Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2012 » ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

    Η χρονιά που περάσαμε ήταν εφιαλτική. Δυστυχώς, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου- Φρανκεστάϊν, του «Μνημόνιου 3», το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή με οριακή πλειοψηφία μόλις τριών (3) ψήφων , έρχονται χειρότερες ημέρες.
   Σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων 3 χρόνων ζούμε τα αλλεπάλληλα  «επεισόδια» εκβιασμών και απειλών προκειμένου να μπουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός στον «ίσο δρόμο» των «προγραμμάτων προσαρμογής» που θα έφερναν τη σωτηρία και την ευημερία.

  Ζήσαμε τον θεατρινισμό των μνημονιακών κυβερνήσεων, την παραπλάνηση των συνειδήσεων να φτάνουμε κάθε τρεις και λίγο στο «παραπέντε» καταληκτικών ημερομηνιών ώστε να αποδίδουν οι ωμοί εκβιασμοί και να κάνουμε τελικά τα «χατίρια» της τρόικας, των εργοδοτών, των τραπεζιτών, και να παραδίδουμε κάθε φορά όλο και περισσότερα από τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας, τις κατακτήσεις μας, τα δικαιώματά μας, ακόμα και να υποθηκεύουμε το μέλλον και την ελπίδα των παιδιών μας.
  Εδώ και τρία χρόνια, το ένα μνημόνιο διαδέχεται το άλλο. Κάθε νέο μνημόνιο είναι  πιο  βάρβαρο και πιο καταστροφικό από το προηγούμενο  και βυθίζει την οικονομία και την κοινωνία της χώρας στην καταστροφή.
  Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της  νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής;
  Η πιο βαθειά ύφεση που έχει γνωρίσει ποτέ για συνεχόμενα χρόνια η χώρα.  Η ανεργία εξελίσσεται σε πραγματική εργατική γενοκτονία, με την «απελευθέρωση» των απολύσεων και το πετσόκομμα των αποζημιώσεων.
  Ο δημόσιος πλούτος λεηλατείται με τις ιδιωτικοποιήσεις, οι δημόσιες κοινωνικές επιχειρήσεις παραχωρούνται στους ιδιώτες και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά μετατρέπονται σε είδη πολυτελείας και αγοραίας εκμετάλλευσης. Δεν διστάζουν ούτε τα αγαθά της παιδείας και της υγείας να τα παραδώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
  Η εργασία και όλο το εργατικό θεσμικό πλαίσιο επιστρέφει στην εποχή των δουλοπάροικων. Οι μισθοί, οι συντάξεις, εξαερώνονται, η φοροληστεία των εργαζομένων και των πλατειών λαϊκών στρωμάτων φτάνει τα όρια της παράνοιας, τα λουκέτα στα καταστήματα έχουν οδηγήσει σε  καθημερινή εικόνα ερήμωσης, οι νέοι και οι νέες  δημιουργούν την νέα γενιά μετανάστευσης, η φτώχεια και η ανέχεια αγγίζει πλέον τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση πειθαρχώντας πλήρως στις επιταγές της Τρόϊκα συνεχίζει το καταστροφικό έργο με νέα μέτρα, που λαμβάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Μακριά από τα «φώτα» της Βουλής, με συνοπτικές διαδικασίες και εν κρυπτώ, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ακόμα και με … εγκυκλίους!
  Μάλιστα, η τελευταία εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας επέφερε νέες αλλαγές στο θέμα των αποζημιώσεων, πάντα σε βάρος των εργαζόμενων, στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας ή της επιχειρηματικότητας….
  Όλες αυτές οι θυσίες γίνονται  στο όνομα μιας σωτηρίας, που  όμως δεν φαίνεται πουθενά. Μιας «σωτηρίας», που έχει οδηγήσει, τα τελευταία δύο χρόνια, περισσότερους από 2.500 συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία, διπλασίασε, τους τελευταίους μήνες, τον αριθμό των συμπολιτών μας που αναζητούν ένα πιάτο φαί στα συσσίτια και αυξάνει ραγδαία την ανεργία.
  Την ίδια ώρα, όμως, κάποιοι άλλοι στη χώρα μας  γίνονται πλουσιότεροι και εκτιμάται έχουν βγάλει σε λογαριασμούς στην Ελβετία, περισσότερα από 170 δισεκατομμύρια ευρώ!

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
   Τα δύο μνημόνια δεν κατάφεραν ως φαίνεται  τελικά να μας «βάλουν στον ίσο δρόμο» και πρόσφατα με μια ριπή – σε ένα νομοσχέδιο με ένα άρθρο, – η τρικομματική κυβέρνηση της υποταγής και της καταστροφής ψήφισε το τρίτο μνημόνιο «σωτηρίας»
  Πάλι μέσα από εκβιασμούς και θεατρινισμούς, διακήρυτταν με αλλοφροσύνη ότι , κινδυνεύουμε να «χάσουμε τα κλειδιά του παραδείσου» και πρέπει να υποταχθούμε στις απαιτήσεις των δανειστών και του κεφαλαίου για να μην βρεθούμε εκτός του «παραδείσου του ευρώ».
  Ο παράδεισος που μας οδηγεί με τον προϋπολογισμός  του 2013 και με το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016 περιλαμβάνει:
  Και άλλες περικοπές μισθών ( για τις ΔΕΚΟ μέσω του ενιαίου μισθολογίου), συντάξεων, περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη, στα κοινωνικά επιδόματα, στην εκπαίδευση, νέα φορολογική επιβάρυνση και 27.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέσω της «διαθεσιμότητας» όπως τις βαφτίζουν.
  Και αυτές οι περικοπές και οι νέοι φόροι βαρύνουν για άλλη μια φορά την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ακόμη και τους ανάπηρους.
Δεν μπορούμε πια να μιλάμε για πακέτο μέτρων αλλά για βόμβα μεγατόνων που ολοκληρώνει την «ανθρωπιστική καταστροφή».
  Τα στοιχεία μιλάνε καθαρά και απλά, και μας λένε ότι τα μνημόνια επιδεινώνουν δραματικά το πρόβλημα το οποίο υποτίθεται ότι ήρθαν να λύσουν.
 Τον Μάϊο του 2010 μας έφεραν το μνημόνιο γιατί το κρατικό χρέος δεν ήταν διαχειρίσιμο, καθώς κινούνταν στο 120% του ΑΕΠ. Δυόμισι χρόνια αργότερα, οι πολιτικές των μνημονίων το εκτόξευσαν σε απίστευτα επίπεδα. Το 2016 θα καταφέρουμε! να το μειώσουμε στο 184,9% του ΑΕΠ !!.
  Με λίγα λόγια  οι πολιτικές των μνημονίων έχουν φέρει την ελληνική οικονομία στα πρόθυρα μιας κατάρρευσης επικών διαστάσεων.
Δεν μπορούν να κρύψουν όσο και αν φροντίζουν να παρουσιάζουν υποτιμημένα τα στοιχεία της ανεργίας ότι πρόκειται για εργατική γενοκτονία με ασύλληπτες κοινωνικές επιπτώσεις.
  Η ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της ακίνητης δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιων υποδομών παραδίδει τα κλειδιά της χώρας στις μεγάλες πολυεθνικές.
  Τα «δανεικά» της τρόικας δεν είναι για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Αντίθετα  οι μισθοί και οι συντάξεις, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν για να βγει το κεφάλαιο από τη δικιά του κρίση.
 Τα δανεικά δεν πάνε στους μισθούς και στις συντάξεις αλλά απευθείας στις τράπεζες, χωρίς όφελος για την πραγματική οικονομία.
  Οι δανειστές, η ΕΕ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ μετατρέπουν την χώρα σε προτεκτοράτο και καταπατούν κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας.
  Μαζί με την συγκυβέρνηση  ληστεύουν το εργατικό εισόδημα, χτυπούν τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, καταπατούν συνταγματικές κατακτήσεις και καταργούν το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Φουντώνει ο αυταρχισμός, συντηρούν και ανέχονται τη νεοφασιστική τρομοκρατία. Η πληροφόρηση επιστρέφει στην εποχή της ΥΕΝΕΔ υποδαυλιζόμουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό»  και έχουν βάλει όλη την κοινωνία στην μηχανή του χρόνου που μας επιστρέφει στην εποχή των δουλοπάροικων.
  Με διαδοχικά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα κινούνται έξω από τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και του ευρωπαϊκού δικαίου, με την δημοκρατία να συρρικνώνεται και την εξουσία να γίνεται όλο και πιο αυταρχική.
 Μετατρέπουν την πολιτική σε τέχνη παραπλάνησης, εξαπάτησης και εκβιασμού.
 Τίποτα πια δεν μπορεί να καμουφλαριστεί. Δυόμισι χρόνια τώρα μάθαμε να διαβάζουμε, μάθαμε να βλέπουμε πίσω από τις λέξεις, μπορούμε να καταλαβαίνουμε τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις τους. Ζούμε στο πετσί μας τις επιπτώσεις αυτών των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών, βλέπουμε αμήχανοι να σβήνουν οι ελπίδες των παιδιών μας για το μέλλον, δεν μπορούμε να σταθούμε στο ηθικό χρέος μας απέναντι στους γονείς μας, κλονίζεται η αξιοπρέπειά μας, μας μετατρέπουν σε ανθρωπιστική ζούγκλα χωρίς συνοχή και μέλλον.
Αλλά εμείς είμαστε οι πολλοί. Μπορεί να  είμαστε τα θύματα του μνημονίου αλλά θέλουμε να ζήσουμε και θα αγωνιστούμε για την ζωή μας και την αξιοπρέπεια μας . Για να μπει τέλος στο δράμα που ζει η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού .

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
  Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να δίνουμε και να κερδίζουμε μάχες . Στο τέλος θα κερδίσουμε και αυτό  τον πόλεμο.
Σε αυτό το μεγάλο σχέδιο του κεφαλαίου αναδιανομής του πλούτου προς όφελός του σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας θα αντιτάξουμε το δικό μας σχέδιο της αντίστασης. Θα σηκώσουμε το ανάστημά μας και θα συγκροτήσουμε την δύναμή μας που είναι η ενότητα και οι αγώνες μας.
  Σε αυτόν το πόλεμο πρέπει να σταθούμε όρθιοι απέναντι στην αντεργατική επιδρομή, στην ανθρωπιστική κρίση, στον εκφασισμό της κοινωνίας που επιδιώκει και επενδύει για άλλη μια φορά το κεφάλαιο η Τρόϊκα και οι ντόπιοι   υπηρέτες τους .  
Όλοι στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, που θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 22/11/2012, στις15:00  στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για τη Διοίκηση
               

Ο Πρόεδρος          Ο  Γεν. Γραμματέας
Β. Σταθούσης        Τ. Τριανταφύλλου

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com