Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Ενημέρωση

1992 - Κατάληψη του σταθμού του Πειραιά από συνταξιούχους και εργαζομένους

Τρίτη, 2/11/2022

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πάγια θέση του Σωματείου μας είναι η πλήρης ενημέρωση των εργαζομένων, για όλα τα θέματα που τους αφορούν. Άλλωστε αυτό αποτελεί βασική επιδίωξη του Συνδικάτου μας. Η ενημέρωση όμως πρέπει να διέπεται από σοβαρότητα και εγκυρότητα και να αποφεύγεται ο εύκολος δρόμος της δημαγωγίας και του εντυπωσιασμού. Έτσι για να μην προκαλείται σύγχυση και ανασφάλεια στους εργαζόμενους διασταυρώνουμε και αξιολογούμε οποιαδήποτε πληροφορία. Για αυτό αρκετές φορές επιλέγουμε την σιγή από την διάδοση ανυπόστατων φημών.

Αυτό τον δρόμο επιλέξαμε και όλο αυτό το διάστημα της διαπραγμάτευσης της νέας  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η επιλογή ορισμένων να διασπείρουν φήμες, να παραπληροφορούν τους εργαζόμενους και να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς. Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν όσοι τροφοδοτούν  σε καθημερινή σχεδόν βάση τους εργαζόμενους  με πληροφορίες χάριν εντυπωσιασμού, που πολλές φορές δυσχεραίνει ή και ζημιώνει τις προσπάθειες που με πολύ κόπο γίνονται.

Στο χθεσινό ενημερωτικό μας δελτίο μεταφέραμε τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά την Σ.Σ.Ε. Συνοψίζοντας επισημαίνουμε  τα εξής:

  1. Η Σ.Σ.Ε έχει υπογραφεί από τα αρμόδια Υπουργεία και έχει ξεκινήσει να υλοποιείται. 
  2. Από το Υπουργείο Οικονομικών έγιναν τρεις παρατηρήσεις στο κείμενο της έγκρισης. Για αυτά τα τρία επιμέρους θέματα, που δεν αφορούν το σύνολο της Σύμβασης,  από την πρώτη στιγμή εργαζόμαστε, ώστε να διευθετηθούν .
  3. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις, που συνοδεύουν την Σύμβαση έχουν πάρει έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο. Θα ακολουθήσει μια σχετικά χρονοβόρα διαδικασία, ώστε να ενταχθούν σε νομοσχέδιο που θα ενταχθούν προς  ψήφιση από την Βουλή. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το θέμα και όταν θα προκύψει οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Πρόσφατα βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να υποδεχτούμε στους χώρους εργασίας νέους συνάδελφους, οι οποίοι προσελήφθησαν από προγράμματα του ΟΑΕΔ. Οι συνάδελφοι αυτοί, τοποθετήθηκαν σε κενές οργανικές θέσεις και καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εταιρείας. 

Σταθερή και αμετάβλητη θέση του Σωματείου μας είναι να γίνονται προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού. Για αυτό έχουμε δώσει μάχες και θα συνεχίσουμε να δίνουμε. 

Απαιτούμε από την Εταιρεία να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι νέοι συνάδελφοι να  λάβουν άμεσα  όλες τις παροχές, που απορρέουν από την εφαρμογή της Σ.Σ.Ε.

Επίσης απαιτούμε από την Εταιρεία να εισηγηθεί θετικά έτσι ώστε οι νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι μάλιστα θα λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση, να μην δουν σε οκτώ μήνες την πόρτα της εξόδου, αλλά να συνεχίσουν να εργάζονται απρόσκοπτα, προς όφελος της Εταιρίας .

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Π. ΚοντογιάννηςΙ. Κολαΐτης
Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com