Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2018 » ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΣΥ Α.Ε

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΣΥ Α.Ε

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ.

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

του Γιάννη Κανελλόπουλου

Υποψήφιου εκπροσώπου των Εργαζομένων

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Όλοι βιώνουμε μια εξαιρετικά δύσκολη και οικονομικά οδυνηρή καθημερινότητα, που διαμορφώθηκε από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, με θύματα τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και γενικότερα τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Οι φοροεπιδρομές, η πλήρης διάλυση του ασφαλιστικού/ συνταξιοδοτικού συστήματος και η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων ρευστοποίησαν κατακτήσεις και δικαιώματα και μηδένισαν το κοινωνικό κοντέρ για όποια κοινωνική και πολιτική πρόοδο είχε επιτευχθεί, με αγώνες και θυσίες εργαζόμενων, από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Ο δημόσιος και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα».

Η ένταξη των Μεταφορών στο λεγόμενο «Υπερταμείο» διαμορφώνει νέες συνθήκες, που μας υποχρεώνουν να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για να υπερασπιστούμε τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες, με κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις, με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου και την απαξίωση των εργαζομένων, φανερώνουν ότι στο «βάθος» βρίσκεται η στόχευση των ιδιωτικοποιήσεων ολόκληρης ή των κερδοφόρων κομματιών της ΣΤΑ.ΣΥ

Γι’ αυτό, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς όλους ότι εάν θέλουμε να υπερασπιστούμε τις Δημόσιες Σταθερές Συγκοινωνίες πρέπει να αγωνιστούμε για:

 • Τη διατήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων και τώρα για την υπογραφής της καινούργιας ΣΣΕ.
 • Την σύνταξη ενός νέου Κανονισμού Εργασίας, που θα κατοχυρώνει την ισότιμη, διαφανή, αξιοκρατική εξέλιξη του προσωπικού, χωρίς την ύπαρξη του αντιδημοκρατικού «διευθυντικού δικαιώματος» και
 • Την σύνταξη ενός νέου παραγωγικού, αναπτυξιακού Οργανογράμματος, που θα διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας.

Γι’ αυτό, το επόμενο διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για όλους μας.

Η κατάκτηση αξιοπρεπών αμοιβών, η ύπαρξη εργαζομένων με συγκροτημένα δικαιώματα, οι νέες προσλήψεις και η αξιοκρατική ανέλιξη του προσωπικού αποτελούν βασικά προαπαιτούμενα για να αποτραπεί κάθε σχέδιο ξεπουλήματος της ΣΤΑ.ΣΥ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει σε κανέναν από εμάς να στέκεται απαθής και αμέτοχος, διότι οι εξελίξεις θα είναι τόσο καταιγιστικές, που θα μας συμπαρασύρουν στην πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων μέχρι την παράδοση της Εταιρείας σε ιδιώτες.

Γι’ αυτό είναι αναγκαίο στις ερχόμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του εκπροσώπου των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο η επιλογή του καθενός πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, αποτέλεσμα σκέψης, υπευθυνότητας και συλλογικότητας.

Τα εύκολα χρόνια, που η εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας είχε καθαρά διαχειριστικό, διεκπεραιωτικό χαρακτήρα έχουν περάσει χωρίς επιστροφή.

Σήμερα, οι νέες προκλήσεις δημιουργούν νέα καθήκοντα.

Ο νέος εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ πρέπει να εγγυάται ότι η φωνή μας και η εκπροσώπησή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει δύναμη, κύρος και εμπειρία.

Και κυρίως θα πρέπει να έχει αποδείξει, με την πρακτική του και τη στάση του, ότι είναι ασυμβίβαστος, δεν χρησιμοποιεί το συνδικαλισμό για την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων, για διαχωρισμό των εργαζομένων και προώθηση μικροσυμφερόντων, παραταξιακών ή κομματικών.

Πρωτίστως, όμως, θα πρέπει να αποδεικνύει ότι δεν βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο για την εξυπηρέτηση των μελών του Σωματείου από το οποίο προέρχεται.

Ο νέος εκπρόσωπος είναι απαραίτητο να αποδεικνύει καθημερινά ότι:

 • Πιστεύει στην ΕΝΟΤΗΤΑ,
 • Είναι ικανός και θέλει να είναι εκπρόσωπος ΟΛΩΝ των εργαζόμενων
 • Μπορεί να λειτουργήσει συνθετικά.
 • Μπορεί να εγγυηθεί το αύριο του προσωπικού όλης της ΣΤΑΣΥ

 

Προσοχή, λοιπόν! Μια λάθος επιλογή μπορεί να μας φέρει όλους σε πολύ δυσμενέστερη θέση απ΄ αυτή, που μας έχουν φέρει 8 χρόνια μνημονιακών πολιτικών.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η επιλογή του εκπροσώπου των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν είναι μια διαδικασία ρουτίνας, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Η θεσμοθέτηση της θέσης του εκπροσώπου των εργαζόμενων στο ΔΣ της Εταιρείας αποτέλεσε κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, όχι για την πραγματοποίηση πάσης φύσεως «εξυπηρετήσεων» ή ανάπτυξης δημοσίων σχέσεων με την εκάστοτε Διοίκηση, αλλά για να φτάνει η φωνή μας, δυνατά, όσο πιο ψηλά γίνεται. Για να διεκδικούμε, να έχει ο συνάδελφος υποστήριξη απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία της Διοίκησης και εφόσον χρειάζεται να συγκρούεται και να «χτυπάει το χέρι στο τραπέζι».

Γι’ αυτό:

 

Θέλουμε έναν εκπρόσωπο, ο οποίος θα επηρεάζει τις αποφάσεις του Δ.Σ και θα κάνει αισθητή την παρουσία του στο Δ.Σ της Εταιρείας με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις, τόσο σε θέματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης, όσο κυρίως και σε θέματα που αφορούν το παρών και το μέλλον των εργαζομένων.  

Θέλουμε έναν εκπρόσωπο:

 • Που θα αγωνιστεί μαζί με τα συνδικάτα για την ανάκτηση όλων όσων χάσαμε ή έχουμε υποστεί από τα μνημόνια.
 • Που θα προωθήσει τις θέσεις των Συνδικάτων για:
 • υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 • νέο Κανονισμό Προσωπικού
 • νέο οργανόγραμμα
 • διαφανή, αξιοκρατική εξέλιξη του προσωπικού.

Θέλουμε έναν εκπρόσωπο:

 • που να μπορεί να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια σε κάθε αυθαιρεσία της Διοίκησης και της Κυβέρνησης.
 • που δεν θα λαμβάνει ούτε ένα ευρώ αμοιβή για τη συμμετοχή του στο Δ.Σ
 • που θα υπερασπιστεί το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των συγκοινωνιών και της ΣΤΑΣΥ, ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της εταιρίας ή επιμέρους τμημάτων και υπηρεσιών

Θέλουμε έναν εκπρόσωπο:

 • Για να κατοχυρώσουμε το σύνολο των θέσεων εργασίας και να βάλουμε επιτέλους φρένο σ΄ αυτό τον ολισθηρό κατήφορο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι ,

Με τους περισσότερους γνωριζόμαστε προσωπικά, με πολλούς έχουμε δουλέψει δίπλα -δίπλα και αρκετοί άλλοι γνωρίζετε την συνδικαλιστική δράση μου.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι γνωρίζετε πως στη διαδρομή μου των 35 και περισσότερων χρόνων στην Εταιρεία έχω την εμπειρία των θεμάτων, που μας απασχολούν, ανεξάρτητα από ειδικότητες.

Επίσης, είναι γνωστό ότι σε όλη τη συνδικαλιστική δράση μου εργάστηκα με βάση τις παραπάνω σκέψεις και αρχές, χωρίς να διστάζω να συγκρούομαι όταν διαπιστώνω ότι η πορεία, που άλλοι ακολουθούν, παρεκκλίνει από τις αρχές, τις οποίες σας εξέθεσα.

Το ίδιο σκοπεύω να κάνω και τώρα εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας για να σας εκπροσωπήσω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας. Φιλοδοξία μου είναι είμαι ΧΡΗΣΙΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από το ποιο Σωματείο προέρχονται. Ελπίζω να μου δώσετε αυτή την ευκαιρία!

Συναδελφικά

Γιάννης Κανελλόπουλος

 

Στηρίζουμε ¨ΟΛΟΙ την προσπάθεια του συναδέλφου Γιάννη Καννελόπουλου, ώστε το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι, να έχουν έναν εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της εταιρίας, που να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει “γροθιά στο μαχαίρι”, αν χρειαστεί, προασπίζοντας ΠΑΝΤΑ τα συμφέροντα των εργαζομένων!

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

 1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

 2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com