Αρχική » Σημαντικές στιγμές και πρόσωπα » Εκδήλωση τιμής και μνήμης

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Εκδήλωση τιμής και μνήμης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ” ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ & Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΗΣΑΠ

ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ & ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ 131 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Στις 25 Μαΐου 2000 στο Αμφιθέατρο “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας οργανώθηκε εκδήλωση από τα Σωματεία των Εργαζομένων ΗΣΑΠ και τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ. Ήταν μια εκδήλωση “Τιμής και Μνήμης” αφιερωμένη στους χιλιάδες ανθρώπους που εργάστηκαν στη εταιρία και ανάλωσαν τις δυνάμεις τους στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του λεκανοπεδίου επί 131 χρόνια.

Ήταν αφιερωμένη επίσης σε όλους αυτούς που στάθηκαν μπροστάρηδες στους αγώνες των εργαζομένων από την ίδρυση της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης το 1920.

25.5.2000 – Αμφιθέατρο Μελίνα Μερκούρη (στάδιο Ειρήνης και Φιλίας).

Η εκδήλωση συγκέντρωσε την προσοχή και τα θετικά σχόλια όλων όσων παρευρέθησαν , παραγόντων της πολιτικής ζωής, εκπροσώπων των συνδικάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και των εκατοντάδων εργαζομένων και συνταξιούχων . Στην εκδήλωση προβλήθηκε “ηχόραμα” το οποίο είχε επιμεληθεί με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι ο κ. Αντώνης Φιλλιπουπολίτης και αναφερόταν στην ιστορία των Αστικών σιδηροδρόμων.

Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Γιάννη Παπαδημητρίου πρόεδρο της “ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΗΣ” στα δύσκολα χρόνια της κατοχής έως και το 1948, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμμανουήλ Φωτόπουλο. Στον Πέτρο Ψαρόγιαννη , πρόεδρο της “ΕΝΩΣΗΣ” από το 1951 έως τον Απρίλη του 1967, που την διέλυσε η δικτατορία των συνταγματαρχών, από τον Γ.Γραμματέα της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ Χρήστο Τρυφιάτη. Στον Λάκη Κουρετζή για την μεγάλη προσφορά του στις παιδικές κατασκηνώσεις Βαρυμπόμπης, την πολιτιστική λέσχη νέων ΗΣΑΠ- ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και τον παιδικό σταθμό Ν. Φαλήρου, από τον αντιπρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ Γιάννη Ζαχαρή.

Ακολούθησαν χαιρετισμός του Γ. Γαβρίλη, Προέδρου της Ενωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας Β. Σταθούση και ομιλίες του Προέδρου του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Π. Παπακωνσταντίνου, του Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Συνταξιούχων Κ. Γαζή και των τιμηθέντων Ι.Παπαδημητρίου, Π.Ψαρόγιαννη και Λ.Κουρετζή.

Την εκδήλωση έκλεισε μουσικό συγκρότημα με επικεφαλής τον τραγουδιστή Τάκη Κωνσταντακόπουλο και μέλη της ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης”.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Γ. ΓΑΒΡΙΛΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ “ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ”

Κυρίες και Κύριοι, Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι και Συνταξιούχοι, Αγαπητοί Φίλοι, Σας καλωσορίζω στην αποψινή μας εκδήλωση . Ογδόντα χρόνια πέρασαν από το 1920, χρόνια κατά τα οποία οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο ( τότε Σ.Α.Π μετέπειτα Ε.Η.Σ και σήμερα ΗΣΑΠ) μέσα από μεγάλες δυσκολίες κατόρθωσαν να προχωρήσουν στην δημιουργία Συνδικαλιστικού Φορέα με την επωνυμία “ΕΝΩΣΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ”.  Ολα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκαν σκληρά με αμέτρητες θυσίες για να βελτιώσουν την θέση τους. Η διαδρομή αυτή δεν ήταν ούτε εύκολη , ούτε ευθύγραμμη, τόσο για τους εργαζόμενους στους ΗΣΑΠ όσο και για το σύνολο του Συνδικαλιστικού Κινήματος στην χώρα μας.

 

25.5.2000 – Ο Γ.Γαβρίλης, Πρόεδρος της Ένωσης, χαιρετίζει την εκδήλωση.

Τα Σωματεία των Εργαζόμενων ΗΣΑΠ και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, έχοντας ιστορική συνείδηση και μνήμη, συναισθανόμενοι το βάρος που επωμίζονται στις σημερινές συνθήκες, αποφάσισαν να γιορτάσουν και να τιμήσουν τα 80 χρόνια αγώνων και συνδικαλιστικής δράσης αλλά και τα 131 χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας και προσφοράς του Αστικού σιδηροδρόμου. Οργάνωσαν αυτή τη μεγάλη γιορτή ως ημέρα συνάντησης όλων των ηλικιών, όλων των ανθρώπων, όλων των οικογενειών που συμπορεύτηκαν σ΄ αυτή την μεγάλη, δύσκολη και ανηφορική διαδρομή για την αξιοπρέπεια, για την αναβάθμιση της μισθωτής εργασίας, για την Δημοκρατία, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για την ανάπτυξη του Αστικού Σιδηροδρόμου και των συγκοινωνιών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Αθήνας και του Πειραιά.

Για μας, η ημέρα της μεγάλης αυτής εκδήλωσης τιμής, μνήμης και αγώνα καθιστά επίκαιρο και αναδεικνύει τον αναντικατάστατο ρόλο της συλλογικής δράσης και της συλλογικής προσπάθειας σε μια περίοδο μάλιστα που πολλοί επιχειρούν την υποβάθμιση και εξαφάνιση της αξίας συλλογικής συνείδησης και την υποκατάσταση της από κατακερματισμένες επιδιώξεις των μεμονωμένων ατόμων.

Σήμερα κλείνει ένας κύκλος μιας μεγάλης και ιστορικής διαδρομής και αρχίζει μια νέα επίπονη και μακροχρόνια πορεία . Μία αφετηρία – πρόκληση για νέους αγώνες, με νέους ορίζοντες, σε μια νέα εποχή…
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την παρουσία σας . Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που με κόπο και πολύ μεράκι βοήθησαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ

 

Πρωτόπαπας Χρήστος Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Φασούλας Παναγιώτης Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Α΄ Πειραιώς
Νιώτης Γρηγόριος Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Β΄ Πειραιώς
Διαμαντίδης Ιωάννης Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Β΄ Πειραιώς
Αγγελόπουλος Ν. Βουλευτής N..Δ.Αιτ/νιας
Λαφαζάνης Παναγιώτης Βουλευτής ΣΥΝ Β΄ Πειραιώς
Πολυζογώπουλος Χρήστος Πρόεδρος Γ.Σ.Σ.Ε
Παπαδημητρίου Ευστράτιος Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Α.Σ.Α
Παπαδάκης Νικόλαος Πρόεδρος Ο.Α.Σ.Α
Βασιλειάδης Κων/νος Διευθύνων Σύμβουλος Η.Σ.Α.Π Α.Ε
Λάμπος Παναγιώτης Πρόεδρος Η.Σ.Α.Π Α.Ε
Σκουλαριώτης Νικόλαος Διευθυντής Έλξεως & Αποκλεισμού
Μαλαμής Φοίβος Διευθυντής Εκμετάλλευσης
Σταματίου Παύλος Διευθυντής Λεωφορείων
Συρράκος Νικόλαος Διευθυντής Οικονομικών
Τσαιρίδης Μιχάλης Διοικητικού Προγραμματισμού
Ρίζος Αθανάσιος Διευθυντής Γραμμής & Έργων
Γιαννουσάκης Προϊστάμενος Νομικής Υπηρεσίας
Μίχας Ιωάννης Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πειραιά
Νουφαρίτσης Μιχάλης Γ. Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Πειραιά
Γκούβερη Ρέα Οικονομική Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Πειραιά
Ιορδανόπουλος Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αθήνας
Αττικό Μετρό Αντιπροσωπεία από Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής
Κουτουβέλης Κ Γ. Γραμματέας Ένωσης Εργαζομένων Η.Λ.Π.Α.Π
Σαραντόπουλος Δ. Μέλος Δ.Σ Ένωσης Εργαζομένων Η.Λ.Π.Α.Π
Κουβουκλιανός Νικόλαος Νομικός Σύμβουλος Σωματείου
Λάζαρης Αρίστος , Κωστούλας Κων/νος Πρώην Γενικοί Διευθυντές
Ο Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Ε.Θ.Ε.Λ
Φασούλας & Κακουλίδης Πρόεδρος & Μέλος Δ.Σ Φίλων Σιδηροδρόμου
Θεοδωράκης Νικόλαος Δημοσιογράφος
Λαμπρόπουλος Τάσος Αρχίατρος
Πίτσικας Ηλίας Υπεύθυνος παιδαγωγικού Κατασκήνωση Βαρυμπόμπης από πλευράς Εμπορικής Τράπεζας
Πετράκης Κων/νος Συγκοινωνιολόγος Επιστημονικός Σύμβουλος
Σωματείων Η.Σ.Α.Π
Αντώνης Φιλιπουπολίτης Σύμβουλος επιχειρήσεων & μέλος Φίλων του Σιδηροδρόμου Προβολή Ηχοράματος με θέμα τους Η.Σ.Α.Π
Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com