Αρχική » Αλληλογραφία » Αλληλογραφία 2012 » Υποχρεωτικές μετατάξεις και απολυμένοι

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Υποχρεωτικές μετατάξεις και απολυμένοι

Προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΣΤΑΣΥ Α.Ε.
κ. Κων/νο Βασιλειάδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μέλη Δ.Σ της ΣΤΑΣΥ Α.Ε

Κύριε Πρόεδρε,

  Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται τεράστια κενά σε πολλές υπηρεσίες της πρώην ΗΣΑΠ ΑΕ. Κενά που εκτός του ότι προκαλούν δυσλειτουργία στις υπηρεσίες αυτές, έχουν, επιπροσθέτως, αρνητικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά και στα έσοδα της Εταιρείας.
   Η αιτία όλων αυτών των προβλημάτων έγκειται στην σημαντική μείωση του αριθμού των εργαζομένων σε νευραλγικές θέσεις της Εταιρείας, μείωση που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει ξεπεράσει το 40%.

   Η «άτακτη» φυγή πολλών συναδέλφων μας σε συνταξιοδότηση, λόγω της αβεβαιότητας που δημιούργησαν οι συνεχείς αλλαγές της ασφαλιστικής νομοθεσί-ας, αλλά και οι 160, αδικαιολόγητες από κάθε άποψη, υποχρεωτικές μετατάξεις, έμπειρων και με μοναδική τεχνογνωσία εργαζομένων της πρώην ΗΣΑΠ ΑΕ τους οποίους «παρκάρισαν» σε διάφορες υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Υποδομών, έχουν δημιουργήσει τεράστια και αξεπέραστα προβλήμα-τα στην επιχείρηση.
   Σήμερα πολλά εκδοτήρια σταθμών της πρώην ΗΣΑΠ είτε υπολειτουργούν, είτε είναι εντελώς κλειστά, με αποτέλεσμα την τεράστια εισιτηριοδιαφυγή ή και εισιτηριοαποφυγή, και τούτο όχι με αποκλειστική ευθύνη των επιβατών.

 

   Όλες αυτές οι μετατάξεις και συνταξιοδοτήσεις συνολικά 400 εργαζομένων της πρώην ΗΣΑΠ, σε συνδυασμό και με τις απολύσεις των 250 συναδέλφων της πρώην ΑΜΕΛ, έχουν προξενήσει τεράστια κενά και προβλήματα στις υπηρεσίας της ΣΤΑΣΥ Α.Ε, τα οποία θα ενταθούν το επόμενο διάστημα με το άνοιγμα και την έναρξη λειτουργίας των επτά νέων σταθμών των γραμμών 2 και 3.
   Γι΄ αυτό προτείνουμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας με απόφασή του να ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών & Δικτύων να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, τόσο για την ακύρωση των υποχρεωτι-κών μετατάξεων από την πρώην ΗΣΑΠ Α.Ε, όσο και για την επαναφορά – επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της πρώην ΑΜΕΛ.
  Θεωρούμε αυτή την απόφαση του Δ.Σ επιβεβλημένη από κάθε άποψη.

  Πειραιάς, 26 .3 2012

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Σταθούσης                      Τ. Τριανταφύλλου

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com