυλάξεις, αντιρρήσεις, αναστολές και με τη συμμετοχή μας να δώσουμε το πραγματικό μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση που εκτελώντας πειθήνια τις εντολές των κερδοσκόπων δανειστών της χώρας διαλύει τους εργασιακούς χώρους, ισοπεδώνει τις ζωές μας και οδηγεί σε αδιέξοδο το μέλλον των παιδιών μας.
Κάθε ημέρα που περνάει αυτή η πολιτική καταργεί τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, διαλύει το δημόσιο πανεπιστήμιο και σχολείο, οδηγεί τα παιδιά μας στην αμάθεια και στα φροντιστήρια.
Η Δημόσια Υγεία μεθοδευμένα διαλύεται για να πάρει την θέση της η Ιδιωτική Περίθαλψη, η ανεργία αυξάνεται, η κοινωνική ασφάλιση καταργείται, οι συντάξεις εξαερώνονται, η επικουρική ασφάλιση ιδιωτικοποιείται ενώ η νέα αύξηση των ορίων ηλικίας είναι προ των πυλών.
Για να μπορέσουν να υλοποιήσουν αυτή την πολιτική όποιος κλάδος αντιστέκεται συκοφαντείται, υπονομεύεται και τελικά χρησιμοποιούνται σε βάρος του τα πλέον αυταρχικά και αντιδημοκρατικά μέτρα για να κατασταλεί η αγωνιστική διάθεση των εργαζόμενων. Έτσι και σε εμάς, στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., όταν πήραμε τον δρόμο των κινητοποιήσεων για να διεκδικήσουμε δουλειά με αξιοπρέπεια, μισθούς για να μπορούμε να ζήσουμε την οικογένειά μας και να έχουμε συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ένταση του αυταρχισμού έβγαλε από το «συρτάρι» το πλέον αυταρχικό μέτρο, αυτό της πολιτικής επιστράτευσης!
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε εδώ και 10 μήνες στο «γύψο» που αποφάσισε η κυβέρνηση των μνημονίων να μας βάλει, επειδή διεκδικήσαμε μια δουλειά με αξιοπρέπεια και συνεχίζουν να μας κρατάνε «επιστρατευμένους».
Αυτό δε γίνεται τυχαία. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να περάσει, χωρίς αντιστάσεις, τη νέα φοροεπιδρομή που ετοιμάζει με τα «χαράτσια», τη διάλυση της δημόσιας Υγείας, το νέο Ασφαλιστικό με αύξηση ορίων ηλικίας, τις απολύσεις μέσω της κινητικότητας.
Όμως, αυτό δε θα το πετύχει. Είμαστε αποφασισμένοι. Στις 6 Νοεμβρίου παλεύουμε – αντιστεκόμαστε – διεκδικούμε:
• Άρση της πολιτικής «επιστράτευσης» ΤΩΡΑ!
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και πρέπει όλοι με την συμμετοχή μας στις συγκεντρώσεις να δώσουμε αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν κάνουμε πίσω!
Θα αγωνιστούμε:

 

  • Για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,
  • Τη σύνταξη νέου Κανονισμού Εργασίας με γνώμονα την εξασφάλιση των εργαζομένων αλλά και την σωστή λειτουργία της Εταιρίας
  • Για ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, με αξιοπρεπείς συντάξεις.

Η πολιτική των κλειστών επιχειρήσεων, που θυσιάζει τα πάντα στον βωμό του κέρδους του ιδιωτικού κεφαλαίου. Η πολιτική, που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους δεν πρέπει να περάσει!

  • Όλοι μαζί στον αγώνα με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.

Όλοι την Τετάρτη 6/11, στις 9:30 το πρωί, στη συγκέντρωση που διοργανώνουν η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΩΝ ΗΣΑΠ, το Σωματείο Κίνησης στη ΣΤΑ.ΣΥ. (ΣΗΕΚ) και το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ στον κεντρικό σταθμό των ΗΣΑΠ στον Πειραιά.
Ακολούθως, όλοι μαζί θα κινηθούμε για να πάρουμε μέρος στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στο Πεδίο του Άρεως στις 11 π.μ.

Οι Διοικήσεις

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com