Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2017 » Ενημερωτική ανακοίνωση 13-9-2017

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Ενημερωτική ανακοίνωση 13-9-2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  stasy color
Πλατεία Λουδοβίκου 1 Μέγαρο ΗΣΑΠ, 185.31 Πειραιάς
Τηλέφωνα: 210.41.79.965 – 210.41.79.482   Fax: 210.41.26.322
Web:http://www.stasy-union.gr  E-mail:info@stasy-union.gr, isapunion@stasy.gr

Πειραιάς, 13/9/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
  Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ, με συνέπεια, ωριμότητα και υπευθυνότητα έχει αναδείξει, από τη σύσταση της ενιαίας Εταιρείας, ως κορυφαίο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος την διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όλο το πλέγμα των εργασιακών σχέσεων και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την υπηρεσιακή εξέλιξη των συναδέλφων.
  Στο παρελθόν καταγγείλαμε τις προηγούμενες Διοικήσεις, που συνέταξαν έναν άθλιο, αναχρονιστικό και διχαστικό Κανονισμό Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας (ΚΕΟΛ), διεκδικήσαμε την αλλαγή του και αντισταθήκαμε στην εφαρμογή των διατάξεών του, οι οποίες στρώνουν το έδαφος για κάθε είδους αυθαιρεσία, αδιαφάνεια και ρουσφετολογικές αποφάσεις.
  Το ίδιο κάναμε και τώρα εξαγγέλλοντας απεργιακές κινητοποιήσεις και διατρανώνοντας την αταλάντευτη θέλησή μας για αξιοκρατία, διαφάνεια και ίση μεταχείριση ΟΛΩΝ των συναδέλφων.
  Η απόφασή μας τάραξε τα νερά και την Τρίτη 12/9 η Διοίκηση μας κάλεσε σε συνάντηση, πράγμα, που φυσικά αποδεχτήκαμε διότι το Σωματείο μας, με την εμπειρία δεκαετιών, την οποία έλκει από την εποχή των ΗΣΑΠ, ουδέποτε αρνήθηκε το διάλογο.
  Στη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε συμφωνία και από την πλευρά της Διοίκησης στην αναγκαιότητα κατοχύρωσης της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στην Εταιρεία, ιδιαίτερα σε προαγωγές και μετακινήσεις υπαλλήλων.
  Ακόμα, συμφωνήθηκε ότι για να υπάρξει η διαφάνεια χρειάζεται να θεσπιστούν αξιοκρατικά, αντικειμενικά και συγκεκριμένα κριτήρια.
  Μετά από αυτή τη συμφωνία στο βασικό θέμα αρχών, που για εμάς αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο, προχωρήσαμε σε διάλογο για τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος κοινός στόχος.
  Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων:
√ Η ριζική αναμόρφωση της προφορικής συνέντευξης, με τη τήρηση ηχογραφημένων πρακτικών στη διάρκειά της, στα οποία θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης όλοι οι υποψήφιοι. Επίσης, όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα ένστασης επί του αποτελέσματος.
√ Όλοι οι υποψήφιοι θα εκπαιδεύονται για τη θέση που προορίζονται και θα κατατάσσονται με βάση τα αποτελέσματα γραπτών εξετάσεων επί της εκπαίδευσης.
√ Οι προκηρύξεις θα απευθύνονται αυστηρά στο προσωπικό, που προβλέπει ο ΚΕΟΛ, για τις προκηρυσσόμενες θέσεις.

Ακόμα, συμφωνήθηκε:

√ Η επιλογή για τον ορισμό της Επιτροπής να γίνεται ανάμεσα από εργαζόμενους, που είναι γνώστες του αντικειμένου και μόνο,
√ Η εισήγηση της επιτροπής καθώς και η απόφαση να κοινοποιείται τουλάχιστον στους συμμετέχοντες
√ Η τελική τοποθέτηση των εργαζομένων στις προκηρυχθείσες θέσεις να είναι σύμφωνη με την εισήγηση της επιτροπής

  Κατ’ επανάληψη έχουμε ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι το Σωματείο μας δεν αρέσκεται σε «επαναστατικές γυμναστικές» και σε κινήσεις εντυπωσιασμού.
  Η κάθε απόφαση, που λαμβάνεται είναι στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για την κατάκτηση εργασιακών δικαιωμάτων, για την διασφάλιση και ανάπτυξη του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Εταιρείας και την παροχή ποιοτικού έργου στους επιβάτες.
  Μετά, λοιπόν, από τις τελευταίες εξελίξεις και διαπιστώνοντας ότι η Διοίκηση της Εταιρείας έδειξε διάθεση για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης όλων των εργαζόμενων, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το διάλογο και να αναστείλουμε τις στάσεις εργασίας, που είχαμε εξαγγείλει .
  Είναι, όμως, επίσης γνωστό σε όλους ότι αυτή η στάση μας δεν είναι εφησυχασμός, δεν είναι αδυναμία, δεν είναι ανοχή.
  Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και είμαστε πάντα έτοιμοι να ακολουθήσουμε τον δρόμο του αγώνα, όχι για κάποια συντεχνιακά ωφελήματα αλλά για την ισότητα ανάμεσα σε όλες και όλους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους και την ανάπτυξη της Δημόσιας Εταιρείας Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Η προάσπιση των Δημόσιων Κοινωνικών Επιχειρήσεων αποτελεί κορυφαίο εθνικό καθήκον!
  Η εκποίηση του εθνικού πλούτου πρέπει να σταματήσει!
  Σε αυτό το πλαίσιο, καταγγέλλουμε την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία «σφραγίζεται» σε φιέστα στη Κέρκυρα! Η θέση μας είναι στο πλευρό των εργαζόμενων στο σιδηρόδρομο.
  Ενώνουμε μαζί τους τη φωνή μας για ένα σύγχρονο- ενιαίο- δημόσιο Σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας.
  Καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3), που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας

Ε. Ρενιέρης              Π. Κοντογιάννης

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Μάιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com