Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2017 » ‘Εκτακτη Καταστατική Συνέλευση

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

‘Εκτακτη Καταστατική Συνέλευση

Πειραιάς, 17/1 /2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Γενική Συνέλευση
τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 11:30 π.μ.
στην αίθουσα εκπαίδευσης στο σταθμό της Καλλιθέας
με θέμα : Τροποποίηση Καταστατικού 

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Μετά την ενοποίηση των τριών συγκοινωνιακών φορέων μέσων σταθερής τροχιάς (ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ) όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε ενταχθεί σε μια εταιρεία, τη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ.
Όμως η διαδικασία της ενοποίησης έγινε εσπευσμένα και χωρίς προγραμματισμό, στη «καρδιά» της κρίσης, με αποτέλεσμα πολλά πράγματα να γίνονται, με στρεβλό τρόπο, να κυριαρχεί το «διαίρει και βασίλευε», να χειροτερεύει η θέση των εργαζόμενων και η νέα Εταιρεία να οδηγείται στα «βράχια».

  Δυστυχώς, οι Διοικήσεις δεν μπόρεσαν (ή δεν θέλησαν;) να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες και πολλές φορές εφαρμόζοντας ξεπερασμένες μεθόδους και πρακτικές άλλων εποχών, εμπόδισαν την ανάπτυξη της ΣΤΑ.ΣΥ, ίσως – όπως έχουμε καταγγείλει κατ’ επανάληψη – επιδιώκοντας την παράδοση σε ιδιώτες μέρους ή όλου του έργου της.
  Τα Σωματεία, παρά τις υποκειμενικές και αντικειμενικές αδυναμίες τους, προσπάθησαν, με τεκμηριωμένες προτάσεις και παρεμβάσεις, να συμβάλουν ώστε να ενοποιηθούν οι όροι εργασίας μέσα στην Εταιρεία, μέσα από την υπογραφή ενιαίων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  Έτσι, ενόψει της συζήτησης κρίσιμων θεμάτων, όπως είναι η τροποποίηση του Κανονισμού Εργασίας στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ και ο καθορισμός του νέου Οργανογράμματος, θεωρούμε ότι τα Σωματεία οφείλουν να κάνουν ριζικές αλλαγές στο εσωτερικό τους, τέτοιες που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις νέες προκλήσεις και ανάγκες.
  Γι’ αυτό το λόγο, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με ιστορία σχεδόν ενός αιώνα στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, με τεράστια εμπειρία και συσσωρευμένη γνώση, προετοιμάζεται να τροποποιήσει το Καταστατικό της, με στόχο:
   1. Να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα
   2. Να προσδώσει νέα δυναμική και μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων.
   3. Να ανοίξει τον δρόμο για ένα ενιαίο Συνδικαλιστικό Κίνημα στη ΣΤΑΣΥ

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Το Σωματείο μας από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της ΣΤΑ.ΣΥ ανέδειξε τη σημασία της ενιαίας συνδικαλιστικής έκφρασης για την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.
  Ωστόσο, μετά από 5 χρόνια λειτουργίας του νέου φορέα συνεχίζουν να λειτουργούν μέσα στον ίδιο εργασιακό χώρο 8 (!) Σωματεία, των οποίων η ύπαρξη είναι φανερό ότι δεν προάγει την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, αλλά μας αποδυναμώνει στις διεκδικήσεις μας και μας καθιστά ευάλωτους στα σχέδια της εκάστοτε Κυβέρνησης ή Διοίκησης της Εταιρείας.
  Όμως, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο.
  Επιβάλλεται να κάνουμε υπερβάσεις, να μη μείνουμε γαντζωμένοι σε ξεπερασμένες συνδικαλιστικές πρακτικές, όλοι μαζί να επαναξιολογήσουμε και επανεκτιμήσουμε τον τρόπο δράσης μας, προτάσσοντας την συλλογικότητα .
  Γι’ αυτό, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα να αφουγκραστούμε όλοι, ιδιαίτερα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, την απαίτηση όλων των συναδέλφων για ΕΝΟΤΗΤΑ και να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση ενιαίας συνδικαλιστικής έκφρασης.
  Η Ένωσή μας, συνεπής σ’ αυτό που έχει διακηρύξει για ενότητα και ενιαία συνδικαλιστική έκφραση στη ΣΤΑΣΥ, προχωρώντας στην τροποποίηση του Καταστατικού της θα διευκολύνει την υλοποίηση αυτού του στόχου.
  Θεωρούμε ότι μόνο ένα σύγχρονο, αντιπροσωπευτικό, δυνατό Σωματείο, ανοιχτό σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από ειδικότητα και θέση εργασίας, θα μπορέσει να είναι χρήσιμο στους συναδέλφους και γενικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
  Η συμμετοχή ΟΛΩΝ στη Γενική Συνέλευση θα επιβεβαιώσει τη θέλησή μας για ΕΝΩΤΙΚΗ, ΔΥΝΑΤΗ, ΣΥΝΕΠΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ!.

  √ Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στον κατακερματισμό των σωματείων στην Εταιρεία.

  √ Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εργασιακό μέλλον με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα δικαιώματα

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 11:30π.μ
στην αίθουσα εκπαίδευσης στο σταθμό της Καλλιθέας

  ΓΙΑ :
     ◊ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ

     ◊ΜΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ, ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης                                Π. Κοντογιάννης

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Μάιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com