Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2017 » Διοίκηση και Συνδικαλιστές υπεύθυνοι για φαινόμενα παρακμής στην Εταιρεία

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Διοίκηση και Συνδικαλιστές υπεύθυνοι για φαινόμενα παρακμής στην Εταιρεία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  stasy color
Πλατεία Λουδοβίκου 1 Μέγαρο ΗΣΑΠ, 185.31 Πειραιάς
Τηλέφωνα: 210.41.79.965 – 210.41.79.482   Fax: 210.41.26.322
Web:http://www.stasy-union.gr  E-mail:info@stasy-union.gr, isapunion@stasy.gr

Πειραιάς, 20/9/2017

ANAKOINΩΣΗ

Διοίκηση και Συνδικαλιστές υπεύθυνοι για φαινόμενα παρακμής στην Εταιρεία

  ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! Η άθλια συναλλαγή μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας και ορισμένων συνδικαλιστών, που οδηγεί σε εκτροχιασμό τη ΣΤΑΣΥ και αναδεικνύει τη χειρότερη μορφή «συνδικαλισμού», σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ!

  Οι ρουσφετολογικές πρακτικές, το «διαίρει και βασίλευε» και οι υπόγειες συμφωνίες μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου και συνδικαλιστών, στη χειρότερη μορφή των αλληλοεξυπηρετήσεων, έχουν πλέον αποκαλυφθεί και κανένας δεν δικαιούται να μείνει σιωπηλός.

  Το Σωματείο μας, με την 100ετη Ιστορία, που έλκει από τους ΗΣΑΠ, είναι αποφασισμένο να καταγγείλει, να αντισταθεί, να παλέψει και να μην επιτρέψει τα φαινόμενα σήψης και παρακμής, τα οποία ταλανίζουν τους τελευταίους μήνες την Εταιρεία, να συνεχιστούν.

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

  Πριν λίγες μέρες είχαμε εξαγγείλει προειδοποιητικές στάσεις εργασίας για την κατοχύρωση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ίσης αντιμετώπισης όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από ποιο φορέα προέρχονται. Αυτό είχε αποτέλεσμα να συναντηθούμε με τη διοίκηση και να επέλθει συμφωνία σε ορισμένα θέματα, που θέσαμε και σας ενημερώσαμε αναλυτικά. Έτσι, σε ένδειξη καλής θέλησης αναστείλαμε τις κινητοποιήσεις μας.

  Όμως, η διοίκηση φαίνεται ότι εξέλαβε την καλή μας θέληση ως αδυναμία και συνέχισε να προκαλεί με ρουσφέτια σε συνδικαλιστές και συγγενικά τους πρόσωπα, προφανώς για να εξασφαλίσει την ανοχή τους στο όργιο αυθαιρεσίας των τελευταίων μηνών.

  Έτσι, ακριβώς την επόμενη μέρα της συμφωνίας μας, ο «αριστερός» διευθύνων σύμβουλος κάνοντας χρήση της νεοφιλελεύθερης λογικής του διαβόητου «διευθυντικού δικαιώματος» υπέγραψε την τοποθέτηση της συζύγου του Γραμματέα ενός νεοσύστατου και ολιγομελούς Σωματείου σε ένα τομέα, στον οποίο όλες οι θέσεις είναι καλυμμένες και δεν υπήρχαν υπηρεσιακές ανάγκες.

  Τις ίδιες μέρες συνδικαλιστής χρησιμοποιώντας την κομματική ιδιότητά του πέτυχε να αλλάξει η σειρά των επιλαχόντων σε προκήρυξη. Δυο μήνες μετά, με συμπληρωματική απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου αυξηθήκαν !! περιέργως οι υπηρεσιακές ανάγκες και βρέθηκε να προάγεται ως «υπεράριθμος».

  Δυστυχώς, αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι μεμονωμένες. Στη θητεία της παρούσας διοίκησης χάριν του ρουσφετιού έχουν γίνει πάνω από 50 μετακινήσεις εργαζόμενων από παραγωγικές θέσεις (εκδότες εισιτηρίων, οδηγοί συρμών κ.α) σε θέσεις γραφείου, χωρίς να υπάρχει καταγεγραμμένη υπηρεσιακή ανάγκη!

   Όπως έχουμε, δε, επισημάνει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, από το Νοέμβριο του 2016 μέχρι το τέλος Αυγούστου εκδόθηκαν περισσότερες από 150 πράξεις για μετακινήσεις ή προαγωγές συναδέλφων, στη πλειοψηφία τους με τη χρήση του απολυταρχικού «διευθυντικού δικαιώματος».

  Όλα αυτά οδηγούν σε πλήρη απαξίωση την Εταιρεία καθώς οι ανάγκες στην παραγωγή καλύπτονται με υπερωρίες και πολλοί «υπεράριθμοι» συνάδελφοι σε γραφεία όχι μόνο δεν έχουν αντικείμενο, αλλά σε λίγο δεν θα έχουν καρέκλα να καθίσουν…

  Για αυτούς τους λόγους, θεωρούμε ότι το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζει ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι το χειρότερο των τελευταίων χρόνων και μας προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι με αυτές τις πρακτικές θα προχωρήσει η ένταξη της ΣΤΑ.ΣΥ στο «Υπερταμείο» (ΕΔΗΣ) και η «ομιλοποίηση» υπό τον ΟΑΣΑ…

  Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο ορισμένοι συνδικαλιστές επέλεξαν να πηγαίνουν χέρι χέρι με την διοίκηση, με αποτέλεσμα η πρώτη να «κερδίζει» την αποσιώπηση των πραγματικών προβλημάτων και οι δεύτεροι μέσω του ρουσφετιού να συντηρούν την προσωπική τους «πελατεία». Αυτές οι άθλιες, καταστροφικές, παλαιοκομματικές πρακτικές περασμένων δεκαετιών, που ούτε οι πρόσφατες διοικήσεις της Δεξιάς δεν εφήρμοσαν, δεν αποτελούν χρηστή διοίκηση. Πολύ περισσότερο αυτό το πράγμα δεν είναι συνδικαλισμός!

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

  Το Σωματείο μας διαχωρίζει την θέση του απ’ αυτές τις πρακτικές. Οι «υπόγειες διασυνδέσεις» με τις διοικήσεις δεν αποτελούν για εμάς επιλογή. Ο σεβασμός στα μέλη μας και προς τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είναι αδιαπραγμάτευτος.

  Ο αγώνας για αξιοκρατία, διαφάνεια, ίσες ευκαιρίες στην εργασία είναι για εμάς μονόδρομος.

Επειδή:

  • Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η πλήρης απορρύθμιση της Εταιρείας είναι ορατή.
  • Η μέχρι σήμερα πρακτική της διοίκησης και κάποιων συνδικαλιστών, που σχεδιάζουν και συναποφασίζουν, νύχτα, με αδιαφάνεια, πίσω από κλειστές πόρτες, μεταξύ τυριού και αχλαδιού, θυμίζει άλλες, θλιβερές περιόδους χειραγώγησης των εργαζόμενων.
  • Το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια έχουν διαμορφώσει ένα άθλιο εργασιακό περιβάλλον και έχουν διαρραγεί οι σχέσεις εμπιστοσύνης εργαζομένων και Διοίκησης

  Γι’ αυτό απαιτούμε:

  • Να επανεξεταστούν τώρα όλες οι μετακινήσεις, που έχουν γίνει, χωρίς να υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες, με αποφάσεις του διευθύνοντος συμβούλου, μόνο και μόνο για την ικανοποίηση ρουσφετιών.
  • Να αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη στη λειτουργία της Εταιρείας, σε πρώτη φάση με την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.
  • Να προχωρήσει άμεσα η αναθεώρηση του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Εταιρείας και του υπάρχοντος οργανογράμματος.

  Οι ώρες και οι μέρες που περνάμε δεν είναι απλά δύσκολες. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν, να παίζει με το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για τη Διοίκηση

                       Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

                                            Ε. Ρενιέρης                                                    Π. Κοντογιάννης                  

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com