Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2022 » Ο τελικός στόχος είναι το δικαίωμα στην απεργία

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Ο τελικός στόχος είναι το δικαίωμα στην απεργία

Ένα μίνι ιστορικό της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας της 9-11-2022

16 Σεπτεμβρίου 2022. Σχεδόν δύο μήνες πριν, η ΓΣΕΕ μπροστά στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται εξαγγέλλει για την 9/11/22 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Το συνδικάτο μας εκτιμώντας τις συνθήκες αποφασίζει την συμμέτοχή σε αυτήν με λειτουργία 9.00-17.00 προς διευκόλυνση των απεργών που θέλουν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν όλα τα σωματεία στην ΣΤΑΣΥ.

Για την ενημέρωση των πολιτών εκδώσαμε δελτίο τύπου. Παράλληλα ενημερώσαμε τους εργαζόμενους με όλα τα πρόσφορα μέσα (SMS και ανακοίνωση)

Με μια φασιστικής έμπνευσης απόφαση η διοίκηση της εταιρίας αποφασίζει να στείλει στους εργαζόμενους στο δικαστήριο, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία που είχαν εξαγγείλει (!!!!) παράνομη και καταχρηστική και να τιμωρηθούν με βαριές ποινές οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Οι αντιδράσεις σε αυτό ήταν πολλές. Το σωματείο μας κατάγγειλε την πρακτική αυτή η οποία στην πραγματικότητα επεμβαίνει στο συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας και στον ρόλο των τριτοβάθμιων σωματείων.

Αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου η ΓΣΕΕ εκδίδει δελτίο τύπου καταγγέλλοντας αυτήν την πρακτική και τονίζοντας ότι η συμμετοχή των εργαζομένων σε πανελλαδική πανεργατική απεργία είναι απολύτως νόμιμη.

Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε το βράδυ, παραμονή της απεργίας και ήταν αναμενόμενη. Η απεργία που εξήγγειλαν τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ (!!!) είναι παράνομη και καταχρηστική.
Από την ώρα της έκδοσης της απόφασης. οι πιέσεις να ανασταλεί η απεργία ήταν τεράστιες. Οι εργαζόμενοι δεν υποχώρησαν. Για λόγους τακτικής κάποιες στάσεις εργασίας μετατράπηκαν σε 24ωρη απεργία. Εμείς οι εργαζόμενοι στην ιστορική γραμμή του ηλεκτρικού μαζί με τους εργαζόμενους στο ΤΡΑΜ αποφασίσαμε να μπούμε στην 24ωρη απεργία χωρίς να αλλάξουμε τίποτα στο πρόγραμμά μας. Δεν θέλαμε να βρεθούμε απέναντι στους συμπολίτες μας που είχαν προγραμματίσει τις μετακινήσεις με βάση ότι είχαμε εξαγγείλει. Ταυτόχρονα θα ενισχύαμε τα συλλαλητήρια  που γίνονταν στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα ήταν εξοργιστική όλη αυτή η κίνηση της εταιρείας να σύρει τους εργαζόμενους της στα δικαστήρια για μία τέτοια απεργία. Η κίνηση της, που συναντάμε συνήθως σε απρόσωπες εταιρίες μισθωτών σκλάβων όπως είναι οι εταιρίες ενοικίασης προσωπικού και όχι μια εταιρία με υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό, μπορεί να παρομοιαστεί με πισώπλατη μαχαιριά μιας και ξεπερνάει την «καλή την πίστη» συνεργασία μεταξύ συνδικάτων – διοίκησης. Να αναφέρουμε εδώ :

  1. εκτός των άλλων εγκαλούμαστε για το προσωπικό ασφαλείας που δεν όρισαν τα συνδικάτα ενώ γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι τα συνδικάτα ορίζουν ΠΑΝΤΑ προσωπικό ασφαλείας με βάση τις συμφωνίες που έγιναν με τις παλιότερες διοικήσεις της εταιρίας.
  2.  εγκαλούμαστε για την μη χορήγηση στην εταιρεία προσωπικού ελάχιστης λειτουργίας, ενώ γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι η διαδικασία ορισμού του προσωπικού που γίνεται στον ΟΜΕΔ δεν έχει καταλήξει και η ευθύνη για αυτό ΔΕΝ βαρύνει τα συνδικάτα.

Στο τέλος της ημέρας καταγράφηκε μια επιτυχημένη 24ωρη απεργία που την χαρακτήρισαν μεγαλειώδη συλλαλητήρια.

 Σαν επίλογο θα συμπεριλάβουμε αυτούσια την ανακοίνωση της ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ που μας εκφράζει τονίζοντας ότι ο μοναδικός δρόμος για εμάς είναι ο δρόμος της προσπάθειας και του αγώνα. Όλοι μαζί μπορούμε πολλά


Η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ χαιρετίζει αγωνιστικά τους εκατοντάδες απεργούς- εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ στις 9 του Νοέμβρη και ιδιαίτερα τους απεργούς συναδέλφους μας στον ΗΣΑΠ και το ΤΡΑΜ που παρά την προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με απειλές και εκβιασμούς για πειθαρχικές διώξεις αυτοί αντιστάθηκαν σθεναρά κάνοντας το καθήκον τους απέναντι στους εαυτούς τους, στις οικογένειές τους και στην τάξη τους: ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. συμμετείχαμε στην 24ωρη γενική, πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη που είχε κηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ εδώ και σχεδόν 2 μήνες όπως είχαμε κάθε δικαίωμα.

Συμμετείχαμε μαζικά στην απεργία γιατί διοίκηση και κυβέρνηση εξακολουθούν να μας κοροϊδεύουν αφού το σχέδιο Σ.Σ.Ε που κατέθεσαν στα σωματεία μας προς υπογραφή συμφωνίας είναι πλήρως ενταγμένο στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς να περιλαμβάνει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας που να υπερκαλύπτουν τον πληθωρισμό, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, εξανεμίζοντας τον μισθό μας από τις πρώτες μέρες της πληρωμής μας. Συμμετείχαμε στην απεργία γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις σε ΜΑΠ, όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά εντείνονται καθημερινά. Συμμετείχαμε στην απεργία ενάντια στην πολιτική που επιβάλλει στα παιδιά μας να ξεπαγιάζουν και στο σπίτι και στο σχολείο τους και μάλιστα τον 21ο αιώνα, ενώ την ίδια στιγμή τα μονοπώλια της ενέργειας καταγράφουν ρεκόρ κερδών. Συμμετείχαμε στην απεργία ενάντια στην πολιτική της παράδοσης των αστικών συγκοινωνιών στους ιδιώτες. Συμμετείχαμε στην απεργία γιατί εκτός όλων των άλλων, απαιτούμε τώρα να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και το φυσικό αέριο και μάλιστα να υπάρχει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.

Είναι προφανές ότι κυβέρνηση και διοίκηση τρέμουν στη σκέψη ότι αυτή η αγανάκτηση και η οργή μπορούν να εκδηλωθούν μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα συνδικάτα μας. Επιδιώκουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, να μην σηκώνουμε κεφάλι και να υποταχθούμε. Παίρνουν αέρα από μια σειρά  απεργοκτόνων νόμων και στήνουν ολόκληρη βιομηχανία διώξεων των απεργών. Να μην τολμήσουν ούτε να σκεφτούν να προβούν σε διώξεις κατά απεργών. Θα μας βρουν όλους απέναντι τους. Κυβέρνηση και εργοδοσία να το πάρουν απόφαση. ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη αποτελεί ήδη εφαλτήριο κλιμάκωσης, συσπείρωσης, διεκδίκησης.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com