Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2017 » Έκτακτη Γενική Συνέλευση 7/3/2017

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Έκτακτη Γενική Συνέλευση 7/3/2017

Πειραιάς, 6/3 /2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση
την Τρίτη 7/3/2017 στις 11:00 π.μ στην αίθουσα της Καλλιθέας
για ενημέρωση & λήψη αποφάσεων μετά τις τελευταίες εξελίξεις

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Τις τελευταίες ημέρες η ΣΤΑ.ΣΥ δέχτηκε ένα νομοθετικό χτύπημα «κάτω από τη μέση», με το οποίο της αφαιρέθηκαν αιφνιδιαστικά, αυθαίρετα και καταχρηστικά έσοδα από την εκμετάλλευση των χώρων των σταθμών.

  Από τη πρώτη στιγμή καταγγείλαμε ότι η ρύθμιση, που εισήγαγε η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών σε «άσχετο» νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών απομειώνει τα έσοδα της Εταιρείας, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για την πορεία της στο άμεσο μέλλον.
  Επιπλέον εγείρεται απαίτηση από την «Αττικό Μετρό», να καταβάλει η ΣΤΑ.ΣΥ τα τοκοχρεολύσια των δανείων για την κατασκευή του Μετρό της Αθήνας, που ανέρχονται σε 80 εκατομ. € ετησίως!
  Όμως, κανένας μέχρι σήμερα δεν δεσμεύεται για την κάλυψη αυτών των ποσών. Έτσι, αυτά τα κεφάλαια θα αφαιρεθούν από τη ΣΤΑ.ΣΥ, η οποία θα οδηγηθεί, με ακρίβεια, σε πλήρη οικονομική κατάρρευση, απαξίωση και αδυναμία να ανταποκριθεί στις ανάγκες της, όπως η μισθοδοσία, η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, η αγορά ανταλλακτικών και η συντήρηση.
  Ποια θα είναι η «επόμενη μέρα» μιας απαξιωμένης ΣΤΑ.ΣΥ, μιας οικονομικά αδύνατης Εταιρείας, που θα ενταχθεί στην ΕΔΗΣ (Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ) του νέου «υπερταμείου»; Δεν χρειάζεται να έχει κανένας ειδικές γνώσεις. Η Εταιρεία θα παραδοθεί «αντί πινακίου φακής» σε ιδιώτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον επιβάτη, τους εργαζόμενους και την κοινωνική διάσταση των αστικών συγκοινωνιών.
  Γι’ αυτό το λόγο, η αντίδραση των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ ήταν άμεση, αποφασιστική και αγωνιστική καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η ανάπτυξη της Εταιρείας και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της για την προσφορά κοινωνικού έργου είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!

  Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ:
√ Χαιρετίζει την αγωνιστική παρουσία και συμμετοχή των συναδέλφων της Ένωσης στις κινητοποιήσεις .

√ Δηλώνει ότι ο αγώνας για να μείνει η ΣΤΑ.ΣΥ οικονομικά ισχυρή, να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της και να προσφέρει κοινωνικό έργο θα είναι διαρκής, με συνέχεια, συνέπεια και ωριμότητα.

√ Καλεί όλους και όλες σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7/3/2017, στις 11:00 π.μ, στην αίθουσα της Καλλιθέας, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και να καθορίσουμε, από κοινού, τη παραπέρα στάση μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Τρίτη 7 Μαρτίου και ώρα 11:00π.μ
στην αίθουσα εκπαίδευσης στο σταθμό της Καλλιθέας

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης                    Π. Κοντογιάννης

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com