Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2011 » Ανακοίνωση για την απεργία της 17/3/2011

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Ανακοίνωση για την απεργία της 17/3/2011

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 το πρωί
ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVOTEL Αθηνών ( Μιχ. Βόδα 4-6 & Λιοσίων)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

 

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2011 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών κατά τρόπο απαράδεκτο και ασαφή, έξω ακόμα και από τα όσα ορίζει ο νέος Νόμος, λίστα που εμφάνιζε 490 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων των ΗΣΑΠ, ως δήθεν μετατασσόμενους .

Η αντίδρασή μας ήταν άμεση και απαιτήσαμε από τη Διοίκηση της Εταιρίας να δώσει εξηγήσεις για αυτό το ατόπημα, διαφορετικά θα αντιδράσουμε με τον πλέον δυναμικό τρόπο. Για το ίδιο θέμα έγινε παράσταση διαμαρτυρίας και στον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ κ. Δημητρίου.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις μας η Διοίκηση της Εταιρίας υποχρεώθηκε να εκδώσει την υπ΄ αριθμ. 13 εγκύκλιο προς όλο το προσωπικό, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για αναζήτηση κενών, για τα οποία θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον φορείς του Δημοσίου για εθελοντικές και μόνο μετατάξεις εργαζομένων και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για πλεονάζον προσωπικό που θα μεταταχθεί .

Ωστόσο ακόμη και μετά από αυτές τις διευκρινήσεις το όλο θέμα για μας παραμένει ανοικτό και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι στον ΗΣΑΠ δεν πλεονάζει ούτε ένας, γι΄ αυτό και δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μια υποχρεωτική μετάταξη. Ακόμη και οι εθελοντικές μετατάξεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τα πλέον αυστηρά κριτήρια και να εγκριθούν μόνο εάν δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στις υπηρεσίες της Εταιρίας, δεδομένου ότι η μείωση προσωπικού, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έχει αποδιοργανώσει πολλούς χώρους εργασίας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Βιώνουμε την πλέον βάρβαρη και σκληρή επίθεση του κεφαλαίου που έχουμε γνωρίσει έως τώρα με μοναδική στόχευση να πάρουν πίσω, όσα μέχρι σήμερα έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι.

Στην παρούσα φάση καρατομούνται στο σύνολό τους τα εργασιακά, κοινωνικά ακόμη και δημοκρατικά δικαιώματα . Τα εκβιαστικά διλλήματα περί χρεοκοπίας που θέτουν Τρόικα και Κυβέρνηση είναι το πρόσχημα για να συρθεί η χώρα σε εξευτελιστικές για την κοινωνία και τους εργαζόμενους βίαιες προσαρμογές στην οικονομία και την αγορά εργασίας. Ο νόμος για τις συγκοινωνίες είναι το πρόκριμμα για ένα γενικευμένο ξήλωμα όλων των δημόσιων αγαθών και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες .

Η Κυβέρνηση κατ΄ εντολή της Τροικάς και με διαδικασίες express χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, ψήφισε νόμο για τη δήθεν εξυγίανση και αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών χρησιμοποιώντας σαν βασικά εργαλεία:

Την περικοπή της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τις υπέρογκες αυξήσεις των εισιτηρίων.
Την εκχώρηση σε ιδιώτες μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ εργασιών που γίνονται σήμερα από τακτικό προσωπικό.
Την κατάργηση των ΣΣΕ και των Κανονισμών Εργασίας.
Την μετάταξη 1450 εργαζόμενων από τις συγκοινωνίες .

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες έδωσαν όλοι μαζί τον αγώνα για να αποτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει τη διάλυση των συγκοινωνιών και την ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους. Παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου, επιμένουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην εφαρμοστούν διατάξεις του νόμου που στην κυριολεξία καταστρέφουν τις συγκοινωνίες και από την άλλη μεριά οδηγούν τους εργαζόμενους στην πλήρη εξαθλίωση. Αυτός ο αγώνας σε κάθε περίπτωση θα έχεις συνέχεια. Θα είναι αγώνας σύγκρουσης με την κυβέρνηση και τις πολιτικές επιλογές της.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Δεν θα επιτρέψουμε:

Την ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών και την μετατροπή του δημόσιου αγαθού της μεταφοράς σε αγοραίο εμπόρευμα.
Την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των Κανονισμών Προσωπικού και την καρατόμηση κάθε μορφής δικαίου για τους εργαζόμενους .
Την υποχρεωτική μετάταξη κανενός εργαζόμενους, γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας που να περισσεύει.

Δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε και να εφαρμοστούν νόμοι που ψήφισαν οι υπεύθυνοι των σκανδάλων και της παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ χωρίς την έγκριση του Ελληνικού λαού.

Δεν δικαιούνται αυτοί να παραδίδουν τώρα μαθήματα νομιμότητας στους εργαζόμενους, όταν μάλιστα γνωρίζουν ότι πολλές διατάξεις του Νόμου που ψήφισαν για τις αστικές συγκοινωνίες είναι αντίθετες με το Σύνταγμα της χώρας και παραβιάζουν κατάφορα τόσο το Εθνικό όσο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αλλά και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας .

Τους απαντάμε:

Ότι δεν κάνουμε πίσω και ότι δεν θα παραδοθούμε. Ο αγώνας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, είναι αγώνας για το σήμερα και το αύριο ολόκληρης της κοινωνίας.

Συνεχίζουμε:

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 με 24ωρη Απεργία και συγκέντρωση στις 10:00 π.μ, όλων των εργαζόμενων στο Ξενοδοχείο NOVOTEL Αθηνών ( Μιχ. Βόδα 4-6 & Λιοσίων) .

ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΟΜΑΣΤΕ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

 

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com