Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2010 » Δελτίο Τύπου των Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες .

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Δελτίο Τύπου των Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες .

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η.Σ.Α.Π- ΗΛΠΑΠ-ΜΕΤΡΟ – ΤΡΑΜ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα μετά από δική της νομοθετική πρωτοβουλία έχει ψηφίσει διαδοχικούς Νόμους στη Βουλή που επιφέρουν σοβαρές ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων και ειδικότερα στις συγκοινωνίες. Μέχρι σήμερα έχουν περικοπεί περίπου το 20% – 25% των αποδοχών τους.

Η κυβέρνηση προτιμά να μονοπωλεί την ενημέρωση των πολιτών για τα πραγματικά προβλήματα των Αστικών Συγκοινωνιών αποσιωπώντας από την άλλη τις θέσεις των εργαζομένων.
Στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίστηκε ένα νέο μοντέλο οργάνωσης των Συγκοινωνιών που μεταξύ των άλλων προβλέπει την συγχώνευση των μέχρι σήμερα Εταιριών, την υποχρεωτική μετάταξη 1800 εργαζομένων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την νέα μείωση μισθών κ.α.
Είναι προφανές ότι από αυτή την εξέλιξη ανατρέπεται το σύνολο των μέχρι σήμερα ρυθμίσεων που αφορούσε τις Δημόσιες Συγκοινωνίες αλλά και τους εργαζόμενους σ΄αυτές .
Ειδικότερα οι εργαζόμενοι με τους διαδοχικούς Νόμους μετρούν μέχρι τώρα μόνο συνέπειες που αγγίζουν τα όρια της ισοπέδωσης προκαλώντας μια συνολική ανατροπή του προσωπικού, εργασιακού και οικογενειακού τους προγραμματισμού.
Παρά τις σοβαρές και αιφνιδιαστικές εξελίξεις που σε πολλές περιπτώσεις κινούνται και έξω από τα όρια της νομιμότητας η κυβέρνηση κρατάει για τον εαυτό της το δικαίωμα του αιφνιδιασμού και αρνείται κάθε συζήτηση με τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι τώρα σε καμία πρόσκληση των Συνδικάτων έστω για μια τυπική συνάντηση, αντίθετα επιλέγει ως μοναδικούς συνομιλητές της τους αξιωματούχους της Τρόικα, όπου εκεί δείχνει μεγάλη συνεννόηση και συγκατάβαση, ενώ απέναντι στους εργαζόμενους συμπεριφέρεται με τον πιο αυταρχικό και ανάλγητο τρόπο.

Οι εργαζόμενοι μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις είναι προφανές ότι καλούνται να οργανώσουν τη δική τους άμυνα. Έχουμε δηλώσει ότι αυτός ο αγώνας οργανώνεται μέχρι σήμερα από το σύνολο των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανοχής μετά και από την πολιτικά ανάλγητη στάση της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση επένδυε μέχρι τώρα στην λογική του κοινωνικού αυτοματισμού. Χρησιμοποιείσαι πάρα πολλές φορές με επιτυχία αυτό το ΄΄χαρτί΄΄, που τώρα όμως έχει καεί μετά από την καθολική διαμαρτυρία όλων των εργαζομένων αφού καμία κοινωνική ομάδα δεν έχει εξαιρεθεί από τις αντεργατικές και καταστροφικές επιλογές της.
Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες σε αντίθεση με την κυβέρνηση κατανοώντας το πρόβλημα που δημιουργείται αυτές τις ημέρες μετατρέπουν την προγραμματισμένη Στάση Εργασίας 11:00 έως 16:00 της Πέμπτης 23/12/2010 σε Στάσεις Εργασίας έναρξη της κυκλοφορίας έως 09:00 π.μ και 22:00 έως την λήξη. Την ίδια ημέρα θα απέχουν από όλες τις εργασίες έκδοσης και έλεγχου εισιτηρίων σηματοδοτώντας την κατηγορηματική τους αντίθεση στην αύξηση της τιμής των εισιτήριων. Την Παρασκευή εργαζόμαστε κανονικά .

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com