Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2012 » ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΛΜΑ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΛΜΑ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
ΤΗΛ 210.41.19.965–210.41.79.482
FAX: 210.41.26.322
http://www.isap-union.gr
E- mail: info@isap-union.gr
Αριθ. Πρωτ.31
Πειραιάς, 26 .3 .2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς
τον Πρόεδρο συν. Σταματόπουλο Αντώνη και
τον Γραμματέα συν. Δαγλαρτζή Νίκο
του ΣΕΛΜΑ

 

Συνάδελφοι,

Μας προξένησε κατάπληξη ο τρόπος με τον οποίο αντιδράσατε, με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, σχετικά με την αλλαγή του Καταστατικού μας.
Μπήκατε στον κόπο να αντιστρέψετε για μία ακόμη φορά την πραγματικότητα, όχι με μια αλλά με δυο ανακοινώσεις σας, προφανώς γιατί ούτε εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε μεμιάς να πειστείτε με την αντιστροφή της αλήθειας.
Πράγματι, το Δ.Σ. της Ένωσής μας ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει στην «ίδρυση» ενός «νέου» Σωματείου με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΣΥ Α.Ε. Για τον λόγο αυτόν ενημερώσαμε ότι εκπονείται ένα σχέδιο – κορμός του νέου Καταστατικού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το οποίο θα εμπλουτιστεί και ολοκληρωθεί με τις παρεμβάσεις – προτάσεις όλων των συναδέλφων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, στους οποίους και θα γνωστοποιηθεί. Άλλωστε, όπως και εσείς γνωρίζετε, αρκετοί συνάδελφοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για ένα παρόμοιο εγχείρημα, γιατί επιθυμούν την ενότητα των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ και την ενιαία έκφρασή τους, μέσω ενός Σωματείου χωρίς παράγοντες, πρωθιερείς, περιβάλλοντα και αυλές.
Ωστόσο, συνάδελφοι, εντύπωση μάς προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ καταφέρεστε εναντίον μας με αδικαιολόγητη ένταση και εμφανή έλλειψη ψυχραιμίας, με την «συνοδεία», πάντοτε, της γκαιμπελίστικης ορχήστρας χυδαίων υβριστών και φίλων σας, μέσω της γνωστής – και μη προσβάσιμης σε αντίθετα σχόλια – σελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook), εντούτοις κι εσείς οι ίδιοι ανακοινώνετε ότι σαν Σωματείο, έχετε ήδη «προβεί σε νόμιμες ενέργειες για την τροποποίηση του καταστατικού, προκειμένου να εγγράφονται μέλη του και οι εργαζόμενοι από τους άλλους φορείς». Δηλαδή από τους ΗΣΑΠ και το ΤΡΑΜ! Αλήθεια συνάδελφοι, γιατί εσείς έχετε το δικαίωμα να διευρύνετε το σωματείο σας και οι υπόλοιποι δεν το έχουν;
Μήπως, για μία ακόμη φορά, φάσκετε και αντιφάσκετε; Μήπως, για μία ακόμη φορά, σας ξέφυγε ο έλεγχος ή έτσι έχετε μάθει να συμπεριφέρεστε;
Συνάδελφοι,
Οι ώρες και οι ημέρες που περνάμε, σαν εργαζόμενοι και σαν σωματεία, δεν είναι απλά δύσκολες. Είναι κρίσιμες. Αν δεν τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και δεν σταθούμε όρθιοι, θα αποβούν καταστροφικές για όλους μας.
Το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι κυρίαρχο ζήτημα για όλους τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ. Δεν επιδέχεται ούτε προχειρότητες από άγνοια και ασχετοσύνη, ούτε πειραματισμούς για λόγους αυτοπροβολής.
Απαιτείται σοβαρότητα στην προσέγγιση, σωστή τακτική, γνώση και αποφασιστικότητα στις διαπραγματεύσεις. Μην ξεχνάτε ότι οι συζητήσεις θα γίνονται με το πιστόλι στον κρόταφο, σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια (έως 14 Μαΐου), με συγκεκριμένο περίγραμμα που ήδη μας κοινοποιήθηκε από τη Διοίκηση και το Υπουργείο και που μας εξομοιώνει με το μισθολόγιο των Υπαλλήλων του Δημοσίου.
Επαίρεστε στην ανακοίνωσή σας, ότι στην συνάντηση με το Δ/ντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ καταθέσατε πρόταση, η οποία είχε εγκριθεί από τη Γ.Σ. του σωματείου σας την 15.3.2012. Χωρίς να θέλουμε να υπεισέλθουμε στα εσωτερικά σας, απλώς σημειώνουμε ότι, από όσα γνωρίζουμε, αποφάσεις λαμβάνονται από συνελεύσεις με απαρτία και όχι με παρουσία …. 60 εργαζομένων.
Όσο κι εάν η παραπάνω «αβλεψία» ή «παράλειψή» σας είναι αποκαλυπτική για το πώς αντιλαμβάνεστε την μαζικότητα και την αντιπροσωπευτικότητα των συλλογικών διαδικασιών στον συνδικαλιστικό χώρο, αυτό που αφορά όλους μας είναι το γεγονός ότι με την στάση σας αφενός αγνοήσατε όλα τα άλλα σωματεία που δρουν στον χώρο της ΣΤΑΣΥ και αφετέρου δε γνωρίζετε τον ίδιο το νόμο, που κάνει λόγο για διαπραγμάτευση για τη σύναψη ΣΣΕ με την συμμετοχή των δύο πιο αντιπροσωπευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων. Και στα δύο παραπάνω, κομβικά σημεία δείξατε την απαράμιλλη συνδικαλιστική σας «ποιότητα»!!!!
Αγνοήσατε όμως επιδεκτικά και τα υπόλοιπα πέντε Σωματεία που δραστηριοποιούνται στη ΣΤΑΣΥ.
Παρακάμψατε δηλαδή την συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τίποτε απολύτως για την περίφημη «πρότασή» σας για τη σύναψη ΣΣΕ. Επίσης, καταπατήσατε αυτό που ο ίδιος ο νόμος θέτει ως πρόσθετη εγγύηση αντιπροσωπευτικότητας στις διαπραγματεύσεις. Αγνοήσατε την άλλη πιο αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση στον χώρο της ΣΤΑΣΥ την Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και αποφασίσατε μόνοι σας. Μπράβο σας για μία ακόμη φορά!!!!
Από την πλευρά μας αυτό που θα θέλαμε να σημειώσουμε είναι ότι τόσο σοβαρά θέματα όπως αυτό της σύναψης νέας ΣΣΕ, δεν μπορούν να προσεγγίζονται με εγκληματική προχειρότητα και εντελώς ερασιτεχνικά.
Προσοχή, δεν οργανώνετε σχολική εκδρομή!!! Συλλογική Σύμβαση Εργασίας διαπραγματεύεστε.
Πριν καταρτίσετε σχέδιο ΣΣΕ και πρίν το εμφανίσετε, καλό θα ήταν να μπείτε στον κόπο να κάνετε έστω μια απλή ανάγνωση των Συλλογικών Συμβάσεων των προηγούμενων χρόνων, που έχουν υπογραφεί και ίσχυσαν στους τρείς συγκοινωνιακούς φορείς ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ και ΑΜΕΛ.
Εάν το κάνατε, τότε θα διαπιστώνατε ότι τα περισσότερα από όσα αναφέρετε στο «σχέδιο» σας, είτε έχουν συμφωνηθεί και ίσχυσαν σε προηγούμενες συμβάσεις, είτε – το χειρότερο – υπολείπονται σημαντικά εν συγκρίσει με ρυθμίσεις προηγούμενων Συλλογικών Συμβάσεων στους παλαιούς φορείς, όπως σας επισημάναμε στη συνάντηση. Γι΄ αυτό καλά κάνατε την τελευταία στιγμή και πρίν εκτεθείτε ανεπανόρθωτα και αποσύρατε το περίφημο «σχέδιο» ΣΣΕ.
Συνάδελφοι,
Είναι δικαίωμά σας να φιλοδοξείτε να παίξετε ηγετικό ρόλο και να φαντασιώνεστε νικηφόρες διαπραγματεύσεις, αλλά είναι δικαίωμα των εργαζομένων και όλων μας να θέλουμε να προφυλαχθούμε από τους αυτόκλητους «προστάτες», οι οποίοι, μέσα στην άγνοια και τον ερασιτεχνισμό τους γίνονται επικίνδυνοι.
Δεν θα διαφωνούσαμε – κάθε άλλο – με την πρότασή σας ( στο σχέδιο ΣΣΕ) να εκλέγονται δύο (2) εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρείας. Αλλά – και αυτό είναι ενδεικτικό του ερασιτεχνισμού σας – μέχρι σήμερα, δεν κατορθώσατε επί πολλούς μήνες και παρά τις δικές μας επισημάνσεις επ’ αυτού, να εκλέξετε ούτε τον ένα εκπρόσωπο, όπως είχατε υποχρέωση, με αποτέλεσμα το Δ.Σ. της Εταιρείας να συνεδριάζει και να λαμβάνει αποφάσεις για σημαντικά και ζωτικής σημασίας θέματα, που αφορούν το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ερήμην μας, με δική σας υπαιτιότητα. Γι΄ αυτό αναγκάστηκαν τα υπόλοιπα Σωματεία να ζητήσουν από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να αναλάβει την όλη διαδικασία εκλογής εκπροσώπου μας στο Δ.Σ της Εταιρίας.
Αν σκοπεύετε να ακολουθήσετε την ίδια «επιτυχημένη» συνταγή και στο θέμα της υπογραφής της νέας ΣΣΕ όλοι είναι σε θέση να αντιληφθούν, τι περιμένει τους εργαζόμενους.
Θα σας καλέσουμε για άλλη μια φορά να εγκαταλείψετε αυτού του είδους τις συμπεριφορές που δυναμιτίζουν την ενότητα και την κοινή δράση των εργαζομένων, συμπεριφορές που είναι ξένες με την κουλτούρα και τη συλλογική δράση των συνδικάτων και των εργαζομένων της ΑΜΕΛ, του ΗΣΑΠ και του ΤΡΑΜ, έτσι ώστε να δώσουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά τον κοινό αγώνα ενάντια στην πολιτική της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων μας.
Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προς όφελος όλων των εργαζομένων της Εταιρείας.
Είναι απαίτηση του συνόλου των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, γιατί γνωρίζουν ότι αυτός ο δρόμος είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Συναδελφικά

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Β. Σταθούσης Τ. Τριανταφύλλου

Υ. Γ. Επειδή διαμαρτύρεστε για την κοινή σύσκεψη των Σωματείων την Παρασκευή 23/3/2012, να σας υπενθυμίσουμε ότι ήταν συμφωνία των Προεδρείων όλων των Σωματείων (και του ΣΕΛΜΑ). Απλά δεν προσήλθατε με δική σας ευθύνη….

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com