Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2012 » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Τα σωματεία εργαζομένων των ΣΤΑ.ΣΥ με αφορμή τα επερχόμενα μέτρα και ειδικά την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων εξέδωσαν το ακόλουθο Δελτίο Τύπου :

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.
(πρώην Α.Μ.Ε.Λ. – Η.Σ.Α.Π. – ΤΡΑΜ)

11.09.2012

Κινητοποίηση ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα και δράσεις
κατά των αυξήσεων στα εισιτήρια

Συντονισμένη αντίδραση στο νέο «τσουνάμι» ισοπεδωτικών μέτρων, που μεθοδεύουν Κυβέρνηση και Τρόϊκα, αποφάσισαν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΜΕΤΡΟ- ΗΣΑΠ- ΤΡΑΜ) σε κοινή σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11/9/2012.
Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε σειρά κινητοποιήσεων, οι οποίες θα καθοριστούν από κοινή Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/9/2012, χωρίς εκείνες τις ώρες να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ προχώρησαν σε κοινές δράσεις ενάντια σε νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, που σχεδιάζουν να επιβάλουν από την αρχή του νέου έτους, Κυβέρνηση και Τρόϊκα πλήττοντας με ένα ακόμα χαράτσι τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.
Ήδη, έχουν αναρτηθεί πανό σε διάφορους σταθμούς και στάσεις και των τριών συγκοινωνιακών μέσων (η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από τον σταθμό στο Μοναστηράκι) ενώ θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες διανομή ενημερωτικού έντυπου προς το επιβατικό κοινό, το οποίο θα το βρείτε παρακάτω.
Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων θεωρώντας αδιανόητο να πληρώσουν οι επιβάτες το κόστος των κυβερνητικών επιλογών της μείωσης του προσωπικού, των κλειστών εκδοτηρίων και των ανύπαρκτων ελέγχων για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής.
Γι’ αυτό, εμείς οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ αγωνιζόμαστε να μην περάσουν οι νέες αυξήσεις στα εισιτήρια. Και διεκδικούμε:
-Μείωση του εισιτηρίου στο 1€, στα επίπεδα του 2009.
-Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους χαμηλοσυνταξιούχους
Τέλος, καλούμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ να πάρει ΤΩΡΑ αποφάσεις για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα αντιλαϊκά, ισοπεδωτικά μέτρα της κυβέρνησης, προχωρώντας στην προκήρυξη Γενικής Απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την πολιτική και οργανωτική προετοιμασία της.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Πανό στον Σταθμό Μοναστηράκι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ.ΣΥ.

Φίλε Επιβάτη,

Άνεργε, Συνταξιούχε, Εργαζόμενε, φοιτητή.
Όλοι βιώνουμε τις συνέπειες από την πρωτοφανή φοροεπιδρομή, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η τρόϊκα, τις καταιγιστικές αυξήσεις στις τιμές βασικών ειδών διαβίωσης και τις διαρκείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ η επίσημη ανεργία καλπάζει στο 27% με την πραγματική να είναι πολύ μεγαλύτερη.
Μέσα σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, κατά 25% από τις αρχές του 2013, λεηλατώντας για μια ακόμα φορά το οικογενειακό εισόδημα.
Για να δικαιολογήσουν τις επερχόμενες αυξήσεις, ενοχοποιούν για άλλη μια φορά τα δικαιώματα των εργαζομένων, αποκρύπτοντας την αλήθεια, ότι μετά το μεγάλο ψαλίδι η μηνιαία μισθοδοσία του προσωπικού της ΣΤΑΣΥ Α.Ε έχει μειωθεί κατά 48%. Τα ίδια θα κάνουν αύριο στο νερό, στην ενέργεια, στην υγεία, στη παιδεία κ.λ.π. Αγαθά τα οποία μαζί με τις συγκοινωνίες θέλουν να ξεπουλήσουν όσο-όσο σε ιδιώτες.
Στην πραγματικότητα με τις επερχόμενες αυξήσεις σου ζητάνε να πληρώσεις εσύ το μάρμαρο για τα χαλασμένα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στους σταθμούς, τα κλειστά εκδοτήρια και τον ανύπαρκτο έλεγχο εισιτηρίων, λόγω των μετατάξεων και των απολύσεων των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ – ΜΕΤΡΟ & ΤΡΑΜ.
Φαινόμενα τα οποία εκτρέφουν την εισιτηριοδιαφυγή προκαλώντας τεράστια μείωση εσόδων στην Εταιρία. Αν αντιμετωπιστούν δεν απαιτείται καμία αύξηση, αλλά μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Φίλε Επιβάτη,

Εμείς οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ & ΤΡΑΜ σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές παλεύουμε μαζί σου για να μην περάσει το νέο χαράτσι στην τιμή του εισιτηρίου. Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών και διεκδικούμε:
1. Μείωση του εισιτηρίου στο 1€, στα επίπεδα του 2009.
2. Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους χαμηλοσυνταξιούχους

Οι εργαζόμενοι στις ΣΤΑθερές ΣΥγκοινωνίες
αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας,
ενάντια στην εξαθλίωση που επιχειρείται σε βάρος ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.

Οι Διοικήσεις

Οκτώβριος 2022