Αρχική » Αλληλογραφία » Αλληλογραφία 2014 » Επιστολή για την ΣΣΕ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Επιστολή για την ΣΣΕ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ (ΣΕΤ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΗΤΑ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΚΕΛΜΑ)

Αριθ. Πρωτ.: 120
20/1/2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. κ. Νικόλαο Παπαθανάση

  Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι σημαντικές για τη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης σε κάθε χώρο δουλειάς καθώς μέσα από αυτές κατοχυρώνονται όλοι εκείνοι οι κανόνες που ορίζουν και διέπουν τις εργασιακές μας σχέσεις.


   Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι προσέβλεπαν στην υπογραφή μιας νέας Σ.Σ.Ε., για τη βελτίωση των όρων που διέπουν την εργασιακή τους κατάσταση, η οποία τα τελευταία χρόνια με σειρά μέτρων έχει κατεδαφιστεί πλήρως, με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει παράλληλα σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.
   Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν και προσβλέποντας σε ένα καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο, τα Σωματεία έστειλαν στη Διοίκηση της Εταιρείας ολοκληρωμένες προτάσεις που αποτελούσαν τη βάση μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης με στόχο τη σύναψη και την υπογραφή Σ.Σ.Ε., η οποία θα μπορούσε να συμβάλει τόσο στην περαιτέρω λειτουργική ανάπτυξη της Εταιρείας όσο και στην βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων και κυρίως της ανάδειξης και αναγνώρισης των ιδιαίτερων – ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο περιβάλλον της επιχείρησης… Δυστυχώς, όμως, μόλις αναγνώσθηκε το σχέδιο της Σ.Σ.Ε. που η Εταιρεία μας απέστειλε, διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο αγνοήθηκαν εντελώς οι προτάσεις των Συνδικάτων αλλά η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται να διευρύνει ακόμη περισσότερο τις εργασιακές ανισότητες και αδικίες, αφήνοντας εκτεθειμένους όλους τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ.
  Είναι προφανές ότι μια τέτοιου είδους αντιμετώπιση που σε καμία περίπτωση δε βοηθάει στην αναπτυξιακή λειτουργία της Εταιρείας, βυθίζει σε ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση και ανασφάλεια όλους τους συναδέλφους.
   Είναι, εξίσου, πρωτοφανές και ψευδεπίγραφο να γίνεται έμμεση επίκληση του όρου για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, από τη στιγμή που έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι υπ’ αριθμό Υ236/24-01-2013 (ΦΕΚ τ. Β΄ 101/24-01-2013) και 2283/24-01-2013 ΦΕΚ τ. Β΄ 106/24-01-2013) αποφάσεις του Πρωθυπουργού και του (τότε) Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τις οποίες
επέβαλαν την «επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών καθώς και της χρήσης των  κινητών και ακινήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».
   Επειδή βάσει του άρθρου 22 του Συνάγματος «οποιαδήποτε είδους αναγκαστική εργασία απαγορεύεται…».
   Επειδή δεν είναι θεμιτό η έναρξη διαλόγου για σύναψη Σ.Σ.Ε. να πραγματοποιηθεί με το σύνολο των εργαζομένων να βρίσκονται σε καθεστώς επίταξης των προσωπικών τους υπηρεσιών.
    Επειδή οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και 12 μήνες σε ομηρία.
    Επειδή το προτεινόμενο σχέδιο Σ.Σ.Ε. κρίνεται απαράδεκτο, απαξιώνει και αδικεί ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους.
   Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις εκείνες που θα εξασφαλίζουν στο ελάχιστο την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συζήτησης – διαπραγμάτευσης για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
   Καλούμε τέλος την Εταιρεία να επαναπροσδιορίσει τη στάση της.

Οι Διοικήσεις

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com