Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2016 » Συνάντηση των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Συνάντηση των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών για την ένταξη στο «Υπερταμείο»

  Το μείζον θέμα του τρόπου ένταξης στο νέο «Υπερταμείο» των φορέων των Αστικών Συγκοινωνιών της Αττικής συζητήθηκε στη διάρκεια συνάντησης των Διοικήσεων των Σωματείων Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, παρουσία των Διοικήσεων του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, απ’ όλες τις πλευρές, να αποτελέσουν βάση διαλό-γου οι προτάσεις των εργαζόμενων και να συνταχθεί ένα κείμενο, στο οποίο θα αποτυπώνονται τα εξής:

   √Ο ΟΑΣΑ θα εξακολουθήσει να έχει τον ρόλο, που του αρμόζει.

   √Θα παραμείνουν αυτόνομες οι εταιρείες ΣΤΑ.ΣΥ και ΟΣΥ και δεν θα γίνουν ενέργειες ούτε θα ληφθούν αποφάσεις, που θα τους προκαλέ-σουν ζημιές στην οικονομική και επιχειρησιακή λειτουργία τους.

  Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε, ακόμα, ότι γίνεται προσπάθεια να εξαιρεθούν από το «Υπερταμείο» ο ΟΑΣΑ, η ΟΣΥ και η ΣΤΑ.ΣΥ. Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, θεωρώντας ότι αυτή η δέσμευση βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση.
  Αντίθετα, εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση των Σωματείων στο σχέδιο της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τη μετατροπή της Αττικό Μετρό σε κερδοφόρα σε βάρος της ΣΤΑ.ΣΥ. Αυτό θα συμβεί εφόσον προχωρήσει ο σχεδιασμός, που αφορά στην καταβολή ενοικίου (!) από τη ΣΤΑ.ΣΥ για τη χρήση του δικτύου του «Μετρό» και την εκχώρηση της εκμετάλλευσης στην Αττικό Μετρό των διαφημιστικών και άλλων χώρων του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ.
  Υπολογίζεται ότι με αυτό το καταστροφικό σχέδιο θα περνάει στην Αττικό Μετρό σχεδόν το σύνολο της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης της ΣΤΑ.ΣΥ.
  Είναι δυνατόν να οδηγείται σε «ναυάγιο» η νευραλγική εταιρεία λειτουργίας των Μέσων Σταθερής Τροχιάς για να πάρει οικονομικές «ανάσες» μια άλλη εταιρεία; Μήπως τελικά σχεδιάζεται η «προίκα» της Αττικό Μετρό για να περάσει ευκολότερα σε ιδιώτες;
  Όποια και αν είναι η απάντηση, οι εργαζόμενοι δεν θα επιστρέψουν να «εκτροχιαστεί» η ΣΤΑ.ΣΥ σε βάρος του επιβατικού κοινού και των Δημόσιων Συγκοινωνιών.

Οι Διοικήσεις

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Οκτώβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com