Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2012 » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13.9.12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13.9.12

Είναι πλέον φανερό ότι κυβέρνηση και τρόϊκα σχεδιάζουν και είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν μια νέα, ιδιαίτερα σκληρή επίθεση εναντίον μισθών, συντάξεων και εργασιακών δικαιωμάτων, με τελικό στόχο την πλήρη εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η μείωση των αποζημιώσεων, ο «αφανισμός» Κανονισμών Εργασίας, η κατάργηση του ωραρίου, η ένταξη των ΔΕΚΟ στο ενιαίο μισθολόγιο, μεταξύ αυτών και οι συγκοινωνίες, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι μόνο μερικά από τα μέτρα, που σχεδιάζονται σε βάρος όλων των εργαζόμενων για να μπορέσει να διαμορφωθεί ένας πλήρης εργασιακός μεσαίωνας, ώστε να ακολουθήσει το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και κοινωνικών αγαθών, όπως οι συγκοινωνίες, το νερό, η ηλεκτρική ενέργεια, τα λιμάνια κ.α.
Αυτό, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια απέναντι στη νέα επίθεση.

Σε συνεδρίαση όλων των Σωματείων των Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουμε άμεσα σε κοινή γενική συγκέντρωση την Πέμπτη 13/09/2012 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, με σκοπό την ενημέρωση και στόχο την συσπείρωση όλων των εργαζομένων γύρω από κοινές δράσεις και αγώνες που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα .
Έφτασε η ώρα, οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες να γίνουν η εμπροσθοφυλακή στον αγώνα απέναντι στη νέα αυτή συνολική επίθεση μαζί με όλο το λαό που δοκιμάζεται .
Δεν πρέπει να λείψει κανείς εργαζόμενος, πρέπει να δώσουμε όλοι δυναμικό παρών στην αυριανή συγκέντρωση όλων των σωματείων της ΣΤΑΣΥ, συμμετέχοντας ενεργά στις αποφάσεις που αφορούν το εργασιακό μας μέλλον και τις ζωές μας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Σταθούσης Τ. Τριανταφύλλου