Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2011 » ‘Εν κρυπτώ’ η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΗΣΑΠ Α.Ε.

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

‘Εν κρυπτώ’ η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΗΣΑΠ Α.Ε.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΗΣΑΠ
ΕΔΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΜΕΓΑΡΟ Η.Σ.Α.Π.) ΠΛΑΤ. ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ 1 ΑΘΗΝΑ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 51 Β
ΤΗΛ: 210. 41.19.965 – 210. 52.28.664 FAX: 210.41.26.322 – 210.52.43.451
web pages: http://www.isap-union.gr , http://www.somsyntaxiouchon-isap.gr
E- mail: info@isap-union.gr, info@somsyntaxiouchon-isap.gr
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Πειραιάς 30/3/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την εκχώρηση σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια του ΟΑΣΑ και των ΗΣΑΠ, για το αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου.
“Εν κρυπτώ” η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΗΣΑΠ Α.Ε.

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου για τις συγκοινωνίες 3920/2011 και παρά τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Ρέππα για τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών, επιβεβαιώνονται όλα όσα καταγγείλαμε κατά την ψήφιση του νόμου, ότι δηλαδή το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί η εκχώρηση μέσω ΣΔΙΤ κερδοφόρων υπηρεσιών ή εργασιών των εταιριών λειτουργίας , σε ιδιώτες επιχειρηματίες.
Η αρχή γίνεται σήμερα με το ΄΄αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου΄΄ το οποίο μετά από απόφαση του Δ.Σ του ΟΑΣΑ εκχωρείται σε ιδιώτες χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ούτε οι ιδιαιτερότητες του κάθε φορέα, ούτε οι υπάρχοντες εργαζόμενοι που υποστηρίζουν σήμερα το όλο σύστημα έκδοσης, ακύρωσης, είσπραξης και διακίνησης των εισιτηρίων, ούτε αυτών που εργάζονται στην τεχνική υποστήριξη λειτουργίας και συντήρησης των εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων.
Για το θέμα αυτό και κυρίως για τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος, κλήθηκε να αποφασίσει στην συνεδρίαση της 23/3/2011 και το Δ.Σ της Α.Ε ΗΣΑΠ, αλλά και τα Δ.Σ των άλλων Εταιριών (ΑΜΕΛ κ.λπ) .
Για την ίδια ημέρα είχε αποφασιστεί και η πραγματοποίηση ΄΄κεκλεισμένων των θυρών ΄΄ της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρίας, η οποία θα ήταν και η τελευταία για την ΗΣΑΠ Α.Ε .

Μετά την απόφαση των Σωματείων των Εργαζομένων για παρέμβασή τους στην συνεδρίαση στο Δ.Σ της Εταιρίας, προκειμένου να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και οι θέσεις εργασίας στο σύστημα ΄΄ συλλογής κομίστρου΄΄, αλλά και την από κοινού απόφαση διαμαρτυρίας με το Σωματείο Συνταξιούχων για τη μη πρόσκλησή μας –για πρώτη φορά μετά την εξαγορά της Εταιρίας το 1976- στη γενική συνέλευση των μετόχων, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΗΣΑΠ αποφάσισαν την ΄΄ εν κρυπτώ΄΄ πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στα γραφεία του ΟΑΣΑ και της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 στα γραφεία του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος ( !!!), χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για την όλη μεθόδευση, αρνήθηκαν να προσέλθουν.
Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις και τις διαδικασίες express του Προέδρου των ΗΣΑΠ Σαρ. Μιχαλόπουλου και του Δ/ντος Συμβούλου Χ. Αραπατσάκου, οι οποίοι λειτουργούν σαν πειθήνια όργανα της κυβέρνησης του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων και του ΟΑΣΑ, χωρίς καμία προσωπική στάση ευθύνης και χωρίς σεβασμό απέναντι σε μια Εταιρία και στους εργαζόμενους σε αυτή, που για 142 χρόνια εξυπηρετούν τους επιβάτες του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Εταιρίας, που το Διοικητικό της Συμβούλιο συνεδριάζει εκτός των γραφείων της, σε γραφεία μάλιστα άλλου Υπουργείου και η Γενική Συνέλευση των μετόχων πραγματοποιείται ερήμην όλων και στα κρυφά, στα γραφεία του ΟΑΣΑ .
Το ΄΄κατόρθωμα΄΄ αυτό ανήκει στον Πρόεδρο και το Δ/ντα Σύμβουλο της Εταιρίας ΗΣΑΠ Α.Ε, του ΟΑΣΑ, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων.
Άραγε από ποιους θέλουν να κρυφτούν και τι θέλουν να κρύψουν;
Τους καταγγέλλουμε γιατί με την όλη στάση και συμπεριφορά τους, αποδεικνύουν ότι είναι ΄΄ξένο σώμα΄΄ τόσο για την Εταιρία, όσο και για τους εργαζόμενους που εργαστήκαν και εργάζονται σ΄ αυτή.
Σε αυτούς που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν την ιστορία αυτής της επιχείρησης.

Οι Διοικήσεις

 

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com