Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2022 » Ανακοίνωση για την πορεία της ΣΣΕ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Ανακοίνωση για την πορεία της ΣΣΕ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ [ΣΕΤ]

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΑΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ)

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΗΤΑ)

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΚΕΛΜΑ)

Αθήνα, 20 Απριλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της προχθεσινής συνάντησης (Δευτέρα 18-4-2022), και επιδεικνύοντας καλή προαίρεση και μέγιστη υπομονή, τα Συνδικάτα συμμετείχαμε σε άλλη μία σύσκεψη με τη Διοίκηση της εταιρείας, σήμερα στις 11 π.μ., με θέμα την κατάρτιση της «πολύπαθης» Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ωστόσο, και σήμερα τα ώτα δεν απεδείχθησαν διόλου ευήκοα, τουναντίον η ξεροκεφαλιά και η κατευθυνόμενη εμμονοκρατία περίσσεψαν. ‘Έτσι, για άλλη μια φορά, η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ., διά στόματος τον «προσωρινού» -όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται ­Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου Κον Χ. Δαμασκού, ανακοίνωσε ανενδοίαστα και αδίστακτα στα προεδρεία των Συνδικαλιστικών Οργάνων, ότι από 1-4-2022 περικόπτονται ΚΑΙΡΙΑ άρθρα της ΕΣΣΕ του 2016. Πρόκειται για βασικές παροχές, οι οποίες χορηγούνταν κανονικά, μέσω «διαδοχικών» Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) , από 14-2020 έως 31-03-2021, μετά τη λήξη της από 8-6-2019 Συλλογικής Σύμβασης.

Ενδεικτικά, με εντολές δικτατορικού τύπον, εφεξής, δε θα καταβάλλονται οι παροχές των παραγράφων 6 (έξοδα μετακίνησης), 7, 8 (4%, 2% επί τον μισθού), του άρθρου 4 της ΕΣΣΕ, η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας, η καταβολή τον ανθυγιεινού επιδόματος στο πεδίο που δεν περιγράφεται στην από 28-6-20 13 ΚΥΑ, καθώς και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των νεοπροσληφθέντων συναδέλφων!

Για να κατανοήσουμε και να «αισθανθούμε στο πετσί μας», ακόμη περισσότερο το σκληρό πρόσωπο της Διοίκησης, αυτή αρνείται να καταβάλλει ακόμη και την Πασχαλινή παροχή που -εδώ και πολλά χρόνια, εθιμικά- χορηγούσε!! Η συγκεκριμένη στα όρια τον απάνθρωπου πράξη -διότι έχει και ειδικό συμβολισμό-δείχνει ένα πρόσωπο διαχείρισης που μόνο σεβασμό δε δείχνει στους εργαζόμενους της – μάλλον προσπαθεί να τους τιμωρήσει- και μόνο αρνητικά μπορεί να χαρακτηριστεί, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα, πού επιθυμεί να εξασφαλίσει εργασιακή ειρήνη, μέσω της υπογραφής νέας ΕΣΣΕ!!

Προφανώς, ο κ. Δαμάσκος είναι της άποψης ότι με αυτόν τον τρόπο, ο οποίος καβάλα θυμίζει εκβιαστικά τερτίπια παλαιάς κοπής, επήλθε η «κανονικότητα» και αποκαταστάθηκε η «τάξη». Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, μέμφεται, κατακρίνει και αποδίδει ευθύνες σε όλες τις προηγούμενες Διοικήσεις και Κυβερνήσεις -συμπεριλαμβανόμενης και της παρούσας- ότι δήθεν παρανομούσαν μέχρι τις 31-3­2022!!!

Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, αν για όλα τα παραπάνω, η Διοίκηση έχει τις ευλογίες της Πολιτικής της Ιεραρχίας (διότι τότε αλλάζουν οι συνιστώσες και οι συσχετισμοί) και δεν είμαστε μακριά από τη λύση του γρίφου.

-Επειδή οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις και κυρίως τα πρόσωπα (και δη τα προσωρινά) δεν συνιστούν περιβάλλον συνεννόησης

-Επειδή δεν έχουμε καμία πρόθεση να αποδεχθούμε περικοπές σε κεκτημένα που με αγώνες και μόχθο απεκτήθησαν

-Επειδή δεν δικαιολογείται η τόση μεγάλη βιασύνη και πρεμούρα για άμεσες περικοπές

-Επειδή πάνω απ’ όλα υπάρχει και η αξιοπρέπεια

-Επειδή οι εκβιασμοί υποκρύπτουν Διοικητική Αποτυχία

-Επειδή κάθε συζήτηση για την κατάρτιση της ΕΣΣΕ με αυτούς τους όρους, μόνο Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις δε Θυμίζει

Κατόπιν των όσων προαναφέρθηκαν, Επιφυλασσόμαστε, ευλόγως, τόσο για την άσκηση οιονδήποτε νόμιμου δικαιώματός μας, όσο και για έναρξη συνδικαλιστικών δράσεων, που αποτελούν πλέον μονόδρομο.

Σε τελική ανάλυση, Συνάδελφοι, καλλίτερα «φτωχότεροι» αλλά αξιοπρεπείς ως

εργαζόμενοι, καθώς όπως είπε κι ο Μακιαβέλλι «η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με την ηθική» και «οι υποσχέσεις που δόθηκαν ήταν μια αναγκαιότητα του παρελθόντος, ο λόγος που δεν κρατιούνται, είναι μια αναγκαιότητα του παρόντος».

ΤΑ Δ.Σ.

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Μάιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com