Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2022 » Όταν γίνονται αυτά, ακόμα και η ντροπή ντρέπεται

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Όταν γίνονται αυτά, ακόμα και η ντροπή ντρέπεται

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΛΜΑ)

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ  (ΣΕΤ)

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ  ΣΤΗ  ΣΤΑΣΥ  (ΣΗΕΚ)

-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΗΤΑ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΚΕΛΜΑ)

Αθήνα, 20-4-2022

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

«Όταν γίνονται αυτά, ακόμα και η ντροπή ντρέπεται»

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Αν η ντροπή είχε στόμα και μπορούσε να μιλήσει, θα έλεγε πολλά για την εξόφθαλμη αδιαφορία, τον κυνισμό και τον εμπαιγμό της Διοίκησης της εταιρείας απέναντι στους εργαζόμενούς της.

Μετά το ασύλληπτης έμπνευσης «Η Διοίκηση της εταιρείας δε χρειάζεται παραινέσεις για να προβεί στην έμπρακτη ανταπόδοση των εργαζομένων μας» και την εφαρμογή στην πράξη αυτού (βλέπε ανταμοιβή για τις ημέρες της κακοκαιρίας), δόθηκε άλλη μια ευκαιρία, φέτος το Πάσχα του 2022, να δείξει την ευαρέσκειά της, που εν τέλει και αυτή τη φορά, μόνο στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της» αποτυπώνεται.

Έτσι, για τους ανθρώπους που κατορθώνουν με την εργασία τους να πηγαίνουν τα σαπάκια πάνω κάτω στις ράγες, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμα και σε χιονιά, ακόμα και σε καταστάσεις καραντίνας, αποφάσισε για πρώτη φορά στα χρονικά, να τους αφήσει χωρίς αυτό το ελάχιστο «δώρο», τα 60€ που έδινε τα τελευταία χρόνια, διότι ισχυρίζεται ότι είναι παράνομο να δίνει τέτοιες παροχές.

Αυτό το ελάχιστο ποσό – ντροπή για έναν εργαζόμενο, το χαρακτηρίζει τεχνηέντως παράνομο. Αυτό που κάποτε δίνονταν χωρίς να απαιτούνται άρθρα σε Συλλογικές Συμβάσεις. Παρόλα αυτά, χωρίς ίχνος ντροπής, ο Πρόεδρος έκανε το καθιερωμένο πέρασμα από τους χώρους εργασίας, για να ευχηθεί στους εργαζόμενους «κάλπικα Χρόνια Πολλά». Και ως άλλος εκκολαπτόμενος πολιτικός  έταζε υπογραφή σύμβασης με ευνοϊκότερους όρους. Κοντολογίς, κοροϊδεύει τους εργαζόμενους μπροστά στα μούτρα τους. Θα πει κανείς γιατί μας προξενεί εντύπωση αυτό, αφού αποτροπιασμό προκαλούν εν γένει τα τεκταινόμενα τις τελευταίες ημέρες, γύρω από τις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΣΣΕ.

Σε γενικές γραμμές και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ούτε λίγο ούτε πολύ, η εταιρεία διατείνεται ότι εκτός από τον αέρα που αναπνέουμε και τα ψίχουλα που δίνει το ενιαίο μισθολόγιο, όλα τα άλλα που μας καταβάλλονταν επί σειρά ετών είναι παράνομα. Και ρίχνοντας μας στάχτη στα μάτια, μας χρυσώνει το χάπι, αντικαθιστώντας καίριας σημασίας άρθρα της προηγούμενης ΣΣΕ με αποσπασματικά άρθρα- μπαλώματα. Όπλο της για αυτήν την επιχειρηματολογία είναι το πρόσφατο πόρισμα ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που έφτασε, ως από μηχανής θεός την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να γίνει αποκλειστικός ρυθμιστής, εκ μέρους της Διοίκησης, της διαπραγμάτευσης και διαμόρφωσης της νέας ΣΣΕ.

Στην πραγματικότητα, υπό αυτές τις προϋποθέσεις και σε αυτήν την πιεστική χρονική στιγμή, καλούνται τα συνδικάτα, με την υπογραφή τους στην πρόταση ΕΣΣΕ της εταιρείας, να συνομολογήσουν ότι παροχές που ελάμβαναν μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι είναι παράνομες και να αποδεχτούν την ντε φάκτο κατάργησή τους. Παροχές που δίδονταν, μέσω συλλογικών ρυθμίσεων, που επικύρωνε η εκάστοτε πολιτική ηγεσία και σύντομα θα συμπληρωθούν έξι χρόνια από την ισχύ τους. Και όλα αυτά, ενώ ήδη η Διοίκηση, μονομερώς, έδωσε εντολή για περικοπή αυτών, προς επίρρωση της όλης κοροϊδίας και του εμπαιγμού.

Ωστόσο, ένα είναι βέβαιο, ότι με τέτοιες «πονηριές και κατεργαριές», δεν μπορεί να μας σύρει σε συνέργεια ξεπουλήματος κόπου και κεκτημένων χρονών, με εξιλαστήριο θύμα τους εργαζόμενους συναδέλφους μας. Προφανώς, η Διοίκηση δεν ενημερώθηκε σωστά για το τέλος του παραμυθιού με τον δράκο, καίτοι λέγεται ότι στην υπόθεση της πονηριάς ο ανόητος ξεπερνά τον έξυπνο. Θα πρέπει να τους το πούμε εμείς το τέλος αυτό, με τον τρόπο μας και την δυναμική μας, διότι «ο πονηρός θα φύγει, τα πονηρά, όμως, μένουν».

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Να περάσετε καλά με τις οικογένειές σας και σας περιμένουμε σε λίγες μέρες δυνατούς, για την συνέχεια της ιστορίας με τον δράκο.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Μάιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com